Οι στοιχηματικές με τη χαμηλότερη γκανιότα

Η γκανιότα, ή rake είναι από τα βασικότερα πράγματα στο στοίχημα και επηρεάζει τις αποδόσεις. Η ύπαρξή της εξασφαλίζει κέρδη για τις στοιχηματικές και κοστίζει μέρος των κερδών στους παίκτες. Όσο πιο χαμηλή ή μικρή είναι η γκανιότα, τόσο μικρότερο ποσοστό του κέρδους κρατά από τους παίκτες μέσω των αποδόσεων που προσφέρει. Αυτό είναι και το ζητούμενο λοιπόν για εμάς, να παίζουμε με όσο το δυνατόν χαμηλότερη γκανιότα γίνεται.

Τί είναι η γκανιότα; Πώς υπολογίζω την γκανιότα; Ποια στοιχηματική έχει τις καλύτερες αποδόσεις;

Οι λιγότερο έμπειροι παίκτες συνήθως συγκρίνουν απλά τις τιμές των φαβορί μεταξύ των στοιχηματικών για να καταλήξουν ποια έχει τις μεγαλύτερες αποδόσεις. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθει κανείς ποια στοιχηματική έχει τις πιό συμφέρουσες τιμές, καθώς αυτό που παίζει ρόλο δεν είναι η μία τιμή ενός σετ αποδόσεων αλλά ολόκληρο το σετ. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να συγκρίνουμε τις στοιχηματικές σε αυτόν τον τομέα είναι να συγκρίνουμε τις γκανιότες τους.

Σε κάθε αξιολόγηση στοιχηματικής που θα βρείτε στη Legalbet, υπάρχει ειδική ενότητα για τη γκανιότα της, η οποία αναγράφεται σε μορφή ποσοστού. Πατώντας τον σύνδεσμο: Πώς υπολογίστηκε η γκανιότα σε αυτή την ενότηταανοίγει ένα παράθυρο με την επεξήγηση του υπολογισμού. Αυτός περιλαμβάνει τις αποδόσεις για τα τρία σημεία και τα over/under τριών αγώνων από τρείς διαφορετικές κατηγορίες πρωταθλημάτων, δηλαδή ένα δείγμα 9 αγώνων των οποίων ο μέσος όρος αποτελεί και τη γκανιότα της στοιχηματικής.

 

Αυτές είναι οι 6 στοιχηματικές με τη χαμηλότερη γκανιότα στην Ελλάδα:

1. Betshop.gr

Η γκανιότα της Betshop είναι 5.65% και αναλύεται ως εξής: Στις διοργανώσεις υψηλού επιπέδου όπως η Premier League έχει 3.99%, στο μεσαίο επίπεδο η γκανιότα της ανέρχεται στο 4.97%, ενώ στο χαμηλότερο 8.00%. Παρατηρούμε ότι η γκανιότα της μεγαλώνει πολύ όταν πρόκειται για παιχνίδια χαμηλού επιπέδου, όμως η φιλική προς το παίκτη γκανιότα της όταν μιλάμε για υψηλό και μεσαίο επίπεδο αγώνων, της χαρίζει την πρώτη θέση σε αυτή τη λίστα, συμπληρώνοντας ένα ελκυστικότατο πακέτο για τους παίκτες του στοιχήματος.

2. Novibet.gr

Η Novibet βρίσκεται δεύτερη σε αυτή τη λίστα έχοντας καλές αποδόσεις με γκανιότα 5.98%. Η γκανιότα της επίσης έχει καλή διακύμανση ανάμεσα στα τρία επίπεδα αγώνων αφού βρίσκεται στο 5.00% για το υψηλότερο, στο 5.55% για το μεσαίο και στο 7.38% για τα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις του χαμηλότερου επιπέδου.

3. external linkExternal links are prohibitedSportingbet.gr, Vistabet.gr

Sportingbet και Vistabet μοιράζονται τη δεύτερη θέση αφού ανήκουν στον ίδιο όμιλο και έχουν τις ίδιες αποδόσεις. Ο μέσος όρος της γκανιότας τους είναι 6.11% και έχει αρκετά καλή διακύμανση ανάμεσα στα διαφορετικά επίπεδα των διοργανώσεων. Στα παιχνίδια του πρώτου επιπέδου η γκανιότα τους είναι 5.62%, σε αυτά του μεσαίου επιπέδου είναι 6.04% και στο χαμηλότερο επίπεδο ανεβαίνει στο 6.66%. Οι δύο αυτές εταιρίες ποτελούν απ’ ότι φαίνεται και από τους αριθμούς καλές λύσεις για τους παίκτες που θέλουν να παίζουν στοίχημα σε μικρότερα πρωταθλήματα.

4. Goalbet.com

H Goalbet ακολουθεί και βρίσκεται στη τρίτη θέση της λίστας με γκανιότα 6.30%. Στο πρώτο επίπεδο η γκανιότα της είναι 4.49%, στο μεσαίο 6.39% και στα παιχνίδια του χαμηλότερου επιπέδου φτάνει στο 8.02%.

5. Bet365.gr

Η Bet365 μαζί με τη τεράστια ποικιλία σε διοργανώσεις, αγορές και τις υπηρεσίες που προσφέρει απλόχερα διαπρέπει και στον τομέα των αποδόσεων. Ο μέσος όρος της γκανιότας της βρίσκεται στο 6.53%, με τα σημαντικά πρωταθλήματα να έχουν αρκετά χαμηλότερη στο 4.53%, τα μεσαία 6.20% και τα μικρότερα να ανεβαίνουν στο 8.86%.

6. Stoiximan.gr

Ο Stoiximan δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα αφού οι παροχές του είναι συνολικά από τις καλύτερες της Ελληνικής αγοράς. Έτσι και στον τομέα της γκανιότας, προσπαθεί να είναι ανάμεσα στις καλύτερες της αγοράς και το πετυχαίνει, έχοντας μέσο όρο γκανιότας 6.62%. Επί μέρους, στο ανώτερο επίπεδο η γκανιότα του είναι 5.01%, στο μεσαίο επίπεδο έχει 6.23% και στο χαμηλότερο ανεβαίνει αρκετά, στο 8.62%.

Όποια στοιχηματική και να επιλέξετε πάντως, φροντίστε να ταιριάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στο τρόπο που παίζετε και τις ανάγκες σας, διαβάζοντας προσεκτικά τις αναλύσεις μας για τις νόμιμες στοιχηματικές της Ελλάδας, όπου θα βρείτε ότι χρειάζεστε για να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη για εσάς.