Στοίχημα με χάντικαπ: γενικές πληροφορίες

Δεδομένου ότι η απόδοση για ένα προφανές φαβορί είναι χαμηλή, δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να στοιχηματίσει κάποιος στη νίκη του φαβορί. Ταυτόχρονα, η πιθανότητα για καθαρή νίκη της αδύναμης ομάδας (ή αδύναμου αθλητή) είναι μικρή και το ποντάρισμα σε αυτή την πιθανότητα είναι σχετικά επικίνδυνο. Επομένως, οι στοιχηματικές προσφέρουν ένα ξεκίνημα – ένα τεχνητό πλεονέκτημα για μία από τις ομάδες, προσπαθώντας να εξισορροπήσουν τις αποδόσεις των ομάδων που έχουν πολύ διαφορετικές πιθανότητες για τη νίκη.

Για παράδειγμα, σε έναν αγώνα Bayern– Hertha, η απόδοση για τη νίκη της Bayern είναι μόνο 1.25, που σημαίνει πως θα φέρει κέρδος 25€ για στοίχημα 100€. Η στοιχηματική προτείνει στοίχημα με χάντικαπ -1.5 τέρματος με απόδοση 2.0. Αυτό το στοίχημα θα κερδηθεί σε περίπτωση που η Bayern νικήσει με διαφορά περισσοτέρων από δύο τερμάτων. Παρόλο που αυτό κάνει λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα, αυξάνει σημαντικά το ποσό της νίκης. Το χάντικαπ επιτρέπει να εξισώνονται οι ομάδες με διαφορετικές πιθανότητες νίκης.

Στο ποδόσφαιρο είναι πολύ διαδεδομένο το χάντικαπ 0 ή DNB (ισοπαλία όχι στοίχημα), που επιστρέφει το ποντάρισμα σε περίπτωση ισοπαλίας.

Copy the token