Στοίχημα στο Champions League - φαβορί, φιναλίστ και πρώτος σκόρερ

Στους 16 του Champions League η διαφορές δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων είναι τεράστιες

Το χάσμα ανάμεσα στις πλούσιες ομάδες της Ευρώπης από όλες τις υπόλοιπες συνεχίζει να διευρύνεται. Μόνο μία ομάδα εκπροσωπεί φέτος τις χώρες εκτός των 5 μεγάλων πρωταθλημάτων, η Πόρτο.

Τα φαβορί του Champions League είναι για άλλη μία φορά τα ίδια: Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, με τους Γερμανούς να πηγαίνουν για το back to back.

Η κλήρωση των 16 του Champions League

Οι περισσότερες ομάδες που προκρίθηκαν στα playoffs της φετινής διοργάνωσης προέρχονται από τη Γερμανική Μπουντεσλίγκα και την Ισπανική ΛαΛίγκα. Όλοι οι εκπρόσωποι του Γερμανικού και του Ισπανικού ποδοσφαίρου κατάφεραν και συνέχισαν στην επόμενη φάση με αποτέλεσμα να αποτελούν το μισό Champions League πλέον.

Οι ομάδες που συνεχίζουν στο UEFA Champions League

Πρωτάθλημα

Ομάδες

    Πρέμιερ Λιγκ

Μάντσεστερ Σίτι

Λίβερπουλ

 Τσέλσι

ΛαΛίγκα

Ρεάλ Μαδρίτης

Μπαρτσελόνα

Ατλέτικο Μαδρίτης

 Σεβίλλη

Σέριε Α

Γιουβέντους

Λάτσιο

 Αταλάντα

Μπουντεσλίγκα

Μπάγερν Μονάχου

Μπορούσια Ντόρτμουντ

Λειψία

 Γκλάντμπαχ

Λιγκ 1

Παρί Σεντ Ζερμέν

Πριμέιρα

Πόρτο

Η Αγγλία και η Ιταλία ακολουθούν με 3 εκπροσώπους η κάθε μία, με τη Παρί από το Γαλλικό και την Πόρτο από το Πορτογαλικό πρωτάθλημα να συμπληρώνουν τη 16αδα των καλύτερων Ευρωπαϊκών συλλόγων για φέτος.

Τα ζευγάρια της φάσης των 16, όπως προέκυψαν από τη κλήρωση της UEFA



Οι πρώτες εκτιμήσεις των στοιχηματικών

Αμέσως μετά τη κλήρωση που έκανε τα ζευγάρια της επόμενης φάσης γνωστά, οι στοιχηματικές έσπευσαν να δώσουν τις εκτιμήσεις τους για τα ζευγάρια που προέκυψαν.

Μόνο σε τρεις αγώνες δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για τη πρόκριση. Στα υπόλοιπα πέντε, στα φαβορί δίνονται αποδόσεις κάτω του 1.50.

Οι αποδόσεις για πρόκριση των πιο αμφίρροπων ζευγαριών έχουν ως εξής:

  • Μπαρτσελόνα 1.70 / 2.17 Παρί
  • Σεβίλλη 2.15 / 1.70 Ντόρτμουντ
  • Ατλέτικο 2.00 / 1.75 Τσέλσι

Λογικά, το ζευγάρι Μπαρτσελόνα – Παρί ξεχωρίζει αφού και οι δύο ομάδες έχουν τις δυνατότητες για να φτάσουν μέχρι και τον τελικό. Η Γαλλική ομάδα έφτασε στη πηγή πέρυσι, όταν στον πιο περίεργο τελικό Champions League που έχει υπάρξει στην ιστορία της διοργάνωσης έχασε από τη Μπάγερν. Η αντιμετώπιση από τον Νεϊμάρ της πρώην και ίσως σύμφωνα πάντα με φήμες και μελλοντικής του ομάδας είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί και μπορεί να κρίνει και το αποτέλεσμα της μάχης αυτής.

Οι αποδόσεις πρόκρισης των υπόλοιπων ζευγαριών είναι οι ακόλουθες:

  • Λειψία 2.90 / 1.42Λίβερπουλ
  • Πόρτο 4.50 / 1.20Γιουβέντους
  • Λάτσιο 7.25 / 1.10 Μπάργερν
  • Αταλάντα 2.80 / 1.44 Ρεάλ Μαδρίτης
  • Γκλάντμπαχ 10.75/ 1.05 Μάντσεστερ Σίτι

Από τις 16 ομάδες που συμμετέχουν στην επόμενη φάση, 8 δεν έχουν κερδίσει ποτέ κάποιον Ευρωπαϊκό τίτλο.

Τα φαβορί του UEFA Champions League 2020/21

Η κλήρωση δεν άλλαξε ιδιαίτερα τος ισορροπίες ανάμεσα στα φαβορί, αν εξαιρέσει κανείς την αναμέτρηση της Παρί με τη Μπαρτσελόνα, όλα τα υπόλοιπα φαβορί θα βρουν στο δρόμο τους για τα προημιτελικά σχετικά βατούς αντιπάλους, κάτι που φυσικά μένει να αποδειχθεί και μέσα στο γήπεδο.

Αποδόσεις των φαβορί για κατάκτηση και για να φτάσουν στον τελικό

Ομάδα

Κατάκτηση

Να φτάσει στον τελικό

Μπάγερν

4.00 2.20

Μάντσεστερ Σίτι

4.50 3.00

Λίβερπουλ

9.00 4.00

Παρί

13.00 5.75

Γιουβέντους

13.00 5.50

Αν συγκρίνουμε τις παραπάνω αποδόσεις με αυτές που υπήρχαν πριν την έναρξη των παιχνιδιών για τους ομίλους της διοργάνωσης, θα δούμε ότι πλέον δεν υπάρχει πλέον η Ρεάλ ανάμεσα στα 5 φαβορί για κατάκτηση, αφού αντικαταστάθηκε από τη Γιουβέντους. Ο λόγος για τη παρουσία των πρωταθλητών Ιταλίας στη πεντάδα είναι τόσο η πορεία τους στους ομίλους όσο και η ευνοϊκή κλήρωση η οποία έφερε στο δρόμο τους την Πόρτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μόνη χώρα με δύο ομάδες εντός των 5 επικρατέστερων για τον τίτλο είναι η Αγγλία με την παρουσία των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι στον πίνακα.

Ο 21ος αιώνας έχει δει τη Ρεάλ να κυριαρχεί στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. 6 κατακτήσεις με τρεις από αυτές στη σειρά (2016, 2017 και 2018).

Στα τελευταία του ματς με Γκλάντμπαχ, Σεβίλλη και Ατλέτικο, ο Ζιντάν έδειξε πως είναι έτοιμος να στοχεύσει στη κορυφή και πάλι. Αυτή τη στιγμή είναι μια καλή ευκαιρία να παίξει κανείς υπέρ της βασίλισσας, ακόμα και για πρόκρισή της στους ημιτελικούς.

Πρώτος σκόρερ UEFA Champions League 2020/21

Αντίθετα με την αγορά για τον νικητή της διοργάνωσης, αυτή του πρώτου σκόρερ στο Champions League είναι πολύ ρευστή όπως δείχνουν και οι αποδόσεις. Ο κυρίαρχος των γκολ πέρσι Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, έχει μέχρι στιγμής σωπάσει μένοντας στα τρία γκολ. Οι κύριοι διεκδικητές του τίτλου μετράνε από 6 τέρματα.

Αποδόσεις παικτών για την αγορά του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης

Παίκτης

Αριθμός γκολ μέχρι τώρα

Απόδοση πρώτου σκόρερ

Έρλινγκ Χάαλαντ

6 5.00

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

3 6.00

Νεϊμάρ

6 6.50

Κριστιάνο Ρονάλντο

4 9.00

Αλβάρο Μοράτα

6 11.00

Λιονέλ Μέσι

3 15.00

Καρίμ Μπενζεμά

4 15.00

Κιλιάν Εμπαπέ

2 15.00
Μοχάμεντ Σαλάχ 3 20.00

Η παρουσία του Λεβαντόφσκι στη δεύτερη θέση των φαβορί με μόλις 3 γκολ έως τώρα μοιάζει παράξενη. Όμως η Μπάγερν θεωρείται το πρώτο φαβορί για τη κατάκτηση του τίτλου, οπότε ο μεγαλύτερος αριθμός αγώνων στους οποίους θα έχει την ευκαιρία ο να σκοράρει ο Πολωνός είναι πιο πιθανός.

Ο Νεϊμάρ αναμένεται να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, αφού θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του Μπαρτσελόνα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδειξε στη τελευταία αγωνιστική των ομίλων τη κλάση του και για τί είναι ικανός!