Στοίχημα στο Ποδόσφαιρο: τα υπέρ, τα κατά, αγορές και βασική στρατηγική

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα της εποχής μας και όπως είναι φυσικό, οι στοιχηματικές δίνουν έμφαση σε αυτό. Το εύρος των στοιχημάτων για το ποδόσφαιρο είναι παραδοσιακά μεγαλύτερο σε σχέση με άλλα αθλήματα και τα στοιχηματικά site συνηθίζουν να το τονίζουν αυτό. Η γκανιότα είναι μικρότερη, τα όρια στοιχήματος είναι πολύ υψηλότερα και οι στοιχηματικές προσφέρουν μεγάλο αριθμό στοιχημάτων. Υπάρχουν στοιχήματα στο αποτέλεσμα, στοιχήματα στον αριθμό των γκολ, στοιχήματα στο ακριβές σκορ, στα αποτελέσματα του πρώτου και του δεύτερου ημιχρόνου, στα κόρνερ κτλ. Μια καλή στοιχηματική προσφέρει πάνω από 100 επιλογές για κάθε αγώνα ποδοσφαίρου ενός πρωταθλήματος. Για μικρότερες κατηγορίες, δεν προσφέρονται τόσα πολλά στοιχήματα, όμως και πάλι οι πιο δημοφιλείς και βασικές επιλογές υπάρχουν στο εύρος των στοιχημάτων της κάθε στοιχηματικής.

Πλεονεκτήματα

Υψηλά όρια: Δεδομένου ότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο διαδεδομένο και δημοφιλές άθλημα, το εύρος των στοιχημάτων έχει τα υψηλότερα όρια. Μεγάλες στοιχηματικές επιτρέπουν το ποντάρισμα έως και €10.000-50.000 σε έναν αγώνα.

Μικρή γκανιότα: Όταν υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, οι στοιχηματικές αναγκάζονται να υπερτιμήσουν τους συντελεστές για το ποδόσφαιρο (τις αποδόσεις) στην προσπάθεια τους να ανταγωνιστούν τις υπόλοιπες. Έτσι, σε πολλές στοιχηματικές, οι αποδόσεις στο ποδόσφαιρο είναι 5-6 πόντους μεγαλύτερες σε σχέση, για παράδειγμα, με τις αποδόσεις στο χόκεϊ ή το βόλεϊ.

Εύρος αγορών: Ο αριθμός των αγορών στοιχημάτων στο ποδόσφαιρο σε κάθε στοιχηματικό site είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό αγορών των υπόλοιπων αθλημάτων (ακόμα και σε συνδυασμό). Στα πιο σημαντικά γεγονότα, όπως Παγκόσμια Πρωταθλήματα ή ChampionsLeague, τα στοιχήματα που προσφέρονται είναι τόσα πολλά που καταλαμβάνουν δύο και τρεις σελίδες στη σειρά ενώ στη λίστα αγορών συναντάει κανείς όλων των ειδών τα στοιχήματα, ακόμα και το ποια ομάδα θα κάνει το πρώτο σουτ.

Μεγάλος αριθμός τηλεοπτικών μεταδόσεων: Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα του μεταδίδεται τηλεοπτικά περισσότερο στον κόσμο, και επομένως ένας παίκτης θα έχει πάντα τη δυνατότητα να παρακολουθεί πως εξελίσσεται το στοίχημα. Αυτό προσφέρει την ευκαιρία και για Live στοιχηματισμό.

Πλεονέκτημα ομαδικών αθλημάτων: Ακριβώς επειδή το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα, ανεπιθύμητες εξελίξεις, όπως για παράδειγμα ένα πρόβλημα υγείας ενός αθλητή ή ένας τραυματισμός, δεν επηρεάζουν τόσο πολύ το τελικό αποτέλεσμα όπως στην περίπτωση ατομικών αθλημάτων σαν το τένις. Γι’ αυτό πολλοί ειδικοί θεωρούν το ποδόσφαιρο λιγότερο επικίνδυνο όσον αφορά στο στοίχημα.

Μειονεκτήματα

Μικρός αριθμός υπερεκτιμημένων αποδόσεων: Καθώς το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στο στοίχημα, οι στοιχηματικές αφιερώνουν πολύ χρόνο και δίνουν μεγάλη προσοχή στις αποδόσεις. Οι αρχικές αποδόσεις για κάθε γεγονός αλλάζουν και προσαρμόζονται σύμφωνα με τον ανταγωνισμό - οι στοιχηματικές παρακολουθούν την αγορά και ανάλογα προσαρμόζουν και εξισορροπούν τις αποδόσεις τους, με αποτέλεσμα ένας παίκτης να βρίσκει σπάνια πολύ υψηλές αποδόσεις στο ποδόσφαιρο εκτός από περιπτώσεις διοργανώσεων τρίτης κατηγορίας.

Γρήγορη ανταπόκριση σε αλλαγές στις pre-gameαγορές: Είναι γεγονός πως οι στοιχηματικές αντιδρούν γρήγορα στην οποιαδήποτε αλλαγή προκύψει όσον αφορά τα νέα για έναν αγώνα. Επιπλέον, το σύστημα πληροφόρησης των γραφείων στοιχημάτων είναι τόσο προηγμένο και πολύ-επίπεδο που ακόμα και οι πιο καλά πληροφορημένοι επαγγελματίες παίκτες δυσκολεύονται να τοποθετήσουν τα στοιχήματά τους πριν αλλάξουν οι αποδόσεις.

Αγορές

Αποτέλεσμα: Το στοίχημα αυτό περιλαμβάνει όλα τα αποτελέσματα ενός αγώνα στην κανονική περίοδο – νίκη της μιας ομάδας και ισοπαλία. Οι αποδόσεις σε αυτά τα στοιχήματα είναι συνήθως οι μεγαλύτερες και υπάρχει χαμηλή γκανιότα. Αυτά τα στοιχήματα συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο μέρος των πονταρισμάτων.

Χάντικαπ: Εδώ το ζητούμενο είναι η διαφορά των γκολ με την οποία θα λήξει ένας αγώνας υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας. Ένας παίκτης μπορεί να ποντάρει στο +1.5 ή στο -1.5 μιας ομάδας. Στην πρώτη περίπτωση το στοίχημα θα κερδηθεί εάν η ομάδα κερδίσει, το παιχνίδι λήξει ισόπαλο ή ηττηθεί με λιγότερα από δύο γκολ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το στοίχημα κερδίζει εάν η ομάδα νικήσει με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά. Στην πραγματικότητα χρειάζεται να προσθέσει κάποιος στο αρχικό σκορ του αγώνα (0-0) την αξία του χάντικαπ και μετά αν το τελικό σκορ δε γίνει αρνητικό τότε το στοίχημα κερδίζει. Εάν το τελικό σκορ γίνει 0 (για παράδειγμα ένας αγώνας λήγει 1-0 και ο παίκτης έχει ποντάρει στο -1 της νικήτριας ομάδας) τότε το ποντάρισμα επιστρέφεται.

Σύνολα (over/under): Αυτό το στοίχημα είναι ποντάρισμα στον συνολικό αριθμό των γκολ σε έναν αγώνα. Η στοιχηματική προτείνει μια αξία και ο παίκτης καλείται να προβλέψει εάν στο τελικό σκορ ο αριθμός των τερμάτων στο σύνολο θα είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος από την προτεινόμενη αξία. Ποντάροντας για παράδειγμα στο σύνολο να είναι μικρότερο από 2.5, ένας παίκτης κερδίζει εάν τα συνολικά γκολ του αγώνα είναι 2 ή λιγότερα.

Ακριβές σκορ: Εδώ ο παίκτης ποντάρει στο ακριβές σκορ του αγώνα. Η πρόβλεψη είναι δύσκολη και οι αποδόσεις για το ακριβές σκορ είναι συνήθως πολύ υψηλές.

Άλλα στοιχήματα: Κάθε στοιχηματική προσφέρει διάφορους αγώνες και στοιχήματα όπως στοίχημα στο αποτέλεσμα του ημιχρόνου, στον αριθμό των κίτρινων και κόκκινων καρτών, των αλλαγών, των φάουλ και οφσάιντ, στον πρώτο σκόρερ και σε πολλά άλλα γεγονότα.

Ανάλυση πριν τον αγώνα (Pre-game)

H pre-game ανάλυση στο ποδόσφαιρο είναι αρκετά πιο εύκολη από αυτή ενός ατομικού αθλήματος, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή. Ανεξάρτητα από το άθλημα, η pre-game ανάλυση είναι απαραίτητη και θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε πρόβλεψης και οποιουδήποτε στοιχήματος. Παρακάτω αναλύουμε τα βασικά σημεία που πρέπει ένας παίκτης να μελετήσει πριν αποφασίσει να στοιχηματίσει στο ποδόσφαιρο.

Κατάσταση και φόρμα των αντίπαλων ομάδων: Όπως σε κάθε άθλημα η κατάσταση μιας ομάδας είναι βασικός παράγοντας που επηρεάζει την επίδοση της ομάδας σε έναν αγώνα και έτσι θα πρέπει κάποιος να τη λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του στο στοίχημα. Για να αξιολογήσει ένας παίκτης την κατάσταση μιας ομάδας θα πρέπει να δει τους τελευταίους αγώνες της ή εάν δεν έχει αυτή τη δυνατότητα να αναζητήσει στοιχεία και στατιστικά. Θα πρέπει να κοιτάξει τους αγώνες εντός και εκτός έδρας ξεχωριστά, την αντίπαλη ομάδα, τις δηλώσεις και συνεντεύξεις των αθλητών και των προπονητών.

Ιστορικό αναμετρήσεων: Το ιστορικό των αναμετρήσεων δίνει μια γενική εικόνα για τους αγώνες μεταξύ δύο ομάδων και μπορεί εύκολα κάποιος να καταλάβει εδώ τον όρο «δύσκολος αντίπαλος» για κάποια από τις δύο ομάδες, καθώς συχνά μέσα από το ιστορικό ενός αγώνα μπορούν να φανούν πολλά. Ο παίκτης πρέπει να δώσει προσοχή στις αναμετρήσεις εκτός και εντός έδρας ξεχωριστά για να μπορέσει να βγάλει πιο σφαιρικά συμπεράσματα.

Θέση και κίνητρο: Το κίνητρο στα αθλήματα θα είναι πάντα καθοριστικό για το αποτέλεσμα και το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί εξαίρεση. Ειδικότερα στα πρωταθλήματα της Ανατολικής Ευρώπης, μερικές ομάδες ‘χαρίζουν’ πόντους στους αντιπάλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εκάστοτε διοργάνωση.

Λίστα τραυματισμών και αποκλεισμών: Η βασική διαφορά ενός ποδοσφαιρικού αγώνα με έναν αγώνα ατομικού αθλήματος είναι ότι στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να αναλύσει κάποιος τη σύνθεση των ομάδων και να λάβει υπόψιν του πιθανές απώλειες λόγω τραυματισμών, αποκλεισμών, ασθένειας κτλ.

Διαιτησία: Το στυλ του διαιτητή δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπεται στο ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό να συγκρίνει κανείς το στυλ των ομάδων (roughorclean) με το στυλ του διαιτητή (hardorloyal). Συχνά μερικές ομάδες δυσκολεύονται σε έναν αγώνα όπου ο διαιτητής επιβλέπει αυστηρά το παιχνίδι. Όπως είναι γνωστό κάποιες ομάδες παίζουν πιο επιθετικό παιχνίδι και άλλες πιο αμυντικό. Την ίδια στιγμή, είναι επίσης γνωστό πως υπάρχουν διαιτητές που δίνουν για παράδειγμα φάουλ με το παραμικρό άγγιγμα και άλλοι που είναι πιο ελαστικοί. Έτσι ένας παίκτης θα πρέπει να μελετήσει τη διαιτησία προτού κάνει προβλέψεις και στοιχηματίσει σε έναν αγώνα.

Copy the token