Real Madrid - Barcelona: Ανάλυση αγώνα και προγνωστικά

Το δεύτερο Κλάσικο της σεζόν 2019/20, παίζεται την Κυριακή 1 Μαρτίου στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και αυτή είναι η ανάλυση και τα προγνωστικά μας για το μεγάλο παιχνίδι, μαζί με ενδιαφέροντα στατιστικά που θα σας βοηθήσουν στη μελέτη σας για αυτό.


Real Madrid

Η Ρεάλ έρχεται από συνεχόμενα στραβοπατήματα σε Λα Λίγκα και Champions League. Για το πρωτάθλημα, έχασε στην έδρα της Λεβάντε το προηγούμενο Σάββατο με τους γηπεδούχους να σκοράρουν ένα υπέροχο γκολ στο 78’, παίρνοντας τη νίκη με 1-0. Αυτή η ήττα τους στέρησε τη πρωτιά του βαθμολογικού πίνακα, ακριβώς πριν το μεγάλο ντέρμπι. Πλέον είναι δεύτερη, αφού στην ίδια αγωνιστική η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει μία άνετη νίκη στο δικό της παιχνίδι με την Εϊμπάρ και να περάσει πρώτη με δύο βαθμούς διαφορά από τους Μαδριλένους.

Ακολούθησε το ματς με τη Σίτι για το Champions League στο γήπεδό τους, όπου και πάλι δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος τους και έχασαν με 1-2, μένοντας πολύ πίσω στη μάχη για τη πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι διανύουν μία κακή φάση, έχοντας μόλις μία νίκη στα τελευταία τους πέντε επίσημα παιχνίδια. Ανάμεσα σε αυτά και ο αποκλεισμός τους από το Κύπελλο, μετά την εντός έδρας ήττα τους από τη Σοσιεδάδ με 3-4.

Μόνο θετικό για τη Ρεάλ πριν το Κλάσικο είναι η εντός έδρας φόρμα της, αφού δεν έχουν χάσει κανένα παιχνίδι εκεί φέτος, έχοντας ρεκόρ 8-4-0. Κατά κάποιο τρόπο αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι στοιχηματικές έχουν την ομάδα του Ζιντάν σαν τόσο ισχυρό φαβορί για το μεγάλο ματς. Προφανώς το σκεπτικό ότι η έδρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια μέτρησε ιδιαίτερα στις αποδόσεις των μπουκ.

Τα 5 τελευταία παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης:

Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 Μάντσεστερ Σίτι (Champions League)

Λεβάντε 1-0 Ρεάλ Μαδρίτης

Ρεάλ Μαδρίτης 2-2 Θέλτα

Οσασούνα 1-4 Ρεάλ Μαδρίτης

Ρεάλ Μαδρίτης 3-4 Ρεάλ Σοσιεδάδ (Copa del Rey)

Barcelona

Η Μπαρτσελόνα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα τελευταία, αφού τα αποτελέσματά της μόνο σταθερά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν μέσα στο 2020. Στην έδρα της πάντως τα έχει πάει καλά, μετρώντας 7 νίκες στα τελευταία της 10 παιχνίδια στο Camp Nou. Η πρόσφατη φόρμα της στο πρωτάθλημα με τέσσερις συνεχόμενες νίκες της επιτρέπουν να πάει με καλή ψυχολογία στην έδρα της Ρεάλ. Το περασμένο Σάββατο πέρασε πρώτη στη βαθμολογία όπως ήδη αναφέραμε, μετά τη νίκη της με 5-0 επί της Εϊμπάρ σε συνδυασμό με την ήττα της Ρεάλ. Βασικό στοιχείο του παιχνιδιού εκείνου ήταν η επιστροφή του Μέσι στο σκοράρισμα, έπειτα από 350 άγονα αγωνιστικά λεπτά και μάλιστα όχι με ένα αλλά με τέσσερα γκολ.

Στα αρνητικά, οι φετινές εκτός έδρας επιδόσεις των Μπλαουγκράνα που έχουν μόνο 5 νίκες στα 12 εκτός έδρας παιχνίδια που έχουν δώσει, με 3 από αυτά να καταλήγουν ισόπαλα. Πιο πρόσφατα, έχουν μόλις μία νίκη στα 4 τελευταία ταξίδια τους για το πρωτάθλημα, όχι ότι καλύτερο με δεδομένο ότι αντιμετωπίζουν τη δεύτερη ισχυρότερη έδρα του πρωταθλήματος.

Τα 5 τελευταία παιχνίδια της Μπαρτσελόνα:

Νάπολι 1-1 Μπαρτσελόνα (Champions League)

Μπαρτσελόνα 5-0 Εϊμπάρ

Μπαρτσελόνα 2-1 Χετάφε

Μπέτις 2-3 Μπαρτσελόνα

Μπιλμπάο 1-0 Μπαρτσελόνα (Copa del Rey)

Στατιστικά αγώνα

  • Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τη 2η καλύτερη έδρα της Λα Λίγκα και είναι αήττητη εδώ και 12 εντός έδρας αγώνες.
  • Τα κακά νέα είναι ότι έχει δεχτεί 6 γκολ στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις.
  • Η Μπαρτσελόνα τρέχει ένα σερί 4 νικών στο πρωτάθλημα, έχοντας σκοράρει τουλάχιστον 2 γκολ σε κάθε ένα από αυτά.
  • Έχουν σημειωθεί πάνω από 2.5 τέρματα σε κάθε ένα από τα τέσσερα τελευταία ματς της Μπαρτσελόνα στη Λα Λίγκα.
  • Ο Μέσι είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 18 γκολ, ενώ έχει μοιράσει και 12 ασίστ.

Προγνωστικά και στοιχηματικές προτάσεις

Είναι πάντα σπουδαίο θέαμα να βλέπει κανείς τους δύο γίγαντες του Ισπανικού και του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να παίζουν μεταξύ τους και όλοι περιμένουν πάντα με ανυπομονησία το Κλάσικο. Ωστόσο, το παιχνίδι του πρώτου γύρου έληξε με ένα βαρετό 0-0, το πρώτο Κλάσικο χωρίς σκορ εδώ και 17 χρόνια!

Αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά τα πιο πρόσφατα μεταξύ τους στατιστικά, θα δούμε ότι η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη τα τελευταία τρία χρόνια. Οι Μπλαουγκράνα είναι αήττητοι για 8 αγώνες που έχουν παίξει με τη Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις, μετά την ήττα τους με 2-0 για το Σούπερ Καπ τον Αύγουστο του 2017.

Η πρόβλεψη του αποτελέσματος ενός τέτοιου αγώνα είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση, όμως θα ρισκάρουμε, προσπαθώντας να προβλέψουμε ορισμένα σημεία για το Κλάσικο: