Συμβουλή: Πληκτρολογήστε «@» πριν από το όνομα χρήστη για να βρείτε το χρήστη
Ακύρωση

Οι συντελεστές (αποδόσεις) των στοιχηματικών: τύποι και μέθοδοι υπολογισμού

Οι αποδόσεις που προσφέρουν οι στοιχηματικές εκφράζουν την πιθανότητα ενός αποτελέσματος σύμφωνα με την υποκειμενική κρίση των ίδιων. Οι αποδόσεις υπάρχουν όσο υπάρχουν και οι στοιχηματικές και όπως είναι φυσικό, τα στοιχήματα είναι αδύνατα χωρίς αυτές τις αποδόσεις. 


Οι πρόγονοι των σύγχρονων στοιχηματικών site δούλευαν για αιώνες σε όλες τις ηπείρους και έτσι έχουν διαμορφώσει τους διάφορους τύπους συντελεστών που υπάρχουν σήμερα. Στην πράξη, όμως υπάρχουν τρείς δημοφιλείς τύποι συντελεστών που χρησιμοποιούνται: ο Αγγλικός τύπος, ο Ευρωπαϊκός τύπος και ο Αμερικάνικος τύπος. Παρακάτω αναλύονται οι διαφορές και οι ομοιότητες τους, καθώς και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους. 


Αγγλικός Συντελεστής (αγγλική απόδοση)


Πιστεύεται πως η πατρίδα των ανεξάρτητων στοιχηματικών, που ειδικεύονται στην αποδοχή στοιχημάτων σε «βιομηχανικό όγκο» είναι η Αγγλία και επομένως είναι λογικό η χώρα αυτή να έχει δημιουργήσει το δικό της τύπο συντελεστών. Ο Αγγλικός συντελεστής είναι πολύ διαδεδομένος σήμερα χάρη στη χρήση του από τους Βρετανικούς στοιχηματικούς οργανισμούς και την τήρηση της παράδοσης των προγόνων τους. 


Σχεδόν όλες οι αγγλικές στοιχηματικές προσφέρουν αγγλικούς συντελεστές στις αποδόσεις τους (Lines) από προεπιλογή. Οι αγγλικοί συντελεστές έχουν κλασματική μορφή (για παράδειγμα 20/4). Αυτό δείχνει την αναλογία του καθαρού κέρδους ως προς το μέγεθος του στοιχήματος. Συγκεκριμένα, ένα στοίχημα 4 λιρών, θα αποφέρει πιθανά κέρδη 20 λιρών. Ο συντελεστής 20/4 είναι παρόμοιος με το συνηθισμένο συντελεστή 6.0. Για να μετατρέψουμε τον αγγλικό συντελεστή στο πιο παραδοσιακό συντελεστή με δεκαδικά ψηφία, πρέπει να διαιρέσουμε τον αριθμητή με τον παρανομαστή και να προσθέσουμε τον αριθμό ένα στο αποτέλεσμα.


Παράδειγμα: 20/4 = 20: 4 + 1 = 6


Ευρωπαϊκός Συντελεστής (Ευρωπαϊκή απόδοση)


Οι Ευρωπαϊκές αποδόσεις γεννήθηκαν όταν οι στοιχηματικές άρχισαν να επεκτείνονται από την Αγγλία στη γειτονική Γαλλία, από όπου και επεκτάθηκαν περαιτέρω στη Δυτική Ευρώπη. Αρχικά, μόνο Αγγλικές στοιχηματικές λειτουργούσαν στην περιοχή των Δυτικοευρωπαϊκών χωρών, όμως με το πέρασμα του χρόνου, οι Γερμανικές και Γαλλικές στοιχηματικές αποδείχθηκαν σημαντικοί ανταγωνιστές των Αγγλικών. 


Πολλές από τις νέες στοιχηματικές, θεωρώντας τον υπολογισμό του Αγγλικού συντελεστή πολύπλοκο, δημιούργησαν το συντελεστή με τη μορφή δεκαδικών ψηφίων (Ευρωπαϊκός συντελεστής). Σήμερα οι Ευρωπαϊκός συντελεστής είναι υποχρεωτικός σε όλες τις στοιχηματικές (όχι πάντα ως προεπιλογή) ανεξαιρέτως και ο μόνος, αποκλειστικός συντελεστής σε πολλές από αυτές. Ο Ευρωπαϊκός συντελεστής καταγράφεται με τη μορφή δεκαδικών ψηφίων – όπως 2.0, 4.3 κτλ. 


Αμερικάνικος Συντελεστής (Αμερικάνικη απόδοση)


Ο πιο σπάνιος και πολύπλοκος συντελεστής είναι ο Αμερικάνικος, που γεννήθηκε στη χώρα λίγα χρόνια μετά την δήλωση της ανεξαρτησίας της. 


Ο Αμερικάνικος συντελεστής πολύ γρήγορα διαδόθηκε στα τοπικά στοιχηματικά κέντρα και η βασική του διαφοροποίηση είναι η χρήση συμβόλων ("+" ή "-") πριν το ψηφίο, που δείχνουν πόσα χρήματα πρέπει ο παίκτης να στοιχηματίσει για να προκύψει κέρδος $100 από ένα γεγονός που είναι φαβορί. Μια απόδοση -105 για παράδειγμα, δείχνει πως ο παίκτης πρέπει να ποντάρει $105, για να έχει καθαρό κέρδος $100. Αυτό αναλογεί στην Ευρωπαϊκή απόδοση 1.95. Αντίθετα, μια απόδοση με θετικό πρόσημο +110, δείχνει πως ο παίκτης πρέπει να ποντάρει $100, για να έχει καθαρό κέρδος $110. Σε πολλούς παίκτες είναι δυσνόητες αυτές οι αποδόσεις, αλλά ευτυχώς οι περισσότερες στοιχηματικές που χρησιμοποιούν αυτό τον τύπο συντελεστών, προσφέρουν και εναλλακτικές αποδόσεις (Ευρωπαϊκές ή Αγγλικές).

Χρησιμοποιούμε cookies για την υλοποίηση των υπηρεσιών της ιστοσελίδας μας και για τη συλλογή δεδομένων για να μάθουμε πώς αλληλεπιδρούν οι χρήστες με αυτές. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", συναινείτε στη χρήση των cookies. 
Επιπρόσθετες πληροφορίες
Αποδοχή