Στοίχημα στο Μπέιζμπολ: όλα όσα πρέπει να ξέρετε

To μπέιζμπολ είναι ένα ομαδικό άθλημα με μια μπάλα και ένα μπαστούνι. Κάθε ομάδα έχει εννέα παίκτες (μερικές φορές δέκα) και ο κάθε αγώνας διαρκεί εννέα innings– κάθε ομάδα κάνει εννέα φορές επίθεση και άμυνα.

Οι ομάδες αλλάζουν μεριά (από επίθεση σε άμυνα) όταν γίνουν τρία άουτ από την ομάδα που επιτίθεται. Η νίκη πάει στην ομάδα που θα σκοράρει περισσότερους πόντους στο τέλος του ένατου inning. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος στο baseball, κάθε ξεχωριστή επίθεση μπορεί να διαρκέσει για πολύ ανάλογα με την επιτυχία των ομάδων.

Πλεονεκτήματα

  • Τα πρωταθλήματα στο μπέιζμπολ διεξάγονται κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όταν σχεδόν όλα τα άλλα ομαδικά αθλήματα διακόπτονται

  • Υψηλές αποδόσεις όχι μόνο για τα αουτσάιντερ αλλά και για τα φαβορί γιατί υπάρχει σταθερότητα στις κατηγορίες. Στην Αμερική και Καναδά (MLB) ο αριθμός νικών και ηττών είναι στο εύρος 60/40

  • Στο μπέιζμπολ δεν υπάρχει ισοψηφία και έτσι η πρόβλεψη νίκης για τη μία ομάδα είναι πιο απλή

Αγορές

Αποτέλεσμα: Στο baseball υπάρχουν δύο κύρια στοιχήματα στο αποτέλεσμα – η νίκη της μίας ή νίκης της άλλης ομάδας. Μερικές στοιχηματικές δέχονται στοιχήματα στην νίκη μιας ομάδας λαμβάνοντας υπόψιν τα έξτρα innings. Αυτό σημαίνει πως αν δεν υπάρχει νικητής στα 9 βασικά innings, περισσότερα innings θα προστεθούν μέχρι να βγει ο νικητής.

Χάντικαπ: Το χάντικαπ στο baseball, όπως και στα άλλα αθλήματα, εκφράζει την τελική διαφορά των πόντων μεταξύ των ομάδων. Εάν για παράδειγμα ένας παίκτης ποντάρει σε μία ομάδα με -1.5, τότε το τελικό σκορ υπέρ της ομάδας πρέπει να είναι νίκη με διαφορά τουλάχιστον 2 πόντων. Εάν ποντάρει στο +1.5, τότε το τελικό σκορ πρέπει να είναι από νίκη έως ήττα με διαφορά μέχρι έναν πόντο.

Σύνολα: Το στοίχημα αυτό είναι στον συνολικό αριθμό των πόντων που θα σκοράρουν οι ομάδες στα 9 innings. Μερικές στοιχηματικές προσφέρουν στοιχήματα στα σύνολα της κάθε ομάδας ξεχωριστά.

Περιγράψαμε τα βασικά στοιχήματα στο baseball που δέχονται οι στοιχηματικές. Πολλές όμως, επειδή το μπέιζμπολ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα, προσφέρουν και επιπλέον στοιχήματα όπως «ποιος θα κάνει το πρώτο ή το τελευταίο χτύπημα στο inning», «αν θα υπάρχουν έξτρα innings», «ποιος θα κάνει το πρώτο χτύπημα και θα κερδίσει τον αγώνα» κτλ. Τέτοια στοιχήματα παίζουν συνήθως οι πιο ειδικούς και έμπειροι baseball παίκτες. Οι αρχάριοι κυρίως παίζουν στοίχημα στο αποτέλεσμα.

Στρατηγικές

Όπως σε κάθε άθλημα, για να έχει κάποιος κέρδος, πρέπει να το κατανοήσει πρώτα. Το Baseball δεν είναι εξαίρεση σε αυτό, αντιθέτως το επιβεβαιώνει περίτρανα: θεωρείται άθλημα που πρέπει ένας παίκτης να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες έτσι ώστε να μην αδειάσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του. 

Υπάρχουν πολλές στρατηγικές για στοίχημα στο μπέιζμπολ, αλλά όλες καταλήγουν στη στρατηγική «Dogon».

Live στοίχημα στην ισοπαλία στο inning.

Στο μπέιζμπολ ένας αγώνας δεν τελειώνει με ισοπαλία. Αναδεικνύεται μια νικήτρια ομάδα σε έξτρα innings. Όμως υπάρχουν στοιχήματα για ισοπαλία στα 9 βασικά innings. Η πιθανότητα της ισοπαλίας στα 9 innings είναι πολύ μεγάλη και επομένως η στρατηγική Dogon είναι πολύ δημοφιλής στους παίκτες του live στοιχήματος στην ισοπαλία.

Το πρόβλημα είναι ότι η απόδοση για ισοπαλία στα 9 innings δεν ξεπερνά το 1.85, που σημαίνει ότι ο παίκτης αναγκάζεται να αυξήσει πολλές φορές το ποντάρισμα ώστε να καλύψει τις προηγούμενες ζημιές και να έχει τελικό κέρδος.

Στοίχημα στα αουτσάιντερ

To Baseball είναι από τα πιο απρόβλεπτα αθλήματα, όπου πολλές φορές απόλυτα αουτσάιντερ πανηγυρίζουν για τη νίκη τους έναντι των φαβορί. Οι αποδόσεις για τα outsiders είναι αρκετά υψηλές. Πολλοί παίκτες θέλουν να ποντάρουν στην νίκη των ομάδων που βρίσκονται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία/κατάταξη. Εάν χαθεί τότε το στοίχημα στον επόμενο αγώνα του outsider μεγαλώνει. Είναι απαραίτητη η ανάλυση πριν τον αγώνα ώστε να αποτρέψει κανείς το άδειασμα του λογαριασμού του.

Ανάλυση πριν τον αγώνα (pre-game)

Παρόλο που το Baseball δεν είναι τόσο δημοφιλές στη χώρα μας όπως το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, στοιχεία και πληροφορίες για παλαιότερους αγώνες μπορούν να βρεθούν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Πρέπει κάποιος να μελετήσει τα τουρνουά και το ιστορικό των αναμετρήσεων των ομάδων, καθώς και τους τραυματισμούς και τους αποκλεισμούς των βασικών παικτών.

Επιλογή σταδίου

Στο Baseball κάθε στάδιο είναι διαφορετικό. Ένα στάδιο μπορεί να είναι φαρδύ ή στενό, κοντό ή μακρύ. Επίσης κάθε στάδιο έχει τη δική του δυναμική σχετικά με τον αέρα που σημαίνει ότι σε κάποιο μπορεί ο αέρας είτε να βοηθήσει είτε να δυσκολέψει μια ομάδα (για παράδειγμα ο άνεμος μπορεί να επιταχύνει τη μπάλα κτλ.). Σε πολλές στοιχηματικές το στάδιο που θα διεξαχθεί ένας αγώνας δηλώνεται πριν τον αγώνα.

Ρίπτης (Pitcher)

Παρόλο που το μπέιζμπολ είναι ομαδικό άθλημα, οι ικανότητες του κάθε αθλητή παίζουν ιδιαίτερο ρόλο. Μελετώντας τους ρίπτες (Pitchers) μιας ομάδας είναι βασικός παράγοντας στην επιλογή των στοιχημάτων. Ο ρίπτης είναι αμυντικός παίκτης και πολύ απλά είναι αυτός που πετάει τη μπάλα. Από τη ρίψη του θα καθοριστεί η δυναμική του παιχνιδιού. Στην pre-game ανάλυση, κάποιος πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή σε όλους τους ρίπτες της ομάδας, στη φυσική τους κατάσταση, στα κίνητρα τους και κυρίως στη συμμετοχή τους στον επικείμενο αγώνα.

Ποικιλία στοιχημάτων στο μπέιζμπολ

Όλες οι στοιχηματικές που λειτουργούν στην Ελλάδα προσφέρουν το άθλημα για στοιχηματισμό, άλλες με μεγαλύτερο εύρος πρωταθλημάτων και αγορών και άλλες με μικρότερο.

Αποδόσεις για το τελικό αποτέλεσμα, χάντικαπ νίκης και σύνολο πόντων είναι οι κύριες αγορές και προσφέρονται από όλες τις στοιχηματικές. Κάποιες επιλέγουν να δίνουν περισσότερες εναλλακτικές για ποντάρισμα στο baseball στους πελάτες τους και διαθέτουν αγορές όπως εναλλακτικά χάντικαπ και σύνολα πόντων, σύνολα ομάδων αλλά και για το ποια ομάδα θα σκοράρει. Επίσης, κάποιες στοιχηματικές διευρύνουν και τον αριθμό των κατηγοριών που προσφέρουν πέραν του MLB που είναι και το δημοφιλέστερο πρωτάθλημα στον κόσμο και προσφέρουν για στοιχηματισμό πρωταθλήματα που υπάρχουν και εκτός ΗΠΑ.

Copy the token