Στοίχημα στο Χόκεϊ επί Πάγου: πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα του στοιχήματος σε αυτό

Παρά το γεγονός ότι το χόκεϊ είναι διαδεδομένο σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, οι αγορές για το άθλημα δε μπορούν να φτάσουν αυτές του ποδοσφαίρου και του τένις ή ακόμα και του μπάσκετ και του baseball. Στην Ευρώπη αυτό οφείλεται κυρίως στον μικρό αριθμό μεταδόσεων των αγώνων, ενώ στην Αμερική το χόκεϊ δε μπορεί επάξια να ανταγωνιστεί το baseball, το μπάσκετ και το αμερικάνικο ποδόσφαιρο στο στοίχημα. Γι’ αυτό και στις κορυφαίες στοιχηματικές τα ανώτερα όρια στο στοίχημα στο χόκεϊ είναι συνήθως συγκριτικά χαμηλά και η γκανιότα υψηλή.

Πλεονεκτήματα

Μεγάλος αριθμός callbacks: Οι αγώνες χόκεϊ παραδοσιακά χαρακτηρίζονται από πολλές απρόσμενες αλλαγές όπως για παράδειγμα η ομάδα Phoenix που αναγεννήθηκε από τις στάχτες της σε αγώνα που η ήττα της ήταν σχεδόν σίγουρη. Αυτό το χαρακτηριστικό θεωρείται από πολλούς μειονέκτημα, όμως έμπειροι και επαγγελματίες παίκτες υποστηρίζουν πως είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα που δίνει στο παιχνίδι μεγάλες και κερδοφόρες αποδόσεις. 

Συχνότητα των αγώνων: Όπως και στο μπάσκετ, οι όμιλοι του χόκεϊ διοργανώνουν αγώνες κάθε δύο με τρεις ημέρες, επιτρέποντας έτσι τη διατήρηση της φόρμας των ομάδων αλλά και τη καλή ψυχολογική κατάσταση και σύνθεση τους. Επιπλέον, η συχνότητα των αγώνων επιτρέπει την ποιοτική στατιστική ανάλυση του χόκεϊ, που είναι και ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του αθλήματος.

Μειονεκτήματα

Μικρός αριθμός μεταδόσεων (όχι συχνές μεταδόσεις): Οι αγώνες χόκεϊ, με εξαίρεση το NHL, κατά κύριο λόγο μεταδίδονται σε τοπικό επίπεδο και επομένως το εύρος αυτών που μπορούν να τους παρακολουθήσουν είναι περιορισμένο. Ευτυχώς το ίντερνετ λύνει εν μέρει αυτό το πρόβλημα αλλά ακόμα και με τις πιο γρήγορες ταχύτητες, το ίντερνετ υστερεί σε σχέση με τη ζωντανή μετάδοση κάνοντας το live στοίχημα πολύ δύσκολο και μερικές φορές αδύνατο. Μόνο συγκεκριμένες στοιχηματικές δέχονται στοιχήματα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα χόκεϊ. 

Χαμηλές τιμές και υψηλή γκανιότα: Το μικρό περιθώριο κέρδους στο χόκεϊ δείχνει και ότι τα όρια στοιχηματισμού σε αυτό το άθλημα είναι παραδοσιακά χαμηλά. Εξαίρεση αποτελούν οι αγώνες για το NHL αλλά ακόμα και σε αυτούς, τα όρια δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά για το NBA.

Αγορές

Στοίχημα στο αποτέλεσμα: Υπάρχουν τρία βασικά αποτελέσματα στο χόκεϊ, όπως και στα περισσότερα αθλήματα – νίκη της μίας ομάδας, νίκη της άλλης ομάδας και ισοπαλία. Αυτά τα αποτελέσματα συνήθως δίνονται με ψηλά όρια και ελάχιστη γκανιότα. 

Χάντικαπ: Η έννοια του χάντικαπ στο χόκεϊ είναι απολύτως απλή. Για παράδειγμα, ποντάροντας στο -1.5 μιας ομάδας, ο παίκτης στοιχηματίζει ότι η ομάδα θα κερδίσει με τουλάχιστον δύο γκολ. Ποντάροντας στο +1.5 ο παίκτης στοιχηματίζει ότι η ομάδα θα κερδίσει, θα έρθει ισόπαλη ή θα χάσει με ένα γκολ. Στην περίπτωση που υπάρχει διαφορά ενός γκολ (για παράδειγμα σκορ 4-3 με στοίχημα στο -1), το ποντάρισμα επιστρέφεται. 

Στοίχημα στα σύνολα: Στοίχημα στο συνολικό αριθμό των γκολ ενός αγώνα. Οι στοιχηματικές προσφέρουν μια συγκεκριμένη αξία και ο παίκτης πρέπει να προβλέψει εάν οι ομάδες θα σκοράρουν περισσότερο από τον αριθμό αυτό ή λιγότερο. Συχνά, ένας αγώνας προσφέρεται σε διάφορα σύνολα.

Άλλα στοιχήματα: Αναλόγως με τη στάση μιας στοιχηματικής ως προς το χόκεϊ, τα lines μπορεί να περιορίζονται στα παραπάνω στοιχήματα και να συμπεριλαμβάνουν πολλές επιπλέον προσφορές όπως: ποντάρισμα στην ομάδα που θα σκοράρει πρώτη, στα σύνολα για την κάθε ομάδα ξεχωριστά και για τον κάθε αθλητή ξεχωριστά, στην ώρα που θα μπει το πρώτο γκολ, στον αριθμό των αποβολών κτλ. 

Αναλύσεις πριν τον αγώνα (pre-game)

Οι pre-game αναλύσεις στο χόκεϊ είναι σε πολλά σημεία ίδιες με αυτές του μπάσκετ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα δύο αθλήματα έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά ως προς τον προγραμματισμό τους: κάθε ομάδα παίζει 2-3 αγώνες την εβδομάδα, ο αριθμός των παικτών κάθε ομάδας περιορίζεται σε μια δωδεκάδα καθώς και το γεγονός ότι η τοποθεσία που διεξάγεται ο αγώνας παίζει ουσιαστικό ρόλο. Όπως στο μπάσκετ, έτσι και στο χόκεϊ το κύριο μειονέκτημα είναι ο μικρός αριθμός μεταδόσεων. Οι αγώνες των κορυφαίων πρωταθλημάτων κατά κύριο λόγο προβάλλονται σε εθνικά κανάλια και αυτό δε βοηθά στο να γίνει το άθλημα πιο δημοφιλές, ειδικότερα στην Ευρώπη. 

Η κατάσταση των αντιπάλων: Παρά το γεγονός ότι οι αγώνες στο χόκεϊ είναι χρονικά κοντά ο ένας με τον άλλον, κάνοντας τις αλλαγές στη φόρμα δυσδιάκριτες, δεν πρέπει να παραβλέπουμε αυτόν το σημαντικό παράγοντα όταν αναλύουμε έναν αγώνα χόκεϊ pregame. Πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στους τελευταίους 4-5 αγώνες, όπως επίσης και στις εντός και εκτός έδρας επιδόσεις κάθε ομάδας οι οποίες μπορεί να διαφέρουν δραματικά. Ο παίκτης πρέπει λοιπόν να δώσει τη δέουσα προσοχή σε αυτές τις παραμέτρους, συνυπολογίζοντας ποια ομάδα παίζει εντός και ποια εκτός έδρας.

Το ιστορικό των αναμετρήσεων: Παρά το γεγονός πως πολλοί γενικά παραβλέπουν το ιστορικό των αναμετρήσεων – δίνοντας έμφαση σε άλλα χαρακτηριστικά – ουσιαστικά αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο σε ένα τακτικά περίπλοκο άθλημα σαν το χόκεϊ. Οι τακτικές των ομάδων πολλές φορές αποδεικνύονται ιδιαίτερα αποτελεσματικές και συχνά υπάρχουν ομάδες που θεωρούνται πολύ δύσκολοι αντίπαλοι. Αυτό μπορεί κάλλιστα να επηρεάσει την έκβαση του αγώνα. Μόνο μέσα από το ιστορικό των αναμετρήσεων μπορεί κάποιος να κατανοήσει καλύτερα πως αντιμετωπίζει η μια ομάδα την άλλη.

Θέση και κίνητρο: Το κίνητρο των ομάδων είναι από τα βασικότερα και πιο προφανή στοιχεία που πρέπει ένας παίκτης να λάβει υπόψιν του όταν πρόκειται για στοίχημα. Δεν είναι τυχαίο πως στους τελικούς του χόκεϊ τα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρως απρόβλεπτα, καθώς το κίνητρο και των δύο ομάδων είναι αρκετά υψηλό. Επομένως, κάποιος πρέπει να κοιτάξει και τη διοργάνωση (το statusτης) για να κατανοήσει καλύτερα και τα κίνητρα.

Λίστα τραυματισμών και αποκλεισμών: Δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια μιας αγωνιστικής σεζόν, οι αθλητές των ομάδων είναι κουρασμένοι ή μπορεί να έχουν τραυματιστεί, οι αναπληρωματικοί παίκτες παίζουν ιδιαίτερο ρόλο και μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Χρειάζονται λοιπόν πληροφορίες για τη σύνθεση των ομάδων για κάθε αγώνα, έτσι ώστε να αποφεύγονται τα λάθη.

Copy the token