Προγνωστικά Champions League

  • Πιθανότητες νίκης στα ματς του Champions League
  • Πρόβλεψη για το Μπαρτσελόνα – Παρί Σεντ Ζερμέν
  • Πρόβλεψη για το Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι
  • Προβλέψεις στοιχηματικών


Προγνωστικά Μπαρτσελόνα – Παρί Σεντ Ζερμέν

Μπαρτσελόνα

Ισοπαλία

Παρί Σεντ Ζερμέν

40.54%

25.70%

33.76%

Η Μπαρτσελόνα είναι ελαφρύ φαβορί στην αναμέτρηση με την Παρί στο Καμπ Νου. Οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να κερδίσουν τον 7ο όμιλο λόγω της εντός έδρας ήττας τους με 3-0 από τη Γιουβέντους. Ωστόσο, φαίνεται πως έχουν βρει φόρμα με 5 στις 5 νίκες στο γήπεδό τους για τη ΛαΛίγκα μέσα στον Ιανουάριο. Άλλωστε δεν έχουν αποτύχει να προκριθούν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από το 2007.

Η Παρί από την άλλη πάει στη Βαρκελώνη με άλλον προπονητή, αφού ο Τούχελ απολύθηκε και ο Ποτσετίνο πήρε τη θέση του. Παρόλο που πήραν εντυπωσιακά τη πρωτιά στον όμιλό τους κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λειψία, έχουν εμπλακεί στη πιο δύσκολη διεκδίκηση του πρωταθλήματος εδώ και χρόνια, έχοντας ήδη χάσει φέτος περισσότερα ματς (7) σε όλες τις διοργανώσεις απ’ ότι έχασαν ολόκληρη τη περσινή σεζόν (5).

 

Προγνωστικά Λειψία – Λίβερπουλ

Λειψία

Ισοπαλία

Λίβερπουλ

27.18%

26.74%

46.08%

Σημείωση: Λόγω περιοριστικών μέτρων Covidο αγώνας θα διεξαχθεί στο Puskas Arena στη Βουδαπέστη.

Η ημι-φιναλίστ της περσινής σεζόν Λειψία, έπαιξε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ κερδίζοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-2 και προκρίθηκε στους 16 της διοργάνωσης, παρόλο που οι εγχώριες επιδόσεις της δεν εντυπωσιάζουν. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Νάγκελσμαν κράτησε το μηδέν στην άμυνα στις 8 πιο πρόσφατες νίκες της σε όλες τι διοργανώσεις.

Οι προβλέψεις δείχνουν ότι η Λίβερπουλ θα φτάσει στη πολυπόθητη νίκη κόντρα στη Λειψία. Οι πρωταθλητές Αγγλίας έχουν αρκετά προβλήματα τραυματισμών τελευταία που έχουν οδηγήσει σε ορισμένα αρνητικά αποτελέσματα, με αποκορύφωμα τις τρεις συνεχόμενες εντός έδρας ήττες μετά από το αήττητο των 68 αγώνων που είχαν στο Άνφιλντ. Οι Φαν Ντάικ, Γκόμεζ και Ματίπ είναι ανάμεσα στις ελλείψεις της άμυνας των πρωταθλητών Ευρώπης του 2019.

 

Προγνωστικά Πόρτο – Γιουβέντους

Πόρτο

Ισοπαλία

Γιουβέντους

22.78%

30.09%

47.13%


Η Πόρτο τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της, έχοντας πέντε ματς με μηδέν παθητικό, μεταξύ των οποίων και το 0-0 κόντρα στη Σίτι. Παρόλα αυτά, έχουν καταφέρει να φτάσουν μόνο μέχρι τα προημιτελικά τρεις φορές μετά τη κατάκτηση της διοργάνωσης το 2004.

Η αγορά δίνει στη Γιουβέντους κάτι λιγότερο από 50% πιθανότητες για να καταφέρουν να πάρουν το τρίποντο μέσα στην έδρα της Πόρτο. Κι ενώ οι Ιταλοί προσπαθούν ακόμα να βρουν τα πατήματά τους κάτω από τις οδηγίες του Αντρέα Πίρλο, καθόλη τη φάση των ομίλων ήταν εντυπωσιακοί και αμυντικά συμπαγείς, παίρνοντας τη πρωτιά του γκρουπ δεχόμενοι μόλις 4 τέρματα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετράει 14 γκολ σε 21 ματς στο Champions League με τη φανέλα της Γιουβέντους.

 

Προγνωστικά Σεβίλλη – Μπορούσια Ντόρτμουντ

Σεβίλλη

Ισοπαλία

Ντόρτμουντ

39.21%

28.40%

32.39%

Οι αποδόσεις δίνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στους περσινούς νικητές του Γιουρόπα Λιγκ στον πρώτο αγώνα κόντρα στη Μπορούσια στην έδρα τους. Οι Ισπανοί πήραν τη δεύτερη θέση του ομίλου τους με κάπως δραματικό τρόπο, με αποκορύφωμα την ανατροπή από 2-0 και με το νικητήριο γκολ στο 95’ κόντρα στις δύο αναμετρήσεις τους με τη Κράσνονταρ. Ενώ η ομάδα του Λοπεντέγκι στη μέρα της μπορεί να δυσκολέψει οποιονδήποτε αντίπαλο, το ρηχό της ρόστερ πέρα από την αρχική εντεκάδα είχε ως αποτέλεσμα την ήττα τους με 4-0 από τη Τσέλσι.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι άλλη μία ομάδα που άλλαξε πρόσφατα προπονητή, με τον Τέρζιτς να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας. Οι Γερμανοί πήραν τη πρωτιά του 6ου ομίλου που κατά γενική ομολογία ήταν ο πιο βατός από όλους, με τον Χάαλαντ να έχει σκοράρει πλέον 18 γκολ στα 16 παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ που έχει αγωνιστεί.

 

Προγνωστικά Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι

Ατλέτικο Μαδρίτης

Ισοπαλία

Τσέλσι

42.11%

29.98%

27.91%

Σημείωση: Λόγω περιοριστικών μέτρων Covidο αγώνας θα διεξαχθεί στο Arena Nationala στο Βουκουρέστι.

Η Ατλέτικο θεωρείται το φαβορί για τη νίκη στο πρώτο ματς με τη Τσέλσι. Οι τυπικά γηπεδούχοι εντυπωσιάζουν σταθερά στη ΛαΛίγκα φέτος, έχοντας μόλις μία ήττα και 10 μόνο γκολ παθητικό στα 19 πρώτα παιχνίδια, καταφέρνοντας να έχουν πάρει προβάδισμα 10 βαθμών και με ένα παιχνίδι λιγότερο. Ωστόσο, δυσκολεύτηκαν και στο σκοράρισμα και στο να πάρουν νίκες στη φάση των ομίλων, έχοντας μόνο 7 γκολ και 2 νίκες στα 6 παιχνίδια που έπαιξαν.

Η Τσέλσι επικράτησε άνετα, αήττητη και με μόλις 2 γκολ παθητικό στο 5ο γκρουπ. Πάντως από τότε έχουν μία σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα, κάτι που οδήγησε στην απόλυση του Φρανκ Λάμπαρντ, που αντικαταστάθηκε από τον Τόμας Τούχελ. Η κατάκτηση της διοργάνωσης ίσως αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία της για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, αν και στις 5 τελευταίες της συναντήσεις με την Ατλέτικο έχει μόλις μία νίκη.

 

Προγνωστικά Λάτσιο - Μπάγερν

Λάτσιο

Ισοπαλία

Μπάγερν

17.94%

22.01%

60.06%

Η Λάτσιο δεν αναμένεται να μπορέσει να εμποδίσει ιδιαίτερα τη πρωταθλήτρια Μπάγερν στη προσπάθειά της για το repeat. Μία σειρά τραυματισμών κόστισε αρχικά στους δεύτερους του 6ου ομίλου που όμως βρήκαν στη συνέχεια τον τρόπο να επανέλθουν στη τετράδα της Σέριε Α με ένα σερί 5 νικών. Οι γηπεδούχοι έχουν φτάσει σε προημιτελική φάση οποιασδήποτε διοργάνωσης μόνο μία φορά από το 2013.

Η Μπάγερν είναι πλέον αήττητη σε 17 παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας κερδίσει τα 16 από αυτά. Κι ενώ η άμυνα έχει προκαλέσει ερωτήματα σε διάφορες περιπτώσεις φέτος, βρίσκονται 7 βαθμούς μπροστά στη κούρσα της Μπουντεσλίγκα έχοντας σκοράρει σχεδόν τρία γκολ ανά παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις. Λογικά ήταν πρώτη σε γκολ στον όμιλό της με 18 τέρματα.

 

Προγνωστικά Αταλάντα – Ρεάλ Μαδρίτης

Αταλάντα

Ισοπαλία

Ρεάλ Μαδρίτης

33.49%

25.67%

40.84%

Η Αταλάντα πήρε τη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου, παρόλο που είχαν αποτελέσματα όπως την εντός έδρας ήττα τους από τη Λίβερπουλ με 5-0, κάτι που δείχνει και την απειρία τους σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παρόλο που η επιθετική της φόρμα συνεχίστηκε και φέτος, έχουν δυσκολευτεί να διατηρήσουν μια σταθερή πορεία σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουν.

Οι αποδόσεις δίνουν στη Ρεάλ πιθανότητες μόλις πάνω από το 40% για νίκη στο πρώτο ματς κόντρα στην Αταλάντα. Η ομάδα του Ζιντάν ήταν χαρακτηριστικά ασταθής στα παιχνίδια του ομίλου έχοντας κρατήσει μόλις δύο φορές το μηδέν στην άμυνα. Από τη κατάκτησή τους το 2018 και μετά, δεν έχουν καταφέρει να προκριθούν από νοκ-άουτ φάση.

 

Προγνωστικά Γκλαντμπαχ – Μάντσεστερ Σίτι

Γκλάντμπαχ

Ισοπαλία

Μάντσεστερ Σίτι

17.50%

22.06%

60.44%

Σημείωση: Λόγω περιοριστικών μέτρων Covidο αγώνας θα διεξαχθεί στο Puskas Arena στη Βουδαπέστη.

Η Γκλάντμπαχ χρειάστηκε τα καλύτερα αποτελέσματα από τη Σαχτάρ στα μεταξύ τους παιχνίδια προκειμένου να πάρει τη πρόκριση για τους 16, έχοντας παράλληλα τη δεύτερη χειρότερη άμυνα από τις ομάδες που πέρασαν. Στη Μπουντεσλίγκα βρίσκονται μόνιμα κάπου κάτω από τις Ευρωπαϊκές θέσεις καθόλη τη διάρκεια της σεζόν έως τώρα.

Η Σίτι είναι ισχυρό φαβορί κόντρα στη Γκλάντμπαχ, στο ζευγάρι που από την αγορά θεωρείται το πιο άνισο από όλα. Η Σίτι κέρδισε άνετα τον 3ο όμιλο έχοντας δεχτεί μόλις ένα τέρμα κι έχοντας τη δεύτερη καλύτερη διαφορά τερμάτων με 12 πίσω μόνο από τη Μπάγερν που είχε 13. Ωστόσο, έχουν χάσει τα μισά από τα 10 τελευταία τους νοκ-άουτ παιχνίδια που έχουν δώσει.