Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ανάλυση αγώνα και προγνωστικά

Προημιτελικός του Λιγκ Καπ Αγγλίας ανάμεσα στην Έβερτον και τη Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το ματς θα διεξαχθεί στο Γκούντισον Παρκ τη Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.

Αμφότερες τρέχουν ένα πολύ καλό σερί που τις έχει φέρει στη πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Συγχρόνως, ψάχνουν και τη συνέχεια στο Λιγκ Καπ, καθώς είναι ένας αρκετά υπολογίσιμος θεσμός στο νησί. Παρόλο που το παιχνίδι γίνεται στην έδρα της Έβερτον, οι στοιχηματικές θεωρούν φαβορί τους Κόκκινους.

Έβερτον

Η Έβερτον δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Λιγκ Καπ, παρόλο που έχει βρεθεί δύο φορές σε τελικό του. Οι οπαδοί της έχουν την ελπίδα πως ο Αντσελότι, μαζί με τη καλή πορεία της ομάδας φέτος ίσως σπάσουν αυτή τη παράδοση. Τελευταία, έχουν καταφέρει να κερδίσουν Τσέλσι, Λέστερ και Άρσεναλ.

Ο Ιταλός κόουτς δεν φοβήθηκε πέρσι τη πρόκληση και ανέλαβε την ομάδα ενώ βρισκόταν στη 15η θέση της Πρέμιερ. Η σεζόν τότε ήταν ήδη χαμένη, όμως φέτος και με τη προσθήκη του Χάμες Ροντρίγκεζ, τα πράγματα άλλαξαν αφού έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα και κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι κόκκινοι διάβολοι έχουν κατακτήσει το Λιγκ Καπ πέντε φορές, ενώ έχουν και άλλες τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς. Πέρυσι αποκλείστηκαν στον ημιτελικό από τη συντοπίτισσά της Σίτι.

Ο αποκλεισμός από το Champions League έριξε αρχικά τους παίκτες αλλά μετά πήραν μπρος και πλέον βρίσκονται στη τετράδα του πρωταθλήματος. Πήραν 7 βαθμούς έκτοτε από τους 9 που μπορούσαν και πλέον τρέχουν ένα αήττητο σερί 7 αγώνων.

Στατιστικά

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε η Γιουνάιτεντ χάρισε ένα σόου στους οπαδούς της με το 6-2 απέναντι στη Λιντς. Η νίκη αυτή ανέβασε την ομάδα στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ανέβασε τον μέσο όρο των τερμάτων της ανά αγώνα σε πάνω από 2, φέρνοντάς τη 2η σε επιθετικές επιδόσεις πίσω μόνο από τη Λίβερπουλ.

Ο Κάρλο Αντσελότι θεωρείται σπεσιαλίστας της άμυνας, κάτι που όμως δεν έχει ακόμα δείξει στην Έβερτον. Η ομάδα του έχει δεχτεί 19 γκολ ήδη φέτος και στο Λιγκ Καπ έχει παίξει τρία ματς τα οποία όλα κατέληξαν στο over 2.5.

Εκτίμηση

Η Έβερτον παίζει πολύ καλά τελευταία και οι νίκες της με Τσέλσι, Λέστερ και Άρσεναλ το αποδεικνύουν. Ο Αντσελότι εξελίσσει όλο και περισσότερο το παιχνίδι της ομάδας του και οι παίκτες του έχουν αποκτήσει λογική νικητή.

Η Γιουνάιτεντ πήρε κάποιες νίκες όμως ακόμα υστερεί σε αρκετά σημεία, ειδικά στην άμυνα όπου τα βρίσκει σκούρα όταν πρέπει να αντιμετωπίσει γρήγορες επιθέσεις, κάτι που περιμένουμε να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό το ματς, όπου θα πάμε με τη πλευρά των γηπεδούχων.