10 λάθη που πρέπει να αποφεύγονται στο στοίχημα

1. Η αντίληψη ότι το στοίχημα μπορεί να αποτελέσει πηγή πλούτου

Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας αρχάριος. Το στοίχημα πρέπει να αποτελεί μέσο διασκέδασης και μόνο. Η πεποίθηση κάποιου ότι μπορεί να ζήσει από το στοίχημα και μόνο, μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικά προβλήματα αλλά και ψυχολογικά θέματα από τα οποία είναι δύσκολο να διαφύγει κανείς.

2. Η έλλειψη διαχείρισης κεφαλαίου

Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος παίκτης, η διαχείριση κεφαλαίου είναι ίσως η πιο σημαντική πτυχή που πρέπει να έχετε υπ’ όψη. Θα πρέπει να αναπτύξετε μια στοιχηματική στρατηγική και να την σεβαστείτε ακόμα και σε περιόδους με χαμένα πονταρίσματα οι οποίες είναι και αναπόφευκτες. Αποφασίστε το ποσοστό του κεφαλαίου που θέλετε να ποντάρετε ανά επιλογή, ημέρα ή εβδομάδα και τηρήστε το. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήστε μία μέθοδο πονταρίσματος, μάθετε περισσότερα για αυτές σε αυτό το άρθρο.

3. Η θέληση για ρεφάρισμα

Είναι καλό να προσπαθούμε να ανακτήσουμε τα χαμένα μας χρήματα; Η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να δώσουμε είναι να μην ποντάρετε ποτέ περισσότερα απ’ όσα έχετε τη δυνατότητα να χάσετε. Αν το παραβείτε αυτό και χάσετε, το πιθανότερο είναι να οδηγηθείτε σε μια απέλπιδα προσπάθεια ανάκτησής τους. Κάτι τέτοιο μπορεί εύκολα να αποδειχθεί καταστροφικό. Επιπλέον, θέλοντας να ρεφάρετε θα οδηγηθείτε αναπόφευκτα σε λάθη και θα εκθέσετε τον εαυτό σας σε μεγαλύτερες απώλειες.

4. Να αψηφούν οι παίκτες τους κανόνες της στοιχηματικής

Πριν αρχίσετε τον στοιχηματισμό, φροντίστε να γνωρίσετε τους Όρους και τις Προϋποθέσεις της στοιχηματικής που θα χρησιμοποιήσετε. Οι γενικοί αλλά και πιο συγκεκριμένοι κανόνες ανά άθλημα για παράδειγμα μπορεί να διαφέρουν από στοιχηματική σε στοιχηματική. Αυτή η συμβουλή απευθύνεται λοιπόν στους παίκτες όλων των επιπέδων. Ακόμα και κάποιος που έχει γνώση των κανονισμών μιας στοιχηματικής, θα πρέπει να διαβάσει και τους όρους μιας δεύτερης που ίσως θελήσει να ανοίξει λογαριασμό. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίσετε κάθε λέξη των κανονισμών αλλά σίγουρα δεν θα πρέπει να αμελήσετε τα σημεία που αφορούν εσάς ή τα αθλήματα που σας ενδιαφέρουν.

5. Τα μακροσκελή παρολί

Τα στοιχήματα όπου περιλαμβάνονται πολλές επιλογές καλό είναι να αποφεύγονται. Σίγουρα οι αποδόσεις μπορεί να είναι ελκυστικές και κάθε μία επιλογή από αυτές να μοιάζει απίθανο να μην κερδίσει, όμως αυτά είναι και τα στοιχεία που οδηγούν κυρίως τους αρχάριους παίκτες στο ποντάρισμα μεγάλων παρολί και τελικά στην απογοήτευση.

6. Το ποντάρισμα στην αγαπημένη ομάδα

Πράγματι, το στοίχημα πρέπει να έχει σκοπό τη διασκέδαση και το να στοιχηματίζουμε στην αγαπημένη μας ομάδα εκπληρώνει το σκοπό αυτό. Ωστόσο, θα πρέπει να μελετάμε με προσοχή το παιχνίδι και να μην βασιζόμαστε στην υποκειμενική μας κρίση. Ένας καλός τρόπος για να αποφύγουμε αυτό το λάθος είναι να ξεκινάμε τη μελέτη μας προσπαθώντας να βρούμε λόγους για να αποφύγουμε ένα τέτοιο ποντάρισμα.

7. Να ακολουθούμε τα λεγόμενα «σίγουρα»

Υπάρχουν αμέτρητα site και σελίδες στο facebook και αλλού που βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχουν πληροφορίες σχετικά με έναν αγώνα ή παίκτη και είναι πρόθυμοι να σας προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους για κέρδη στο στοίχημα. Όταν συναντάτε κάτι τέτοιο το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φεύγετε αμέσως, καθώς πρόκειται αποδεδειγμένα για απάτη. Ποιος άλλωστε θα είχε τόσο καλές πληροφορίες και θα τις μοιραζόταν για ευτελή ποσά;

8. Στοίχημα χωρίς μελέτη

Η δυνατότητα να ποντάρουμε με ένα μόνο κλικ, συχνά οδηγεί σε πονταρίσματα καθοδηγούμενα από το ένστικτο της στιγμής. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να αποφέρει μακροχρόνια κέρδη, ακόμα και αν κάποιοι έχουν κερδίσει σημαντικά από αυτό κάποια στιγμή. Πριν από κάθε ποντάρισμα λοιπόν, φροντίστε να έχετε μελετήσει το παιχνίδι όσο καλύτερα μπορείτε.

9. Στοιχηματίζοντας υπό την επήρεια αλκοόλ

Να ποντάρει κανείς πριν την παρακολούθηση ενός αγώνα με φίλους όπου θα πιεί ίσως και καμιά μπίρα δεν είναι πρόβλημα. Να το κάνει όμως αφού έχει ήδη καταναλώσει αλκοόλ μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει σε λανθασμένα πονταρίσματα, αφού το αλκοόλ μειώνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης και την αντίληψη.

10. Χρέος

Γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα διάφορα επίπεδα εξάρτησης από τον τζόγο. Αν βρεθείτε σε μία κατάσταση που έχετε χρέη εξαιτίας του στοιχήματος, θα πρέπει να ξέρετε ότι έχετε ήδη πρόβλημα με τον τζόγο και να αναζητήσετε αμέσως βοήθεια σε δομές όπως το ΚΕΘΕΑ. Πάντα να ποντάρετε μόνο ότι έχετε τη δυνατότητα να χάσετε. Ποσά δηλαδή που αν χαθούν δεν θα σας επηρεάσουν.

Copy the token