Προσοχή στους "στημένους αγώνες": πως να αποφύγετε τους απατεώνες

Τα τελευταία χρόνια, το «στήσιμο» κάποιων αγώνων έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των αθλημάτων. Το φαινόμενο αυτό, που μέχρι πριν από κάποιες δεκαετίες δεν ήταν τόσο έντονο, αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες απειλές του σύγχρονου αθλητισμού. Εάν μέχρι και πρόσφατα ο εχθρός του αθλητισμού ήταν το doping, τώρα ο μεγαλύτερος εχθρός είναι τα «στημένα» ματς. Οργανισμοί όπως IOC, FIFA, UEFA και άλλοι μικρότεροι, προσπαθούν συνεχώς να καταπολεμήσουν το «στήσιμο», όμως δε μπορούν να κερδίσουν τον αγώνα για διαφάνεια και αξιοπιστία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το στήσιμο ενός αγώνα μπορεί να έχει διάφορες μορφές και δεν είναι πάντα οργανωμένο σύμφωνα με τα δεδομένα του «αγοράζω-πουλάω». Το σύγχρονο άθλημα πλήττεται από διάφορα «συμβόλαια» όπως «πληρωμένοι» παίκτες σε μια ομάδα (κυρίως αμυντικοί και τερματοφύλακες) ή ακόμα και στήσιμο παιχνιδιού για κάποιους που μπορεί από πριν να έχουν βγάλει κέρδος μέσα από τις αποδόσεις στο στοίχημα και χάνουν επίτηδες. Υπάρχουν και άλλα πολλά, που είναι λιγότερο διαφανή και φέρνουν κέρδος μέσα από το «σωστό αποτέλεσμα». Το περίεργο είναι πως πολλοί παράγοντες μέχρι και σήμερα ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν στημένοι αγώνες και πως αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. 

Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε στημένα ματς, ένας παίκτης μπορεί να είναι ένα βήμα μπροστά από τις στοιχηματικές. Όλοι άλλωστε επιθυμούν μια «win-win» κατάσταση, όπου μπορούν να ποντάρουν ένα πολύ μεγάλο ποσό σε έναν αγώνα και μετά να έχουν εξωπραγματικά κέρδη. 

Στημένοι αγώνες στο ίντερνετ: Μύθος (τις περισσότερες φορές)

Φαίνεται πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υπόσχονται να προσφέρουν σίγουρη κερδοφορία με αντάλλαγμα λίγα χρήματα στο διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να συμβεί με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, υπάρχουν οι λεγόμενοι «contractleaders» που διατίθενται για ένα συγκεκριμένο ποσό να αγοράσουν πληροφορίες για τους στημένους αγώνες επόμενων ημερών. Σαν εγγύηση της ποιότητας της δουλειάς τους πολλές φορές δίνουν δωρεάν πληροφορίες σε παίκτες που ενδιαφέρονται για έναν στημένο αγώνα και υπόσχονται σίγουρα κέρδη. Από κει και πέρα όλα είναι απλά: εάν ο απατεώνας έχει προβλέψει σωστά, τότε αποκτά φανατικό κοινό και βγάζει χρήματα από αυτό, εάν δεν έχει προβλέψει σωστά τότε πάει σε άλλο site και ξεκινά τη διαδικασία από την αρχή.

Αγαπητοί αναγνώστες προσοχή: κανένας δεν πρόκειται να σας πουλήσει πληροφορίες για στημένους αγώνες με 100-200€ αλλά με 1000€ ή περισσότερα. 

Πρώτα απ’ όλα, αυτοί που έχουν πληροφορίες για έναν στημένο αγώνα δε θέλουν να συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πονταρισμάτων σε ένα γεγονός, γιατί αυτό θα κινήσει υποψίες για το κατά πόσο ο αγώνας είναι δίκαιος. Δεύτερον, γιατί κάποιος να πουλήσει πληροφορίες όταν μπορεί ο ίδιος να κερδίσει πάρα πολλά χρήματα ποντάροντας στο στημένο παιχνίδι;

Μηνύματα όπως «Προειδοποίηση: παίζω πολλά χρόνια στοίχημα σε στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο…. Επισκεφτείτε το site μου και διαβάστε τις στατιστικές» είναι εντελώς αναληθή. Ένας τέτοιος παίκτης, που υποτίθεται ότι βγάζει πολλά χρήματα από τους στημένους αγώνες, δεν είναι σε θέση να έχει ένα δικό του site; Γιατί αν το προσέξετε όλοι αυτοί βρίσκονται κυρίως σε άλλα sites προσφέρουν δωρεάν χώρο. Δηλαδή αυτοί δεν έχουν να διαθέσουν λίγα χρήματα για ένα δικό τους ιστότοπο, ενώ την ίδια στιγμή υποστηρίζουν ότι μπορούν να δώσουν σίγουρα κέρδη σε αφελείς παίκτες.

Κανείς δεν οργανώνει στημένους αγώνες για να τους πουλήσει. Εάν κάποιος σας προσφέρει να αγοράσετε ένα στημένο ματς, μην αμφιβάλετε καθόλου, έχετε να κάνετε με έναν απατεώνα που είναι σίγουρο πως δεν θα τον ξαναδείτε αφού του δώσετε τα χρήματα σας. Πρέπει να είστε προσεκτικοί και καχύποπτοι με οποιονδήποτε πάει να σας πουλήσει σίγουρο κέρδος από στημένο αγώνα. Να εμπιστεύεστε την κρίση σας, τη γνώση σας και την εμπειρία σας, γιατί μόνο έτσι μπορείτε να κερδίσετε στο στοίχημα. Καλή Επιτυχία!

Copy the token