Συχνές ερωτήσεις

Σε αυτή την ενότητα έχουμε συλλέξει τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι χρήστες μας. Εάν δε βρήκατε απάντηση για το θέμα που σας ενδιαφέρει, παρακαλούμε, επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης Πιο έμπειροι χρήστες της Legalbet θα προσπαθήσουν να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας

Τι είναι η στοιχηματική εταιρία;

Η στοιχηματική εταιρία είναι μια νόμιμη επιχείρηση που αποδέχεται στοιχήματα παικτών για αποτελέσματα αθλητικών ή άλλων γεγονότων μέσω διαδικτυακής ιστοσελίδας ή μέσω σημείων υποδοχής στοιχημάτων (πρακτορεία).

Που είναι καλύτερα να στοιχηματίζουμε, στο internet ή σε πρακτορεία;

Παλαιότερα, οι παίκτες στοιχημάτιζαν σε πρακτορεία, όμως σήμερα όλοι μπορούν ευκολότερα και γρηγορότερα να στοιχηματίσουν μέσα από τον υπολογιστή τους ή από το κινητό τους τηλέφωνο. Η απάντηση είναι υποκειμενική: ο κάθε παίκτης επιλέγει την πιο εύκολη και συμφέρουσα λύση για τον ίδιο. 

Δεν είμαι ακόμη 21 ετών. Μπορώ να παίξω στο Internet;

Όχι. Σύμφωνα με το νόμο, ο παίκτης σε στοιχηματική εταιρία δε μπορεί να είναι κάτω των 21 ετών γ’ αυτό και κατά την εγγραφή στο site μιας τέτοιας εταιρίας, η συμπλήρωση του ορίου ηλικίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Ακόμη και να εισάγετε λανθασμένα στοιχεία κατά την εγγραφή, η στοιχηματική εταιρία θα διασταυρώσει τα στοιχεία αυτά και θα μπλοκάρει τον λογαριασμό σας. 

Πόσο ρεαλιστικό είναι να κερδίζεις στο στοίχημα;

Είναι ρεαλιστικό – όλα εξαρτώνται από την κατανόηση των αγώνων και την πειθαρχία

Μπορώ να χρησιμοποιώ τα στοιχήματα ως τρόπο εισοδήματος;

Όχι. Τα στοιχήματα θα πρέπει να παίζονται για λόγους ευχαρίστησης, ως χόμπι και διασκέδαση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κάποιος να θεωρεί πως μπορεί να κερδίζει τα προς το ζην από το στοίχημα. Το site μας είναι ξεκάθαρο ως προς αυτό και δηλώνει υπεύθυνα τα παραπάνω. 

Τι είναι η γκανιότα;

Είναι η διαφορά μεταξύ της πιθανότητας ενός αποτελέσματος ενός γεγονότος και της απόδοσης που δίνει η στοιχηματική εταιρία. Η γκανιότα μπορεί να γίνει ευκολότερα κατανοητή σε γεγονότα που έχουν δυο πιθανά αποτελέσματα (για παράδειγμα στο τένις, όπου υπάρχουν δυο πιθανά αποτελέσματα – η νίκη του ενός ή του αντίπαλου αθλητή. Εάν οι πιθανότητες των αθλητών είναι 50/50, τότε οι αποδόσεις θα είναι 2.0 και 2.0 αντίστοιχα. Λαμβάνοντας υπόψη τη γκανιότα (το περιθώριο), η στοιχηματική εταιρία θα προσφέρει αποδόσεις  1.9 και 1.9 αντίστοιχα (κατά μέσο όρο). Αυτή η υποτίμηση της απόδοσης είναι και το κέρδος της στοιχηματικής εταιρίας. 

Θέλω να μάθω για τα μπόνους των στοιχηματικών εταιριών. Τι είναι;

Τα μπόνους είναι προσφορές που κάνουν οι στοιχηματικές εταιρίες σε νέους ή και σε ήδη υπάρχοντες πελάτες. Ουσιαστικά, είναι χρήματα για δωρεάν στοιχήματα ή επιστροφή χαμένων στοιχημάτων ή ακόμη και βραβεία. Λίστα με τις στοιχηματικές εταιρίες που προσφέρουν μπόνους υποδοχής. 

Ποια στοιχηματική εταιρία να επιλέξω;

Είναι καλύτερο να επιλέξετε μια στοιχηματική εταιρία με μεγάλο στοιχηματικό εύρος, μια εταιρία που έχει Ελληνική έκδοση, που έχει Ελληνικό customer service και εύκολους τρόπους για να κάνετε κατάθεση και ανάληψη χρημάτων. Μια απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει η εταιρία καλή φήμη στην αγορά. 

Πως κάνουμε εγγραφή σε μια στοιχηματική εταιρία;

Στο site κάθε στοιχηματικής εταιρίας υπάρχει το κουμπί «Εγγραφή». Κατά την έγγραφή, προσέξτε να συμπληρώσετε όλα τα υποχρεωτικά πεδία. Θα χρειαστούν στοιχεία ταυτότητας, διεύθυνση κατοικίας, πληροφορίες επικοινωνίας (τηλέφωνο ή email) κτλ. Επιπλέον θα χρειαστεί να προσδιορίσετε τον αριθμό της κάρτας μέσα από την οποία θα τροφοδοτείτε τον λογαριασμό σας και θα κάνετε ανάληψη χρημάτων.  Προσοχή: σιγουρευτείτε ότι δίνετε σωστά τα στοιχεία, ώστε να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την ανάληψη χρημάτων. 

Μπορώ να κάνω εγγραφή σε πολλές στοιχηματικές εταιρίες;

Μπορείτε να εγγραφείτε σε όλες τις υπάρχουσες στοιχηματικές εταιρίες. Οι εταιρίες  λειτουργούν ανεξάρτητα η μια από την άλλη και πάντα θέλουν νέους πελάτες. Θα πρέπει να θυμάστε πάντα το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για τη σύνδεση σας στο λογαριασμό στην κάθε εταιρία, γιατί η ανάκτηση κωδικού πρόσβασης μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης. Πρέπει να κάνω νέα εγγραφή;

Όχι. Η επανεγγραφή απαγορεύεται και θα αποκλειστείτε από τον λογαριασμό. Θα πρέπει απλώς να περάσετε τη διαδικασία ανάκτησης κωδικού πρόσβασης. Ένας προσωρινός κωδικός πρόσβασης θα σταλεί στο email σας ή στο κινητό σας, ο οποίος και θα αντικαταστήσει τον μόνιμο κωδικό πρόσβασης. Τότε θα κληθείτε να απαντήσετε σε μια μυστική ερώτηση και εάν απαντήσετε σωστά, θα μπορέσετε άμεσα να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης. Μην ξεχνάτε την υποστήριξη πελατών, όπου μπορείτε γρήγορα να καθοδηγηθείτε για το πώς θα ανακτήσετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας. 

Μπορώ να διατηρώ πολλούς λογαριασμός σε μια στοιχηματική εταιρία;

Όχι. Ένας παίκτης – ένας λογαριασμός. Αυτός είναι βασικός όρος σε κάθε στοιχηματική εταιρία. Ακόμα και αν καταφέρετε να έχετε διάφορους λογαριασμούς, θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα όταν θα θέλετε να κάνετε ανάληψη χρημάτων διότι απαγορεύεται η διατήρηση περισσοτέρων από έναν λογαριασμών. Μερικές στοιχηματικές εταιρίες δε θα σας αφήσουν να κάνετε ανάληψη ούτε των κερδών σας και θα σας επιστρέψουν μόνο το ποσό που έχει κατατεθεί. 

Μπορώ να διατηρώ πολλούς λογαριασμούς σε μια στοιχηματική εταιρία, χρησιμοποιώντας στοιχεία τρίτων (συγγενών ή και φίλων μου);

Οι πιο σοβαρές στοιχηματικές εταιρίες, μπλοκάρουν λογαριασμούς σύμφωνα με τη διεύθυνση ΙΡ. Εάν πολλοί λογαριασμοί έχουν την ίδια ΙΡ διεύθυνση, τότε μπορεί να κατηγορηθείτε για απάτη. Παρόλα αυτά, υπάρχουν εταιρίες που εφόσον ελέγξουν την ταυτότητα των λογαριασμών, θα κάνουν άρση αποκλεισμού

Δεν έχω κάνει άλλη εγγραφή στη στοιχηματική εταιρία, όμως ο λογαριασμός μου έχει αποκλειστεί σύμφωνα με τη διεύθυνση ΙΡ. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Στην περίπτωση αυτή είστε «θύμα» του παρόχου τηλεπικοινωνίων που έχει λίγες IP και ως εκ τούτου πολλοί πελάτες της εταιρίας έχουν την ίδια διεύθυνση ΙΡ. Αυτό συμβαίνει, αλλά είναι σπάνιο. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία υποστήριξης της στοιχηματικής εταιρίας, οπότε και θα σας ζητηθεί να κάνετε ταυτοποίηση στοιχείων. Στο τέλος ο λογαριασμός σας θα απεμπλακεί. 

Δε μου αρέσουν οι τοπικές στοιχηματικές εταιρίες. Είναι νόμιμο να παίζω σε ξένες;

Μπορείτε να στοιχηματίσετε όπου θέλετε. Το πιο σημαντικό είναι η στοιχηματική εταιρία να δέχεται στοιχήματα από τη χώρα σας. Η λίστα με τις χώρες που δέχεται η στοιχηματική εταιρία βρίσκεται στην ενότητα κανονισμών στο site της εταιρίας

Πώς να κάνω κατάθεση στον λογαριασμό μου στη στοιχηματική εταιρία;

Οι εταιρίες προσφέρουν διάφορες επιλογές για το σκοπό αυτό. Μια κατάθεση μπορεί να γίνει μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, μέσω ηλεκτρονικών πορτοφολιών ή μέσω τραπεζικών μεταφορών. Το σημαντικό είναι να ορίσετε το νόμισμα με το οποίο θα κάνετε κατάθεση ή ανάληψη. 

Πόσο γρήγορα μπαίνουν τα λεφτά στο λογαριασμό;

Ο χρόνος κατάθεσης και ανάληψης καθορίζεται από τον τρόπο που γίνονται αυτές. Εάν κάνετε κατάθεση μέσω καρτών ή ηλεκτρονικά συστήματα, τότε τα χρήματα θα εμφανιστούν άμεσα. Οι τραπεζικές μεταφορές συνήθως παίρνουν πιο πολύ χρόνο. Οι στοιχηματικές εταιρίες αναφέρουν το χρόνο που χρειάζεται ο κάθε τρόπος ξεχωριστά. 

Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό κατάθεσης σε μια στοιχηματική εταιρία;

Κάθε στοιχηματική εταιρία προσδιορίζει το ελάχιστο ποσό κατάθεσης για κάθε μέθοδο κατάθεσης ξεχωριστά. Οι στοιχηματικές εταιρίες ενδιαφέρονται για νέους πελάτες και γι’ αυτό συνήθως το ελάχιστο ποσό είναι μικρό. Σε μερικές ένας παίκτης επιτρέπεται να κάνει κατάθεση από 5€ μόνο. 

Είμαι νέος παίκτης και δεν είμαι έτοιμος να ποντάρω πολλά χρήματα ακόμα. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Το ακριβές ελάχιστο ποσό για κάθε ποντάρισμα προσδιορίζεται από κάθε στοιχηματική εταιρία. Θα πρέπει να κοιτάξετε στους κανονισμούς της κάθε εταιρίας ξεχωριστά. Υπάρχουν εταιρίες στις οποίες το ποντάρισμα ξεκινά από 0,10€. 

Μπορώ να κάνω κατάθεση, να ποντάρω αμέσως και να κάνω ανάληψη μετά;

Πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους κανονισμούς της στοιχηματικής εταιρίας. Μερικές εταιρίες δε δίνουν τη δυνατότητα άμεσης ανάληψης μετά την κατάθεση. Θέτουν έναν όρο: η ανάληψη είναι δυνατή μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τη στιγμή της κατάθεσης. Πολλές φορές αυτό το διάστημα μπορεί να είναι μια εβδομάδα. Με τον τρόπο αυτό κάνουν τους παίκτες να παίζουν περισσότερα στοιχήματα χωρίς να παίρνουν τα χρήματα τους. 

Πως κάνω ανάληψη από μια στοιχηματική εταιρία;

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος ανάληψης είναι ίδιος με τον τρόπο κατάθεσης

Εδώ και πάνω από μια ημέρα έχω κάνει ανάληψη όμως τα χρήματα δεν εμφανίζονται στο λογαριασμό μου (κάρτα, ηλεκτρονικό πορτοφόλι ή τραπεζικό λογαριασμό). Τι να κάνω;

Διαβάστε προσεκτικά τις πληροφορίες στο site της στοιχηματικής εταιρίας για το χρόνο που απαιτείται να γίνει η ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό σας σύμφωνα με όλες τις διαφορετικές μεθόδους. Συνήθως ο μέγιστος χρόνος είναι 5 εργάσιμες ημέρες. Οι γνωστές και αξιόπιστες στοιχηματικές εταιρίες κάνουν 2 με 3 ημέρες το πολύ. Υπάρχει η πιθανότητα η εταιρία να έχει κάποιες απαιτήσεις από εσάς και να μη επεξεργάζεται την ανάληψη. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθείτε στο customer service για να μάθετε τους λόγους της καθυστέρησης. 

Όταν προσπάθησα να κάνω ανάληψη από τον λογαριασμό μου, η στοιχηματική εταιρία μου ζήτησε ταυτοποίηση. Αξίζει να στείλω το διαβατήριο μου σκαναρισμένο;

Όλες οι στοιχηματικές εταιρίες μπορεί να ζητήσουν ταυτοποίηση με αποστολή σκαναρισμένων εγγράφων που επιβεβαιώνουν την ταυτότητα σας. Αυτό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Εάν αρνηθείτε να το κάνετε, τότε δε θα μπορέσετε να πάρετε τα χρήματα σας γιατί δε θα μπορέσετε να ταυτοποιήσετε το λογαριασμό σας.  Η ταυτοποίηση είναι απαραίτητη για τις στοιχηματικές εταιρίες, ώστε να προφυλάσσονται από απάτες. 

Είναι αρκετό το σκαναρισμένο διαβατήριο για να γίνει η ταυτοποίηση;

Και πάλι αυτό εξαρτάται από τη στοιχηματική εταιρία. Μερικές εταιρίες θέλουν πιο λεπτομερή έλεγχο και μπορεί να σας ζητήσουν κι άλλα έγγραφα όπως στρατιωτική ταυτότητα, άδεια οδήγησης, δίπλωμα οδήγησης ή ακόμα και αντίγραφα λογαριασμών ΔΕΚΟ ώστε να μπορέσουν να επιβεβαιώσουν τη διεύθυνση σας. Σε γενικές γραμμές απαιτούνται δύο έγγραφα: ταυτότητα ή διαβατήριο και οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο που αποδεικνύει τη διεύθυνση σας. 

Εάν στείλω όλα τα απαραίτητα έγγραφα, είναι ασφαλή τα οικονομικά και προσωπικά μου δεδομένα;

Δεν πρέπει να ανησυχείτε για τέτοια πράγματα. Η αποστολή εγγράφων είναι μια φυσιολογική και συχνή πρακτική και δεν υπάρχουν περιπτώσεις που για παράδειγμα ένας υπάλληλος να έχει χρησιμοποιήσει έγγραφα για άλλο σκοπό εκτός από την ταυτοποίηση. Εάν εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες, τότε καλό θα είναι να μην παίζετε σε στοιχηματικές εταιρίες που έχουν χαμηλή αξιολόγηση, παρά μόνο σε αξιόπιστες εταιρίες με καλή φήμη και χρόνια παρουσίας στην αγορά. Μπορείτε να συμβουλευτείτε την αξιολόγηση των στοιχηματικών εταιριών της Legalbet για αυτό το σκοπό. 

Είναι σωστό να παίζω σε ευρώ σε στοιχηματικές εταιρίες που δεν έχουν ευρώ; Πως γίνεται το στοίχημα έτσι;

Κατά την εγγραφή σας σε μια στοιχηματική εταιρία θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο νόμισμα που γίνονται οι καταθέσεις. Πολλές εταιρίες δέχονται καταθέσεις σε άλλα νομίσματα (και αναλήψεις) και μετατρέπουν αυτόματα την ισοτιμία με το νόμισμα τους. 

Τι είναι το παρολί;

Είναι το στοίχημα σε πολλά γεγονότα ταυτόχρονα. Με αυτό το στοίχημα, η νίκη είναι ίση με το σύνολο των αποδόσεων όλων των γεγονότων. Εάν τουλάχιστον ένα ποντάρισμα στο παρολί χαθεί, τότε θα χαθεί και όλο το στοίχημα, όμως αν όλα τα πονταρίσματα κερδηθούν τότε το κέρδος είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα έδινε το κάθε στοίχημα ξεχωριστά. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Τύποι Στοιχημάτων, στην ενότητα Μονό, Παρολί, Σύστημα. 

Πόσα γεγονότα μπορεί να περιέχει το παρολί;

Αυτό καθορίζεται από κάθε στοιχηματική εταιρία ξεχωριστά. Συνήθως μπορεί να έχει μέχρι και 20 γεγονότα. Το όριο για το τελικό ποσό επίσης παίζει ρόλο. Ακόμα και να μην έχει ξεκάθαρους κανονισμούς που να περιορίζουν το παρολί, μια στοιχηματική εταιρία μπορεί αυτόματα να σας ενημερώσει πως έχετε ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο. 

Τι είναι το σύστημα;

Είναι ένας συνδυασμός παρολί από συγκεκριμένα γεγονότα. Η διαφορά με το παρολί είναι πως ακόμα και ένα ή περισσότερα από τα πονταρίσματα χαθούν δε χάνεται ολόκληρο το στοίχημα. Όμως το κέρδος στο σύστημα είναι μικρότερο από το κέρδος στο παρολί. Ο μέγιστος αριθμός επιλογών για το σύστημα προσδιορίζεται από τους κανονισμούς της κάθε στοιχηματικής εταιρίας ξεχωριστά.


Για περισσότερες πληροφορίες για τους τύπους στοιχημάτων, επισκεφτείτε την ενότητα Μονό, Παρολί, Σύστημα

Τι είναι το στοίχημα στα σύνολα;

Είναι το ποντάρισμα στον αριθμό των γκολ, πόντων, κόρνερ, κάρτες, φάουλ κτλ. Μπορείτε να ποντάρετε και στα σύνολα των ομάδων (π.χ. τα γκολ και των δύο ομάδων) αλλά και στα σύνολα της κάθε ομάδας ξεχωριστά (π.χ. τα γκολ της μιας ομάδας). Η στοιχηματική εταιρία καθορίζει την αξία των συνόλων και καλεί τον παίκτη να ποντάρει αν το σύνολο θα είναι μεγαλύτερο (over) ή μικρότερο (under) από αυτή την αξία. Για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο το πιο συχνό είναι 2.5 γκολ

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ενότητα Στοίχημα στα Σύνολα

Πως επιλέγει την αξία στα σύνολα η στοιχηματική εταιρία;

Κάθε στοιχηματική εταιρία έχει τους αναλυτές της που μελετούν το άθλημα και αναλύουν τα αποτελέσματα. Η τιμή 2.5 δεν είναι η ίδια για όλους τους αγώνες ποδοσφαίρου. Σε μερικά πρωταθλήματα ή κατηγορίες, οι εταιρίες δίνουν σύνολα 3.5 (over/under), δεδομένου ότι σε αυτές τις διοργανώσεις οι ομάδες συνηθίζουν να βάζουν περισσότερα γκολ. Οι αναλυτές επίσης μελετούν και τα γκολ της κάθε ομάδας ξεχωριστά. Έτσι λαμβάνονται υπόψιν ο μέσος όρος της διοργάνωσης και οι επιδόσεις της κάθε ομάδας, καθώς και άλλες παράμετροι όπως τα στατιστικά των αναμετρήσεων, οι καιρικές συνθήκες κτλ. 

Τι είναι το χάντικαπ;

Το χάντικαπ είναι ένα πλεονέκτημα που δίνεται σε μια από τις δύο ομάδες (ή αθλητές), το οποίο λαμβάνεται υπόψιν στο τελικό αποτέλεσμα. Το χάντικαπ επιτρέπει να αυξήσετε ή να μειώσετε την πιθανότητα ενός αποτελέσματος, μεγαλώνοντας ή μικραίνοντας την απόδοση της μίας ή της άλλης ομάδας. 

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Ευρωπαϊκού και του Ασιατικού χάντικαπ;

Το Ασιατικό χάντικαπ έχει δύο αποτελέσματα. Εκτός των συνηθισμένων μορφών (0, -1, -1.5), χρησιμοποιούνται και μορφές με συνδυασμό δύο ασιατικών χάντικαπ (0 & +0.5 ή -1 & -1.5) οι οποίες μοιάζουν δύσκολες στην κατανόησή τους όμως στην πραγματικότητα είναι απλές, αφού όταν υπάρχουν συνδυασμοί δύο lines σημαίνει ότι το στοίχημα χωρίζεται σε αυτά τα δύο. Για παράδειγμα ένα στοίχημα στο -1 & -1.5 με απόδοση 1.80 σημαίνει ότι το μισό ποντάρισμα πάει στο -1 και το άλλο μισό στο -1.5. Ένα στοίχημα λοιπόν 100 ευρώ, χωρίζεται σε 50 ευρώ στο -1 και 50 ευρώ στο -1.5, σε περίπτωση νίκης της ομάδας με 1-0 το ποντάρισμα στο -1 επιστρέφεται ενώ το ποντάρισμα στο -1.5 χάνεται.


Στο Ευρωπαϊκό χάντικαπ υπάρχει και η ισοπαλία. Γι αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν ποντάρετε σε Ευρωπαϊκό χάντικαπ. Το -1 στο Ευρωπαϊκό είναι το -1.5 στο Ασιατικό, καθώς υπάρχει και η ισοπαλία. 

Πώς να καταλάβω τον κλασματικό τύπο των αποδόσεων;

Υπάρχουν δύο κύριες μορφές αποδόσεων – δεκαδικές και κλασματικές. Εάν δυσκολεύεστε να κατανοήσετε τον κλασματικό τύπο, απλά αλλάξτε στο μενού τη μορφή των αποδόσεων. Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, σας δίνουμε το παρακάτω παράδειγμα για να σας βοηθήσει: 10/3 – με ποντάρισμα 3€ μπορείτε να κερδίσετε 10€. Για να μετατρέψετε αυτή την κλασματική απόδοση σε δεκαδικό, απλά διαιρέστε τον αριθμητή με τον παρανομαστή και προσθέστε 1 (10:3 +1 = 4.33).


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ενότητα Αποδόσεις και μέθοδοι υπολογισμού. 

Ο αγώνας έληξε με νίκη της ομάδας Α στην παράταση, αλλά η στοιχηματική εταιρία υπολόγισε το στοίχημα σαν να έληξε ισοπαλία ο αγώνας. Γιατί;

Όλες οι στοιχηματικές εταιρίες δέχονται στοιχήματα για την κανονική περίοδο ενός αγώνα. Παράταση και πέναλτι προσφέρονται σε ξεχωριστά στοιχήματα. Να το θυμάστε πάντα αυτό ειδικά σε γεγονότα όπου η παράταση είναι πολύ πιθανή. 

Στο χόκεϊ το στοίχημα αφορά στην κανονική περίοδο ή και στην παράταση;

Πρέπει να διαβάζετε προσεκτικά τους κανονισμούς της κάθε στοιχηματικής εταιρίας, γιατί κάθε εταιρία υπολογίζει με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα στο NHL και KHL το στοίχημα μπορεί να αφορά και στην παράταση, όμως στο Ευρωπαϊκό χόκεϊ αφορά μόνο την κανονική περίοδο. 

Σε ποιο άθλημα ένας παίκτης έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει;

Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό γιατί δεν υπάρχουν αρκετά στατιστικά για κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι παίκτες ποντάρουν στο ποδόσφαιρο γιατί είναι το πιο δημοφιλές άθλημα. Μετά ακολουθεί το τένις, το μπάσκετ, το χόκεϊ κτλ. Δεν έχει κανένα νόημα να προτείνουμε ένα άθλημα, γιατί κάποιος ξέρει καλύτερα το ποδόσφαιρο, άλλος το τένις και άλλος το πόλο. Παρόλα αυτά, όσο λιγότερο δημοφιλές είναι ένα άθλημα, τόσο πιο εύκολο θεωρείται να κερδίσει σε αυτό ένας παίκτης (δεδομένου ότι έχει γνώση και μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση των ομάδων ή των αθλητών).


Το θέμα είναι πως τα όχι και τόσο δημοφιλή αθλήματα δεν τραβούν την προσοχή των παικτών και δε συγκεντρώνουν μεγάλο όγκο πονταρισμάτων. Έτσι πολλές στοιχηματικές εταιρίες δε δίνουν πολλή έμφαση στο να προσφέρουν και τις πιο σωστές αποδόσεις. Επιπλέον για τέτοια αθλήματα είναι δύσκολο ένας αναλυτής να βρει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες και έτσι πολλές φορές οι αποδόσεις, λόγω λάθους, είναι υπερβολικά υψηλές – κάτι το οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί ο παίκτης. Όμως το να κερδίζει ένας παίκτης συνεχώς σε τέτοιες αγορές είναι πολύ δύσκολο. Πρώτον, οι εταιρίες αρχικά έχουν πολύ χαμηλά όρια για τέτοια γεγονότα και αν υποψιαστούν ότι ο παίκτης ξέρει κάτι παραπάνω, μπορούν ακόμη και να περιορίσουν το ποντάρισμα στο 1€ το μέγιστο. 

Τι είναι τα Live στοιχήματα;

Είναι στοιχήματα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα (αφού ο αγώνας έχει ξεκινήσει).

Ποιο είναι το μέγιστο ποντάρισμα ανά γεγονός;

Κάθε στοιχηματική εταιρία, κάθε αγορά (live, πρωτάθλημα κτλ.) έχει τα δικά της όρια όσον αφορά στο μέγιστο ποσό που μπορεί να πονταριστεί. Σε μια αξιόπιστη στοιχηματική εταιρία για παράδειγμα, το μέγιστο ποντάρισμα σε ποδοσφαιρικό αγώνα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπορεί να είναι από 5.000€ έως και 50.000€.  Σε ένα μη δημοφιλές γεγονός το ποντάρισμα θα είναι από 100€ έως και 1.000€. Μερικές στοιχηματικές εταιρίες επιτρέπουν στους παίκτες να τοποθετήσουν πολλά μέγιστα στοιχήματα στο ίδιο γεγονός – κυρίως σε ζωντανά (Live) γεγονότα. Άλλες εταιρίες δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. 

Σε ποιες περιπτώσεις μια στοιχηματική εταιρία μπορεί να μειώσει το μέγιστο ποντάρισμα;

1. (Arbitrage) Όταν ένας παίκτης ποντάρει στο αποτέλεσμα ενός  γεγονότος σε διαφορετικές στοιχηματικές εταιρίες και την ίδια στιγμή ποντάρει και στο αντίθετο αποτέλεσμα του ίδιου γεγονότος, εξασφαλίζοντας κέρδος σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Οι στοιχηματικές εταιρίες προσπαθούν να «τιμωρήσουν» τέτοιους παίκτες (Arbers) είτε με το να μειώνουν το μέγιστο ποντάρισμα είτε ακόμα και με το να αποκλείουν τους λογαριασμούς των παικτών και να παρακρατούν τα κέρδη τους.


2. Όταν ένας παίκτης έχει συνεχόμενες επιτυχίες και νίκες – κυρίως ποντάροντας σε μη δημοφιλή αθλήματα και γεγονότα. Σε αυτή την περίπτωση, η στοιχηματική εταιρία μπορεί να θεωρήσει ότι ο παίκτης είναι επαγγελματίας και έτσι να κλείσει τον λογαριασμό του. Ο παίκτης θα πληρωθεί τα χρήματα του (αυτό είναι 100% σίγουρο εάν δεν έχουν παραβιαστεί κανόνες), όμως θα γίνει με τρόπο που ο παίκτης από μόνος του δε θα θέλει να ξαναστοιχηματίσει σε αυτή την εταιρία. 

Έχει το δικαίωμα μια στοιχηματική εταιρία να αλλάξει το μέγιστο ποντάρισμα;

Πολλοί παίκτες αγνοούν τους κανονισμούς που έχει κάθε στοιχηματική εταιρία – κλείνουν το παράθυρο με τη λίστα των κανόνων ενώ μέσα συνήθως αναφέρεται το δικαίωμα της εταιρίας να αλλάξει το μέγιστο ποντάρισμα στο στοίχημα. Όταν ένας παίκτης κάνει εγγραφή σε μια εταιρία, συμφωνεί με τους όρους και κανονισμούς της εταιρίας, οπότε ναι, έχει το δικαίωμα να το αλλάξει η ίδια η εταιρία. 

Εάν ποντάρω μικρά ποσά, υπάρχει περίπτωση να με αποκλείσει η στοιχηματική εταιρία;

Οι σοβαρές και αξιόπιστες στοιχηματικές εταιρίες είναι αφοσιωμένες στους πιστούς τους πελάτες που θεωρούν το στοίχημα περισσότερο ως χόμπι.  Αυτό το βλέπουν εύκολα μέσα από τα γεγονότα στα οποία παίζουν στοίχημα, από τη συχνότητα των πονταρισμάτων, τις αγορές και τα αθλήματα. Ακόμα και αν ένας παίκτης κερδίζει συχνά, η στοιχηματική εταιρία δε θα κάνει κάτι, παρά μόνο εάν υποπτευθεί ότι ο παίκτης είναι επαγγελματίας (όπου και θα τον αποκλείσει). 

Εάν αντέχω οικονομικά να ποντάρω μεγάλα ποσά, τότε θα με αποκλείσει μια στοιχηματική εταιρία;

Οι στοιχηματικές εταιρίες δεν επιθυμούν τέτοιους παίκτες, κυρίως αυτούς που ποντάρουν σε αγορές που οι ίδιες οι εταιρίες έχουν κάνει λάθος με τις αποδόσεις. Αυτούς τους παίκτες προσπαθούν να τους «ξεφορτωθούν». Εάν είστε παίκτης που παίζει από χόμπι και κερδίζει, τότε δε θα έχετε πρόβλημα με την εταιρία. 

Μειώνουν τα μέγιστα πονταρίσματα στα παρολί στοιχήματα οι εταιρίες;

Σπάνιο φαινόμενο αλλά μπορεί να συμβεί σε κάποιες εταιρίες με χαμηλή αξιολόγηση. Προτείνουμε να εγκαταλείψετε μια τέτοια στοιχηματική εταιρία. 

Μπορώ να ποντάρω στο ίδιο γεγονός πολλές φορές, αλλά με διαφορετικές επιλογές;

Στις περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες μπορεί ένας παίκτης να το κάνει αυτό. Με μεγάλες λίστες αγορών, ο παίκτης μπορεί να ποντάρει πολλά σε ένα γεγονός χωρίς να έχει πρόβλημα. Ο αριθμός των πονταρισμάτων καθορίζεται από την ίδια την εταιρία. 

Που να απευθυνθώ για παράπονα από μια στοιχηματική εταιρία; (για μη πληρωμή, αποκλεισμό λογαριασμού κτλ.)

Αρχικά θα πρέπει να διαβάσετε τους κανονισμούς της στοιχηματικής εταιρίας. Εάν το πρόβλημα σας περιγράφεται εκεί, αλλά έχετε παραβιάσει κάποιον κανόνα, τότε δεν θα έχετε καμία τύχη σε αυτό. Από την άλλη πλευρά, εάν δεν έχετε παραβιάσει κάποιον κανόνα, μπορείτε να απευθυνθείτε στο δικό μας site για να σας βοηθήσουμε να λύσετε το πρόβλημα. Στην αξιολόγηση των στοιχηματικών εταιριών περιέχονται σχόλια για αυτές.


Οι έμπειροι συνεργάτες μας ασχολούνται με την ανάλυση των παραπόνων των παικτών και για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους χρήστες, συλλέγουμε στοιχεία και από τις ίδιες τις στοιχηματικές εταιρίες. Τα θέματα για τα παράπονα μπορείτε να τα βρείτε στο site μας. 

Πως μπορώ να ξέρω εάν αξίζει να παίζω σε μια στοιχηματική εταιρία;

Η Legalbet προτείνει στους παίκτες να επιλέγουν στοιχηματικές εταιρίες με μεγάλη αξιοπιστία στην αξιολόγησή τους. Αυτή η αξιολόγηση βασίζεται σε δύο βασικά κριτήρια: από την ειλικρίνεια και συνέπεια της εταιρίας να δίνει τα κέρδη στους πελάτες αλλά και από την προθυμία της να ακούει τα παράπονα των παικτών και να προσπαθεί να βρει λύση. 

Ποια αξιολόγηση των στοιχηματικών εταιριών είναι η πιο αντικειμενική;

Υπάρχουν πάρα πολλά sites στο διαδίκτυο που έχουν τη δική τους λίστα αξιολόγησης και βαθμολόγησης των στοιχηματικών εταιριών. Δυστυχώς όμως καθαρά αντικειμενική αξιολόγηση δε μπορεί να υπάρξει, κυρίως γιατί οι στοιχηματικές εταιρίες συνεργάζονται με τέτοια sites και επομένως το αντικειμενικό παύει να ισχύει.  Άρα ΟΛΑ ΤΑ SITES προσφέρουν υποκειμενική αξιολόγηση – κάποια με λιγότερη προκατάληψη και κάποια με περισσότερη προκατάληψη. Η αξιολόγηση των στοιχηματικών εταιριών στην Legalbet, βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ίδιους τους παίκτες και έτσι προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο αντικειμενικοί γίνεται. 

Το στοίχημα μου υπολογίστηκε σαν χαμένο σε μια στοιχηματική εταιρία, ενώ σε μια άλλη το ίδιο ακριβώς υπολογίστηκε σαν κερδισμένο. Γιατί;

Αυτό συμβαίνει. Συνήθως οι στοιχηματικές εταιρίες οδηγούνται από τα επίσημα sites των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων κτλ. Εάν το στοίχημα σας υπολογίστηκε διαφορετικά από διαφορετικές στοιχηματικές εταιρίες, τότε οι εταιρίες χρησιμοποιούν άλλες πηγές πληροφοριών. Είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε στην εξυπηρέτηση πελατών και να εξακριβώσετε την πηγή από την οποία πληροφορήθηκε το αποτέλεσμα. Η εταιρία θα πρέπει να σας ενημερώσει για την πηγή αυτή. Σε μια τέτοια διαμάχη, συνήθως κερδίζει η στοιχηματική εταιρία. 

Με ποιο τρόπο μια στοιχηματική εταιρία υπολογίζει το στοίχημα σε αναβολή ή σε νίκη στα χαρτιά;

Για αυτό είναι απαραίτητο να εξοικειωθεί ο παίκτης με τους κανόνες της στοιχηματικής εταιρίας στην οποία παίζει – όλες αυτές οι περιπτώσεις διευκρινίζονται στους κανόνες. Επίσης πληροφορίες μπορείτε να πάρετε και από την αξιολόγηση της Legalbet για τις διάφορες στοιχηματικές εταιρίες. 

Έχει μια στοιχηματική εταιρία το δικαίωμα να χαρακτηρίσει έναν αγώνα ως «στημένο» όταν δεν υπάρχει κάποια επίσημη αναγνώριση ότι όντως είναι στημένος;

Κατά την εγγραφή ενός παίκτη σε μια στοιχηματική εταιρία, συμφωνεί με τους όρους και τους κανονισμούς της εταιρίας αυτόματα και η εταιρία με δική της πρωτοβουλία μπορεί να αμφισβητήσει έναν αγώνα. Σε αυτή την περίπτωση, η εταιρία μπορεί να μπλοκάρει τον λογαριασμό και να παρακρατήσει τα κέρδη, επιστρέφοντας μόνο το ποσό της κατάθεσης. Μερικές εταιρίες κάνουν πολύ δύσκολο το όλο θέμα σε αυτούς που πιστεύει πως ποντάρουν σε στημένα ματς. Ο σκοπός τους είναι να κάνουν τον παίκτη να σταματήσει να παίζει στην εταιρία. 

Εάν το σκορ ήταν λάθος κατά τη διάρκεια ενός Live στοιχήματος και το στοίχημα χάθηκε, θα επιστραφούν τα χρήματα;

Στους κανόνες της κάθε στοιχηματικής εταιρίας αναφέρεται πως η εταιρία δε φέρει καμία ευθύνη για την ακρίβεια του σκορ που φαίνεται στον αγώνα και προτείνει να εμπιστευόμαστε μόνο τις επίσημες πηγές. Επομένως, η εταιρία έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό. 

Κατά τη διάρκεια του αγώνα κατά λάθος τοποθέτησα λάθος στοίχημα, μπορώ να το ακυρώσω;

Συνήθως πριν τοποθετήσετε ένα στοίχημα υπάρχει η ερώτηση («θέλετε να ποντάρετε σε αυτό το γεγονός με αυτή την απόδοση;») και εσείς εκεί επιβεβαιώνετε το στοίχημα. Μερικές όμως εταιρίες δέχονται το ποντάρισμα χωρίς επαλήθευση και ακόμα και σε περίπτωση λάθους δεν επιτρέπουν την ακύρωση. Γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Copy the token