Πρώτη του Αναστασιάδη



Το πρώτο ματς με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον τιμόνι της Εθνικής θα δούμε απόψε το βράδυ κόντρα στην Φινλανδία για τη Nations League, η οποία είναι και η αντίπαλός μας όσον αφορά την πρωτιά και την πρόκριση. Η Φινλανδία μετά και τη νίκη της απέναντί μας ωστόσο έχει σχεδόν προκριθεί, αφού θα χρειαστεί νίκη μας στο αποψινό με καλύτερη διαφορά τερμάτων μεταξύ μας (χάσαμε 2-0 στην Φινλανδία) σε συνδυασμό και με άλλα αποτελέσματα στις επόμενες αγωνιστικές για να της κλέψουμε την πρόκριση. Χρειαζόμαστε λοιπόν τη νίκη με 2-0 τουλάχιστον, νίκη μας στο εντός έδρας παιχνίδι με την Εσθονία και παράλληλα ήττα της Φινλανδίας από την Ουγγαρία.


Το αγωνιστικό κίνητρο της Ελλάδας μπορεί να είναι μικρό, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε όμως το γεγονός ότι η Εθνική μας μπαίνει σε μία νέα περίοδο μετά την πρόσληψη του Αναστασιάδη. Έκανε ήδη κάποιες αλλαγές στην ομάδα αφήνοντας έξω παίκτες όπως οι Χριστοδουλόπουλος, Τζιόλης και Καρνέζης και συμπεριλαμβάνοντας ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ταιριάζουν στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να παίξει. Για πρώτη φορά κλήθηκαν οι Βλαχοδήμος, Κούτρης και Μασούρας, ενώ επιστρέφουν στην ομάδα μετά από καιρό οι Σάμαρης και Σιόβας. Αναμένεται λοιπόν μία αναζωογόνηση της Εθνικής με παίκτες έτοιμους να μπουν σε αυτή τη νέα εποχή με όρεξη και θέληση για καλύτερα πράγματα. Άλλωστε μόνο καλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία μας στη Nations League και μάλιστα σε έναν όμιλο που αρχικά έμοιαζε να είναι στα μέτρα μας.


Η Φινλανδία έχει κάνει μία πολύ καλή πορεία στο Πρωτάθλημα Εθνών, παίρνοντας το μέγιστο με 4/4 νίκες, στις οποίες μάλιστα δεν έχει ακόμα δεχτεί γκολ. Σήμερα θα θελήσει να τελειώσει την πρόκριση, αν και έχει περιθώρια και στον επόμενο γύρο που παίζει με την Ουγγαρία αλλά και το 2-0 υπέρ της στο μεταξύ μας παιχνίδι σαν μαξιλάρι ασφαλείας. Τα παιχνίδια της είναι γενικά κλειστά, με τρεις νίκες στο 1-0 και μία με 2-0.


Περιμένουμε λοιπόν μία παρόμοια προσέγγιση από τους Φινλανδούς για το αποψινό για το οποίο όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την αναμενόμενη βελτίωση της Εθνικής μας, η οποία είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι δείχνουν τα έως τώρα αποτελέσματά της. Η νίκη της έχει ανέβει και βρίσκεται πλέον στο 2.10 όπου νομίζουμε ότι μπορούμε να ταχθούμε υπέρ της.