Real Madrid - Bilbao Ανάλυση αγώνα και προγνωστικά

Την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου στις 23:00, η Ρεάλ υποδέχεται τη Μπιλμπάο σε μία πρόβα του Σούπερ Καπ που θα παίξουν τον Ιανουάριο. Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο, με τα προγνωστικά να είναι υπέρ της βασίλισσας.

Ρεάλ Μαδρίτης

Η ομάδα του Ζιντάν έρχεται από μία εξαιρετική εβδομάδα, αφού κατάφερε να πάρει νίκες τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Champions League. Για τη Λα Λίγκα κέρδισε τη Σεβίλλη και την Ατλέτικο στο ντέρμπι της πρωτεύουσας, ενώ για το Champions League ξεπέρασε το εμπόδιο της Γκλάντμπαχ παίρνοντας το εισιτήριο για τις 16 της διοργάνωσης.

Έτσι, είναι πιθανό να δούμε τον Γάλλο να δίνει τη δυνατότητα σε παίχτες που συνέβαλλαν σε αυτές τις νίκες να συνεχίσουν να δίνουν το παρόν στη βασική εντεκάδα. Η Ρεάλ έχει δείξει πως αν παραμείνει συγκεντρωμένη μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα, γι’ αυτό και αν δούμε τις επιδόσεις της να είναι στο επίπεδο των τελευταίων αγώνων, δύσκολα δεν θα πάρει τη νίκη.

Τα 5 τελευταία παιχνίδια της Ρεάλ:

  • Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 Αλαβές
  • Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-0 Ρεάλ Μαδρίτης
  • Σεβίλλη 0-1 Ρεάλ Μαδρίτης
  • Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 Γκλάντμπαχ
  • Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 Ατλέτικο Μαδρίτης

Μπιλμπάο

Η Αθλέτικ από την άλλη, τρέχει μία σεζόν με μπόλικα σκαμπανεβάσματα, τόσο σε επίπεδο απόδοσης όσο και αποτελεσμάτων. Επιπλέον, ατομικά λάθη ταλαιπωρούν την άμυνά της, κάτι που δεν ταιριάζει στο επίπεδο στο οποίο αγωνίζεται και που της κοστίζει πολύ σε βαθμούς. Τελευταίο παράδειγμα η ισοπαλία που τελικά παραχώρησε στο Μεστάγια στη Βαλένθια μετά από δύο τέτοια λάθη κι ενώ ήταν ανώτερη συνολικά.

Λογικά ο προπονητής των Βάσκων αναμένεται να προχωρήσει σε διορθώσεις, σε αναζήτηση ενός πιο συμπαγούς συνόλου που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα. Ωστόσο, για να καταφέρει να πάρει κάτι από τη πρωταθλήτρια θα πρέπει να παίξει το τέλειο παιχνίδι, αφού η αντίπαλός της είναι σαφώς ανώτερη σε όλα τα επίπεδα.

Τα 5 τελευταία παιχνίδια της Μπιλμπάο:

  • Βαγιαδολίδ 2-1 Μπιλμπάο
  • Μπιλμπάο 4-0 Μπέτις
  • Χετάφε 1-1 Μπιλμπάο
  • Μπιλμπάο 0-2 Χετάφε
  • Βαλένθια 2-2 Μπιλμπάο

Στατιστικά

Η Ρεάλ κέρδισε τα τελευταία 3 παιχνίδια της δίχως να δεχτεί κάποιο τέρμα.

Η Ρεάλ δεν έχει φέρει Χ ακόμα στην έδρα της. Επίσης, όποια ομάδα προηγείται στο Βαλδεμπέντας στο τέλος καταλήγει νικήτρια.

Από το 2005 που κέρδισε η Μπιλμπάο μέσα στην έδρα της την Ρεάλ για τελευταία φορά, έχει καταφέρει μόνο δύο ισοπαλίες εκεί.

Εκτίμηση για το Ρεάλ Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η γηπεδούχος είναι το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης. Πάει στο ματς σε μία πολύ καλή της στιγμή, έχοντας παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο όλη την εβδομάδα. Αν διατηρήσει αυτή τη φόρμα, δεν θα δυσκολευτεί να ξεπεράσει και το εμπόδιο των Βάσκων, οι οποίοι έρχονται στον αγώνα με προβλήματα και προβληματισμούς, κυρίως όσον αφορά στην άμυνά τους. Πάμε με τη πρωταθλήτρια λοιπόν και με τη φόρα που έχει πάρει από τη προηγούμενη εβδομάδα.