Γιουβέντους - Νάπολι Ανάλυση αγώνα και προγνωστικά

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Ιταλικό Σούπερ Καπ παίζεται μέσα στο δίμηνο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου. Φέτος διεξάγεται στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Ρέτζιο Εμίλια που είναι πολύ πιο κοντά στο Τορίνο απ’ ότι στη Νάπολη, όμως παραμένει ένα ουδέτερο γήπεδο.

Η Γιουβέντους είναι το φαβορί της αναμέτρησης αφού η συμμετοχή στο Σούπερ Καπ είναι κάτι γνώριμο για αυτήν: 15 παρουσίες με 8 κατακτήσεις είναι νούμερα ρεκόρ στην Ιταλία. Η Νάπολι από την άλλη έχει βρεθεί σε αυτό το ματς μόλις τρεις φορές. Τις δύο κέρδισε και την μία έχασε, ενώ σε όλες είχε απέναντί της τη Μεγάλη Κυρία. Τη δεδομένη στιγμή οι δύο ομάδες βρίσκονται σε αρκετά διαφορετική κατάσταση καθώς η Γιουβέντους δυσκολεύεται να βρει φόρμα ενώ η Νάπολι είναι πολύ κοντά στη πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Μίλαν, πάντως σε ένα μονό παιχνίδι όπως κι αυτό τα πάντα μπορούν να συμβούν.


 Γιουβέντους

Φαίνεται πως το Ιταλικό πρωτάθλημα βρίσκεται κοντά σε μία αλλαγή. Μετά την ήττα της από την Ίντερ, η οποία αποκάλυψε πολλές της αδυναμίες, η Γιουβέντους απομακρύνθηκε κι άλλο από τις βλέψεις της για πρωτάθλημα. Η εξέλιξη πλέον του παιχνιδιού για το Σούπερ Καπ αναμένεται να κρίνει και το μέλλον του Πίρλο στον πάγκο της ομάδας. Στο παιχνίδι με την Ίντερ κατηγορήθηκε πως δεν είχε κάποιο σαφές πλάνο ενώ και οι αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια του ματς κρίθηκαν ελλιπείς.

Ίσως λοιπόν να δούμε την αρχική εντεκάδα της πρωταθλήτριας να επηρεάζεται από τις πρόσφατες αποτυχίες, στη προσπάθεια για βελτίωση της εικόνας της ομάδας μέσα στο γήπεδο αλλά και των αποτελεσμάτων, κάτι που στη προκειμένη περίπτωση θα φέρει και έναν τίτλο που μπορεί να μαλακώσει κατά πολύ τα αρνητικά σχόλια.

Νάπολι

Η Νάπολι υπό τις οδηγίες του Γκατούζο έχει ήδη έναν τίτλο, το περσινό κύπελλο το οποίο κατέκτησε στον τελικό με τη Γιουβέντους στα πέναλτι. Όπως και η αντίπαλός της, δεν ξεκίνησε τη σεζόν πολύ καλά. Ωστόσο, αντίθετα με αυτήν κατάφερε και βελτιώθηκε γρήγορα, κάτι που την έχει φέρει πλέον στη τρίτη θέση του πρωταθλήματος, έχοντας μόλις μία ήττα στα 5 τελευταία.

Το Σούπερ Καπ είναι προφανώς πολύ σημαντικό γι’ αυτούς, ειδικά όταν αντίπαλος είναι η Γιουβέντους. Η κατάκτησή του και συγχρόνως η στέρηση ενός τίτλου ανάσα από τη πρωταθλήτρια θα είναι μία διπλή νίκη που θα τους δώσει φτερά για τη συνέχεια της καταδίωξης των Μιλανέζων στο πρωτάθλημα.

Στατιστικά

Η Γιουβέντους ήταν παρούσα στα 8 τελευταία Σούπερ Καπ και δεν έμεινε σε κανένα από αυτά στο μηδέν. Σκόραρε 14 γκολ συνολικά σε αυτά τα παιχνίδια, 1.75 γκολ ανά αγώνα δηλαδή.

Και τα 5 παιχνίδια που έχει δώσει η Νάπολι μέσα στο 2021 έχουν καταλήξει στο όβερ.

Σε καμία από τις τρεις φορές που συναντήθηκαν σε Σούπερ Καπ δεν έχασε η Νάπολι στη κανονική διάρκεια (2 ισοπαλίες και μία νίκη).

Εκτίμηση

Η Γιουβέντους ήταν απογοητευτική στο ματς με την Ίντερ. Άναρχη και αργή, με αποτέλεσμα να είναι προβλέψιμη. Ωστόσο, ο Πίρλο έχει κάποιες δικαιολογίες, Ο Ντιμπάλα είναι τραυματίας και οι Ντε Λιχτ, Γουαρδάδο και Σάντρο λείπουν λόγω Κορονοϊού.

Ο Γκατούζο δεν θα έχει στη διάθεσή του έναν από τους καλύτερους παίκτες του, τον Φαμπιάν Ρουίζ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη έλλειψη δημιουργικότητας στο κέντρο. Στην επίθεση πάντως, ο Ινσίνιε βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με 9 γκολ ήδη ενώ οι Μέρτενς και Λοζάνο είναι σε θέση να βοηθήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Πάμε προς τη πλευρά της Νάπολι μαζί με το ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, κάτι που αποδίδει αρκετά καλά.