Manchester United - Manchester City: Ανάλυση αγώνα και προγνωστικά

Η ατμόσφαιρα αναμένεται καταπληκτική στο Ολντ Τράφορντ σήμερα, όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι της πόλης που θα γίνει στις 18:30, για την 29η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Μπορεί να μην κρίνεται το πρωτάθλημα όπως άλλες χρονιές, όμως το γόητρο μιας νίκης στο συγκεκριμένο ντέρμπι αποτελεί πάντα σημαντικό κίνητρο και δίνει στο παιχνίδι τεράστιο ενδιαφέρον.

Manchester United

Φαίνεται ότι η Γιουνάιτεντ κατάφερε επιτέλους να βρει κάποια φόρμα τους τελευταίους μήνες και πηγαίνει στο ντέρμπι έχοντας ένα σερί 8 αήττητων παιχνιδιών σε όλες τις διοργανώσεις. Με το διπλό παιχνίδι κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, πήραν την πρόκριση για τη φάση των 16 του Europa League με συνολικό σκορ 6-1, ενώ στη περασμένη αγωνιστική της Πρέμιερ, έμειναν στην ισοπαλία με 1-1 στο ματς με την Έβερτον.

Χάρη στη πρόσφατη φόρμα της, η ομάδα του Solskjaer βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας στους 42 βαθμούς με τους Γουλβς και μόλις τρεις πίσω από την 4η Τσέλσι. Ήταν εντυπωσιακή στην άμυνα τον τελευταίο καιρό, έχοντας κρατήσει 6 φορές το μηδέν στα 8 τελευταία της επίσημα παιχνίδια. Την ίδια ώρα δεν σκοράρει πολύ, όμως κατάφερε να βρει δίχτυα σε 7 από αυτά τα 8 ματς, παίρνοντας πολύτιμους βαθμούς. Όσον αφορά στην εντός έδρας φόρμα τους φέτος στο πρωτάθλημα, βρίσκονται στη 4η θέση της εν λόγω κατάταξης, χάνοντας μόλις δύο φορές σε 14 περιπτώσεις.

Τα 5 τελευταία παιχνίδια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Τσέλσι 0-2 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κλαμπ Μπριζ 1-1 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Europa League)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0 Γουότφορντ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5-0 Κλαμπ Μπριζ (Europa League)

Έβερτον 1-1 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Manchester City

Η Σίτι πάει στο Ολντ Τράφορντ με τρομερή ψυχολογία μετά τη νίκη της με 1-2 μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου επί της Ρεάλ για το ματς της φάσης των 16 του Champions League. Αυτή η νίκη την έβαλε πολύ μπροστά για τη πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, που θα κριθεί στις 17 του μήνα στην έδρα της. Επίσης, πήρε την έστω και οριακή νίκη με 1-2 απέναντι στην Άστον Βίλα, στον τελικό του Λιγκ Καπ την περασμένη Κυριακή, κατακτώντας το Carabao Cup όπως είναι πλέον γνωστός ο συγκεκριμένος τίτλος.

Αυτό ήταν το πρώτο τρόπαιο για την ομάδα του Γουαρδιόλα φέτος, που πλέον δεν μπορεί να ελπίζει στο πρωτάθλημα αφού έχει μείνει 22 βαθμούς πίσω από τη Λίβερπουλ. Η φόρμα της εκτός έδρας τους τελευταίους τρεις μήνες λέει ότι έχουν κερδίσει τα 10 από τα 12 τελευταία παιχνίδια που έχουν παίξει μακριά από το Etihad. Επιπλέον, οι Πολίτες μετράνε τρεις στις τρεις νίκες στις τελευταίες τους επισκέψεις στο Ολντ Τράφορντ, έχοντας σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ σε κάθε μία από αυτές τις αναμετρήσεις. Έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε και τη διαχείριση του ρόστερ από τον Πεπ Γουαρδιόλα στα δύο επόμενα ματς για την Πρέμιερ, εν όψη του επαναληπτικού με τη Ρεάλ στο γήπεδό τους.

Τα 5 τελευταία παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι:

Τότεναμ 2-0 Μάντσεστερ Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι 2-0 Γουέστ Χαμ

Λέστερ 0-1 Μάντσεστερ Σίτι

Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 Μάντσεστερ Σίτι (Champions League)

Άστον Βίλα 1-2 Μάντσεστερ Σίτι (League Cup)

Στατιστικά αγώνα

  • Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει χάσει στα 11 από τα τελευταία 12 παιχνίδια της στη Πρέμιερ Λιγκ.
  • Η ομάδα του Solskjaer έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα στα 6 από τα 8 πιο πρόσφατα επίσημα παιχνίδια της.
  • Στα 5 από τα 6 τελευταία παιχνίδια της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα σημειώθηκαν λιγότερα από 2.5 γκολ.
  • Στα 4 τελευταία παιχνίδια της Σίτι για την Πρέμιερ Λιγκ μπήκαν επίσης κάτω από 2.5 γκολ.
  • Η Μάντσεστερ Σίτι έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ στις τρεις τελευταίες της επισκέψεις της στο Ολντ Τράφορντ.

Προγνωστικά και στοιχηματικές προτάσεις

Λογικά οι οπαδοί και των δύο πλευρών περιμένουν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, με πολλές ευκαιρίες και υψηλό σκορ, όμως κάτι τέτοιο μάλλον δεν είναι και τόσο πιθανό. Αμφότερες είναι αρκετά συμπαγείς αμυντικά τους περασμένους μήνες, ενώ ο αριθμός των τερμάτων που πετυχαίνουν στη Πρέμιερ είναι περιορισμένος και για τις δύο τελευταία.

Οι στοιχηματικές μας προτάσεις λοιπόν, κινούνται γύρω από τα λίγα γκολ που αναμένουμε να σημειωθούν στο ματς. Πιο συγκεκριμένα, τα προγνωστικά μας για το ντέρμπι του Μάντσεστερ είναι: