Στρατηγική Counter-D’Alembert: τα υπέρ, τα κατά και παράδειγμα εφαρμογής

H στρατηγική D’Alembert θεωρείται από πολλούς μια από τις πιο αποτελεσματικές στη διαχείριση κεφαλαίου. Η στρατηγική αυτή βασίζεται στη μείωση του πονταρίσματος στη νίκη και αύξηση του πονταρίσματος στην ήττα. Στο άρθρο αυτό όμως αναλύουμε μια πιο αναθεωρημένη έκδοση. Η έκδοση αυτή ονομάζεται Counter-D’Alembert και η βασική διαφορά της είναι πως στην περίπτωση νίκης, το επόμενο ποντάρισμα αυξάνεται ενώ στην περίπτωση ήττας το επόμενο ποντάρισμα μειώνεται. Επομένως, με μια σειρά αποτυχιών σε στοιχήματα, το κόστος ελαχιστοποιείται ενώ με μια σειρά επιτυχιών το κέρδος αυξάνεται σημαντικά.

Πως εφαρμόζεται η στρατηγική Counter-D’Alembert;

Η βασική αρχή της στρατηγικής είναι ο καθορισμός του πονταρίσματος (αύξηση ή μείωση) σύμφωνα με το αποτέλεσμα των προηγούμενων στοιχημάτων.

Εάν, για παράδειγμα, σε ένα αρχικό ποντάρισμα 10€, το κάθε επόμενο βήμα καθορίζεται στις δύο μονάδες. Οπότε αν το στοίχημα κερδηθεί, το επόμενο ποντάρισμα θα είναι 12€ ενώ αν το στοίχημα χαθεί το επόμενο ποντάρισμα θα είναι 8€.

Το ελάχιστο ποντάρισμα πρέπει να είναι ίσο με τις μονάδες που καθορίζει ο παίκτης σε κάθε βήμα. Στην παραπάνω περίπτωση είναι 2 μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η στρατηγική έχει μερικά πλεονεκτήματα στις περιπτώσεις που οι αποδόσεις είναι στο εύρος 2.0-3.0.

Παράδειγμα εφαρμογής της στρατηγικής Counter-D’Alembert

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τη στρατηγική, ας δούμε το παράδειγμα των επιλογών των πονταρισμάτων και της σειράς τους.

1. Ποντάρισμα 10 μονάδων στο over (3.5) στον αγώνα Lazio-Verona. Η απόδοση είναι 2.10. Το στοίχημα χάνεται και το υπόλοιπο είναι μείον 10 μονάδες.

2. Ποντάρισμα 8 μονάδων στη νίκη της Barcelona στον αγώνα Atletico-Barcelona. Η απόδοση είναι 2.5. Το στοίχημα κερδίζεται και το νέο υπόλοιπο είναι συν 10 μονάδες (8*2.5= 20 και αφαίρεση του προηγούμενου υπολοίπου -10).

3. Ποντάρισμα 10 μονάδων στην ισοπαλία στον αγώνα Borussia -Schalke. Η απόδοση είναι 3.10. Το στοίχημα κερδίζεται και το νέο υπόλοιπο είναι συν 31 μονάδες.

4. Ποντάρισμα 12 μονάδων στο στοίχημα «γκολ - γκολ» στον αγώνα Marseille – Nice. Η απόδοση είναι 2.05. Το στοίχημα χάνεται και το νέο υπόλοιπο είναι συν 19 μονάδες.

5. Ποντάρισμα 10 μονάδων στην Tottenham στον αγώνα Arsenal – Tottenham. Η απόδοση είναι 2.20. Το στοίχημα χάνεται και το νέο υπόλοιπο είναι συν 9 μονάδες.

6. Ποντάρισμα 8 μονάδων στην Villareal στον αγώνα Villareal – Celta. Η απόδοση είναι 2.50. Το στοίχημα κερδίζεται και το νέο υπόλοιπο είναι συν 21 μονάδες.

7. Ποντάρισμα 10 μονάδων στο over (2.5) στον αγώνα Palmeiras -Cruzeiro. Η απόδοση είναι 2.00. Το στοίχημα κερδίζεται και το νέο υπόλοιπο είναι 31 μονάδες.

Όπως φαίνεται στην πράξη, σε περίπτωση που ένας παίκτης καταφέρει να έχει ένα θετικό υπόλοιπο, τότε αξίζει να επιστρέψει στο αρχικό ποσό πονταρίσματος. Σαν κανόνας, η στρατηγική αυτή με την κατάλληλη ανάλυση, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα σταθερό εισόδημα και σε περίπτωση ήττας το κόστος δεν θα υπερβαίνει το αρχικό κεφάλαιο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της στρατηγικής Counter- D’Alembert

Το βασικό πλεονέκτημα της στρατηγικής είναι ότι βασίζεται σε οικονομικούς υπολογισμούς και επιτρέπει στον παίκτη να διατηρήσει το αρχικό ποσό, ακόμη και σε σειρά ηττών. Το ότι δεν απαιτείται μεγάλο αρχικό κεφάλαιο είναι επίσης ένα σημαντικό θετικό στοιχείο σε αυτή τη στρατηγική.

Όσο για τα μειονεκτήματα της Counter-D’Alembert, το κυριότερο είναι η πολυπλοκότητα των επιλογών των γεγονότων με υψηλές αποδόσεις που για τους αρχάριους παίκτες είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο.

Το συμπέρασμα επομένως είναι πως η στρατηγική αυτή είναι πιο κατάλληλη για τους έμπειρους παίκτες που είναι σε θέση να κάνουν λεπτομερή και προσεκτική ανάλυση ενός επικείμενου γεγονότος και έτσι να επιλέξουν το πιο πιθανό αποτέλεσμα με μεγάλη απόδοση. Επιπλέον η στρατηγική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από παίκτες που έχουν νίκες και ήττες σε σειρά 3-4 στοιχημάτων.

Η Legalbet υπενθυμίζει πως οι στρατηγικές δε μπορούν να εγγυηθούν μόνιμα κέρδη. Προτείνουμε ο παίκτης να αντιμετωπίζει το στοίχημα περισσότερο σαν έναν τρόπο ψυχαγωγίας και τζογαρίσματος και όχι σαν έναν τρόπο για να βγάλει χρήματα!
Copy the token