Στοίχημα στην Πυγμαχία: αγορές και βασικά χαρακτηριστικά

Η πυγμαχία ή μποξ είναι από τα αρχαιότερα αθλήματα στον πλανήτη. Οι πρώτοι επίσημοι αγώνες πυγμαχίας έγιναν το 688 π.Χ. στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα είναι από τα πιο διάσημα αγωνίσματα στον κόσμο χάρη στο πάθος και την αφοσίωση των αθλητών αλλά και χάρη στην ευρεία κάλυψη και μετάδοση των αγώνων. Το θέαμα στην πυγμαχία είναι μοναδικό και σε αυτό οφείλεται και το γεγονός ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για στοιχηματισμό σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι οι αθλητές πυγμαχίας θεωρούνται από τους πιο πλούσιους – τα έσοδα τους εκτιμώνται στα εκατομμύρια δολάρια.

Στην πυγμαχία υπάρχει το επαγγελματικό μποξ και το ερασιτεχνικό. Σε αυτό το άρθρο αναλύουμε το επαγγελματικό μποξ καθώς αυτό είναι που έχει περισσότερο στοιχηματικό ενδιαφέρον και που προσφέρεται από τις περισσότερες στοιχηματικές. Όμως και το ερασιτεχνικό μποξ έχει θέση στο στοίχημα, αφού μερικές στοιχηματικές προσφέρουν αγορές κατά τη διάρκεια των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Αγορές στοιχήματος στην Πυγμαχία

Στοίχημα στο αποτέλεσμα: Στην πυγμαχία, όπως και σε κάθε αγώνισμα, υπάρχει ο νικητής και ο ηττημένος. Το στοίχημα στο αποτέλεσμα είναι ο βασικός τύπος στοιχήματος που προσφέρεται κατά κύριο λόγο. Πολλές φορές στις αγορές των στοιχηματικών site υπάρχει μόνο η νίκη του ενός ή του άλλου πυγμάχου, όμως σε σπάνιες περιπτώσεις υπάρχει και η ισοπαλία.

Αξίζει να κοιτάξει κανείς εάν στις στοιχηματικές αγορές υπάρχει η επιλογή ισοπαλία. Εάν όχι, τότε είναι καλύτερο να ψάξει στους κανονισμούς μιας στοιχηματικής ώστε να βρει πως υπολογίζεται το στοίχημα ένα έρθει ισόπαλος ο αγώνας.

Στοίχημα στο σύνολο των γύρων: Στην επαγγελματική πυγμαχία υπάρχουν συνήθως 12 γύροι. Το στοίχημα στο σύνολο των γύρων πολύ απλά ο παίκτης ποντάρει στον αριθμό των γύρων που θα διαρκέσει ένας αγώνας. Εάν έχουμε δυνατούς πυγμάχους, τότε είναι πιθανό ο αριθμός αυτός να είναι μικρός και να τελειώσει γρηγορότερα ο αγώνας. Σε αντίθετη περίπτωση ο αριθμός μπορεί να είναι μεγάλος.

Στοίχημα στη μέθοδο λήξης του αγώνα: Ένας αγώνας πυγμαχίας μπορεί να λήξει με πολλούς τρόπους – με Knockout, με τεχνικό knockout(όπου ο αντίπαλος δε μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα), με αποκλεισμό αθλητή, με άρνηση αθλητή να συνεχίσει να αγωνίζεται, με διαφορά πόντων ή με απόφαση των διαιτητών. Σε αυτή την κατηγορία στοιχήματος είναι επίσης σημαντικό ένας παίκτης να διαβάσει και να κατανοήσει τους κανονισμούς μιας στοιχηματικής, ώστε να ξέρει πως αξιολογείται ο κάθε τρόπος λήξης.

Άλλα στοιχήματα: Διαφορετικά στοιχήματα μπορεί να προσφέρονται σε μεγάλους αγώνες τίτλων. Εδώ μπορεί κάποιος να ποντάρει στο αποτέλεσμα του κάθε γύρου και στον συγκεκριμένο γύρο που θα λήξει ο αγώνας. Μερικές στοιχηματικές προσφέρουν επιπλέον επιλογές όπως το ποντάρισμα στον παίκτη που θα πέσει πρώτος κάτω και στον γύρο που ο παίκτης αυτός θα πέσει.

Πως να στοιχηματίσετε σωστά στην Πυγμαχία

Το στοίχημα στη πυγμαχία αρχικά μοιάζει εύκολο – υπάρχει ένα φαβορί, ένα αουτσάιντερ και στις στοιχηματικές αγορές όλα φαίνονται ξεκάθαρα. Όμως, μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα: οι στοιχηματικές δε θα πρόσφεραν στοιχήματα αν ήταν όλα τόσο προβλέψιμα.

Οι αποδόσεις των αουτσάιντερ είναι συνήθως υπερτιμημένες

Οι στοιχηματικές πολλές φορές χαμηλώνουν τις αποδόσεις για τα φαβορί και ανεβάζουν τις αποδόσεις για τα αουτσάιντερ. Στη σύγχρονη πυγμαχία δεν υπάρχουν αήττητοι αθλητές και εάν κάποιος θεωρείται φαβορί είναι γιατί έχει χτίσει μια καριέρα μέσα από χρόνια αγώνων και όχι γιατί η στοιχηματική αξιολογεί τον αθλητή ως καλύτερο.

Οι εκπλήξεις στην πυγμαχία είναι συνηθισμένες και αν δεν υπήρχαν αυτές, τότε οι στοιχηματικές δε θα περιλάμβαναν καθόλου στις αγορές τους τα στοιχήματα στο άθλημα. Ένας παίκτης πρέπει να αξιολογήσει τις δυνατότητες και ικανότητες και των δύο αθλητών και να αποφύγει να παίξει στο ‘φαβορί’ μόνο και μόνο επειδή οι αποδόσεις είναι χαμηλές.

Οι αγώνες πυγμαχίας προσφέρουν θέαμα και ποιος ενδιαφέρεται για ένα θέαμα εάν υπάρχει εκ των προτέρων σίγουρος νικητής; Κανείς. Γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις αποδόσεις των «θεωρητικά» σίγουρων νικητών (φαβορί). Μερικές φορές οι αθλητές οι ίδιοι, ακούγοντας για τον εαυτό τους πολύ καλές κριτικές, δε συντονίζονται σωστά στον αγώνα και τελικά χάνουν. Σε αυτή την περίπτωση ένας παίκτης ελπίζει για επανάληψη του αγώνα!

Μια λάθος αξιολόγηση της φόρμας ενός αθλητή στην πυγμαχία μπορεί να κοστίσει

Εφόσον η πυγμαχία είναι ατομικό άθλημα, μια λανθασμένη αξιολόγηση της φόρμας και της κατάστασης ενός αθλητή μπορεί να στερήσει σε έναν παίκτη την ευκαιρία να κερδίσει το στοίχημα. Εάν ένας αθλητής ταλαιπωρείται από παλιό τραυματισμό, εάν δεν προπονήθηκε με κατάλληλο αντίπαλο ή ακόμα εάν ο προπονητής ακολούθησε λάθος τακτική, τότε ένα στοίχημα μπορεί να χαθεί. Δυστυχώς τέτοια λάθη στα στοιχήματα δε συγχωρούνται!

Εάν ένας παίκτης αποφασίσει να στοιχηματίσει σε έναν σημαντικό αγώνα (για παράδειγμα σε αγώνα για τον τίτλο του πρωταθλητή) τότε μπορεί εύκολα να βρει πολλές αξιολογήσεις και εκτιμήσεις από έμπειρους και επαγγελματίες.

Χρειάζεται πολλή προσοχή στα μέσα ενημέρωσης, καθώς πολλές φορές μια αξιολόγηση και πρόβλεψη μπορεί να στοχεύει στο να δημιουργηθεί ντόρος για έναν αγώνα και να μην εκφράζει την πραγματική εκτίμηση, αλλά να είναι κυρίως θέμα δημοσίων σχέσεων.

Προτού λοιπόν ένας παίκτης ποντάρει θα πρέπει πρώτα να ενημερωθεί από όλες τις πιθανές πηγές για: τον αθλητή που θέλει να ποντάρει, τον αντίπαλο, το statusτου αγώνα, τον τόπο διεξαγωγής του αγώνα και τη φυσική κατάσταση και των δύο αθλητών. Σήμερα κάποιος μπορεί να πάρει πληροφορίες ακόμα και για την προπόνηση των αθλητών στην πυγμαχία (για παράδειγμα μέσα από το YouTube, που πολλοί αθλητές ανεβάζουν υλικό από τις προπονήσεις τους).

Εν τέλει οι παράγοντες που επηρεάζουν τη σωστή επιλογή όταν πρόκειται για στοίχημα είναι πολλοί. Εάν κάποιος δε λάβει υπόψιν του έστω και έναν από αυτούς τότε είναι πολύ πιθανή η ήττα.

Προσφερόμενο στοιχηματικό εύρος στην πυγμαχία

Οι στοιχηματικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα δεν κατατάσσουν την πυγμαχία στα δημοφιλή αθλήματα. Επιπλέον, η πυγμαχία συχνά συνδέεται με άλλα αθλήματα μάχης όπως το MMA. Δεν δίνονται συχνά μεγάλοι αγώνες για τίτλους ή ανάμεσα σε γνωστούς πυγμάχους οπότε συνήθως κάθε βράδυ σημαντικός είναι μόνο ο ένας αγώνας και οι υπόλοιποι είναι απλά ζέσταμα για το κυρίως γεγονός. Για τέτοιους λιγότερο σημαντικούς αγώνες οι στοιχηματικές δεν μπορούν να προσφέρουν μεγάλη ποικιλία με αγορές όπως σύνολο γύρων που θα υπάρξουν ή σε ποιόν γύρο θα γίνει η πρώτη πτώση. Οι παίκτες θα πρέπει να περιοριστούν στις βασικές αγορές που περιλαμβάνουν το τελικό αποτέλεσμα, το σύνολο των γύρων που θα παιχτούν και κάποιες φορές κάποιο χάντικαπ αν η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους δύο πυγμάχους είναι μεγάλη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα στοιχηματικά site προσφέρουν μόνο τις βασικές αγορές και κάποιες μόνο το τελικό αποτέλεσμα.

Copy the token