Ζωντανό στοίχημα: η ιστορία του και συμβουλές για live ποντάρισμα

Τα Live στοιχήματα είναι στοιχήματα που τοποθετούνται κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ιστορία

Τα τελευταία 15-20 χρόνια το στοίχημα έχει υποστεί πολλές αλλαγές, οι οποίες οφείλονται κυρίως στην ανάπτυξη του ίντερνετ και των τηλεπικοινωνιών. Και ενώ παλαιότερα η πιο προοδευτική υπηρεσία σε ένα πρακτορείο ήταν το στοίχημα μέσω τηλεφώνου, σήμερα το στοίχημα γίνεται και ζωντανά ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Μεγάλες στοιχηματικές μεταδίδουν αγώνες live στο site τους.

Το ζωντανό στοίχημα έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Ο παίκτης, βασιζόμενος στην ζωντανή μετάδοση και στις τρέχουσες πληροφορίες για ένα γεγονός, θεωρεί πως μπορεί να προσανατολιστεί καλύτερα και να κάνει προβλέψεις για αυτό. Στην πραγματικότητα όμως ένας live αγώνας είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, όπου το προβλεπόμενο αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει πολλές φορές είτε άμεσα είτε σταδιακά κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τα ζωντανά στοιχήματα είναι σαν το χρηματιστήριο και γι’ αυτό παίζονται κυρίως από έμπειρους παίκτες, καθώς για τους πιο αρχάριους υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.

Μερικές Συμβουλές

Επειδή υπάρχει ρίσκο, δε σημαίνει πως το live στοίχημα δεν είναι για τους αρχάριους. Εάν ο παίκτης βρίσκει το στοίχημα διασκεδαστικό, κατανοεί το άθλημα και θέλει να κερδίσει, τότε το ζωντανό στοίχημα είναι μια καλή ευκαιρία. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι τα λάθη είναι αναπόφευκτα, ότι δεν υπάρχει μια συνταγή επιτυχίας και ότι χρειάζεται γνώση και εμπειρία στο στοίχημα.

Ο κάθε παίκτης ξεχωριστά με την εμπειρία του θα μπορέσει να καταλάβει και να διαμορφώσει τη στρατηγική του και τις τακτικές του στοιχήματος. Όμως γιατί κάποιος πρέπει να «μάθει από τα λάθη του» όταν μπορεί να απαλλαγεί από αυτά; Ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

Ένα από τα βασικότερα λάθη στο online στοίχημα είναι να εστιάσει ο παίκτης αποκλειστικά στην χαμηλή απόδοση ενός αποτελέσματος, π.χ. σε ένα προσωρινό φαβορί. Όπως αναφέραμε πιο πάνω όμως, κατά τη διάρκεια του αγώνα πολλά μπορεί να αλλάξουν προς όλες τις κατευθύνσεις. Την ίδια στιγμή θα ήταν λάθος να υποστηρίξουμε πως ποντάροντας στις χαμηλές αποδόσεις δεν είναι και αυτό ένας αποδεκτός τρόπος παιξίματος, ακριβώς γιατί η χαμηλή απόδοση δείχνει μεγάλη πιθανότητα για συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Από την άλλη, το αν το στοίχημα με χαμηλή απόδοση θα κερδηθεί τελικά είναι ένα διαφορετικό θέμα.

Συχνά, παίκτες θέλουν να ποντάρουν όλα τα λεφτά τους σε ένα αποτέλεσμα ελπίζοντας πως δε θα αλλάξει κάτι στο υπόλοιπο του αγώνα. Αυτό είναι μια κλασσική εσφαλμένη αντίληψη που συνήθως οδηγεί σε ζημίες. Σε κανένα γεγονός δεν πρέπει κάποιος να ποντάρει όλα τα λεφτά του, όσο και να πιστεύει πως ο νικητής είναι σίγουρος και πως τίποτα δε θα αλλάξει στο υπόλοιπο του αγώνα. Τα πάντα μπορούν να συμβούν! Ακόμα και στο ποδόσφαιρο, στο ένα λεπτό μιας παράτασης μια ομάδα μπορεί να σκοράρει γκολ. Πόσο μάλλον σε αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ ή τένις, που είναι κατεξοχήν δυναμικά γεγονότα. Επομένως, ποτέ δεν πρέπει ο παίκτης να ρισκάρει όλα τα χρήματα του.

Με το ζωντανό στοίχημα πρέπει ο παίκτης να έχει ξεκάθαρο μυαλό ώστε να μην αποκλίνει από τη στρατηγική του.

Είναι πιθανό η αρχική του εκτίμηση για ένα γεγονός να ήταν σωστή και μια τρέχουσα ενέργεια να είναι λανθασμένη. Γι’ αυτό ακριβώς δε χρειάζονται σπασμωδικές κινήσεις καθώς οι ζημίες μπορεί να είναι μεγάλες.

Ο παίκτης πρέπει να εξετάσει διάφορες πληροφορίες για έναν αγώνα: την κατάσταση των αντίπαλων ομάδων, το ιστορικό των μεταξύ τους αγώνων, τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού των αντιπάλων καθώς και τα σχετικά χαρακτηριστικά του αθλήματος. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς κάθε άθλημα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα το τένις ανδρών διαφέρει κατά πολύ από το τένις γυναικών. Αν στο τένις ανδρών οι αγώνες είναι σε ένα βαθμό σταθεροί, στο τένις γυναικών τα αποτελέσματα μπορούν να αλλάξουν ραγδαία. Μια αθλήτρια μπορεί να κερδίζει 5:0 και στο τέλος να χάσει 5:7. Φυσικά αυτό μπορεί να συμβεί και στο τένις ανδρών, όμως όχι τόσο συχνά. Τέτοια χαρακτηριστικά δεν πρέπει να παραβλέπονται από έναν παίκτη.

 Επιπλέον, είναι σημαντικό ένας παίκτης να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες ανεξάρτητα από τη στοιχηματική, π.χ. ιδανικά να παρακολουθεί έναν αγώνα ζωντανά στην τηλεόραση. Αυτό γιατί πολλές φορές τα site των στοιχηματικών έχουν μια μικρή καθυστέρηση στη μετάδοση ενός αγώνα και έτσι ο παίκτης μπορεί να χάσει το πλεονέκτημα του.

Ένας παίκτης δεν πρέπει να ποντάρει στα προφανή λάθη στα line μιας στοιχηματικής. Ακόμα κι αν ένα στοίχημα κερδηθεί, η στοιχηματική μπορεί να ακυρώσει τα εν λόγω στοιχήματα.

Υπάρχουν κάποια βασικά σημεία που πρέπει κάποιος να κατανοήσει και να θυμάται πάντα:

  • Το ζωντανό στοίχημα δεν είναι αρκετό για να κερδίσει κανείς, ο παίκτης πρέπει να ποντάρει σωστά και έτσι θα έχει ένα πλεονέκτημα έναντι της στοιχηματικής, που δε θα έχει δεχθεί στοίχημα πριν τον αγώνα.
  • Κατά την πρόοδο ενός αγώνα, ο παίκτης μπορεί να διαμορφώσει μια άποψη για ποντάρισμα, αφού εκτιμήσει τους αντιπάλους και το πιθανό αποτέλεσμα. Η άποψη αυτή μπορεί να είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που είχε διαμορφώσει πριν τον αγώνα.
  • Μια χαμηλή απόδοση για το φαβορί πριν τον αγώνα, μπορεί κατά τη διάρκεια του αγώνα να αλλάξει και να μεγαλώσει. Αυτό συμβαίνει κυρίως στα στοιχήματα στα σύνολα, όπου αφού ξεκινήσει ο αγώνας, η απόδοση τους κατά κύριο λόγο μεγαλώνει όσο περνάει ο χρόνος δίχως να σημειωθεί κάποιο τέρμα.
  • Ποντάροντας σε ένα ζωντανό στοίχημα, ο παίκτης παίζει ‘αντίπαλος’ με τους αναλυτές και με διάφορα ειδικά προγράμματα που λειτουργούν για να βγάζουν τα line καθώς και με το προσωπικό μιας στοιχηματικής που βγάζει και παρακολουθεί τις αποδόσεις.
  • Τοποθετώντας ένα στοίχημα πριν την έναρξη του γεγονότος, ο παίκτης ποντάρει στην απόδοση την οποία έχουν διαμορφώσει αναλυτές και διάφορα εξειδικευμένα προγράμματα. Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου γεγονότος, ο παίκτης ανταγωνίζεται απ’ ευθείας τον εργαζόμενο της στοιχηματικής που καθορίζει τις αποδόσεις, έχει διαφορά.

Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, η απουσία live στοιχήματος από μια στοιχηματική δεν είναι καλό σημάδι! Οι περισσότερες όμως έχουν διαφορετικό τρόπο προσφοράς ζωντανού στοιχήματος: διαφορετικό software, διαφορετικές τεχνικές και λύσεις. Το θέμα είναι πως θα βρει κάποιος το καλύτερο.

Δείτε εδώ την αξιολόγηση του LIVE των στοιχηματικών

Copy the token