Στοίχημα στο over under 0.5, 1.5, 2.5, 3.5 και ασιατικά

Εδώ και πολλά χρόνια, εκτός των προβλέψεων που αφορούν στον τελικό νικητή ενός αγώνα ποδοσφαίρου, πολλούς παίκτες του στοιχήματος τους απασχολεί και ο αριθμός των γκολ που θα σημειωθούν σε αυτόν. Και αυτό γιατί το στοίχημα στο σύνολο των τερμάτων αποτελεί πλέον μία από τις δημοφιλέστερες αγορές στο στοίχημα. Τι σημαίνει over under; Πως παίζουμε στοίχημα στο over under; Τι πρέπει να προσέχουμε και τι να αποφεύγουμε σε αυτές τις αγορές; Σε αυτό το άρθρο βρίσκονται οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και άλλα για το στοίχημα στο over under, όπως και μία βασική στρατηγική που μπορούμε να ακολουθούμε για να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας απέναντι στις στοιχηματικές.

Μεγάλο μέρος των παικτών αναζητούν διαρκώς αγορές πιο επικερδείς από αυτή του 1Χ2, στην οποία ένα και μόνο γκολ μπορεί να μετατρέψει μία σωστή επιλογή σε χαμένο ποντάρισμα. Μία από αυτές είναι και η αγορά στο σύνολο των γκολ ενός αγώνα. Είναι μάλιστα από τις δημοφιλέστερες στο στοίχημα, γι’ αυτό άλλωστε είναι και μία από τις δύο βασικές ασιατικές αγορές. Ποντάροντας στην αγορά over/under προβλέπουμε τον αριθμό των γκολ που θα σημειωθούν στον αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, επιλέγουμε αν θα μπουν λιγότερα ή περισσότερα από 2.5 γκολ, αν και υπάρχουν και άλλα όρια όπως 1.5, 3.5 και άλλα ή και τα ασιατικά line τα οποία προσφέρονται από ολοένα και περισσότερες στοιχηματικές.

Σε σύγκριση με άλλα αθλήματα, στο ποδόσφαιρο το σκοράρισμα είναι κάτι πιο σπάνιο, καθιστώντας τα τελικά αποτελέσματα των αγώνων και ειδικά των μικρών σε διάρκεια διοργανώσεων και των νοκ άουτ παιχνιδιών εξαιρετικά απρόβλεπτα. Όταν πρόκειται για προγνωστικά στοιχήματος over under, το πρώτο πράγμα που κοιτάνε οι παίκτες αλλά και οι στοιχηματικές είναι οι μέσοι όροι των γκολ ανά αγώνα σε κάθε διοργάνωση. Είναι όμως σωστή αυτή η πρακτική; Κι αν είναι σωστή, αρκεί για να φτάσουμε σε κέρδος μέσω της αγοράς των over under; Προφανώς και όχι, καθώς ακόμα και να αρκούσε κάτι τέτοιο, οι στοιχηματικές θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους παίκτες έχοντας στη κατοχή τους ισχυρά λογισμικά για το στοίχημα αλλά και τη δυνατότητα να καθορίζουν τις αποδόσεις αναλόγως.

Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό για το πώς να υπολογίσετε τις πιθανότητες του αναμενόμενου αριθμού γκολ ενός αγώνα και πως να μετατρέψετε τις πιθανότητες αυτές σε αποδόσεις, ώστε να ξέρετε σε ποια σημεία να ποντάρετε και ποια να αποφύγετε. Επίσης θα δείτε ποια χαρακτηριστικά ενός αγώνα μπορούν να επηρεάσουν εκτός από το τελικό του αποτέλεσμα και τα γκολ που θα σημειωθούν σε αυτόν.

Τα καλύτερα ασιατικά στην Bet365!

Στοίχημα over under 0.5, 1.5, 2.5, 3.5 και ασιατικά

Αρχικά το όριο για στοίχημα στο σύνολο των γκολ περιοριζόταν στα 2.5 τέρματα και μόνο. Καθώς αυτό είναι και το κοντινότερο όριο στον μέσο όρο τερμάτων που σημειώνονται στο ποδόσφαιρο. Αργότερα, προστέθηκαν και άλλα όρια αλλά και τα ασιατικά over under. Οι επιλογές που δίνονται από τους μπουκ πλέον είναι πάρα πολλές, με πολλά εναλλακτικά χάντικαπ ακόμα και για τα ημίχρονα κάθε αγώνα ή και στοίχημα στα γκολ που θα σκοράρει κάθε ομάδα ξεχωριστά. Επίσης, προσφέρονται over under αγορές και σε άλλα στοιχεία ενός αγώνα όπως τα κόρνερ και οι κάρτες που θα δείξει ο διαιτητής. Όποια και να είναι πάντως η αγορά, η λειτουργία του over under παραμένει η ίδια.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε πότε κερδίζετε και πότε χάνετε, ανάλογα με το επιλεγμένο όριο και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Γκολ αγώνα over 0.5 over 1.5 over 2.5 over 3.5 under 0.5 under 1.5 under 2.5 under 3.5
Κανένα γκολ ήττα ήττα ήττα ήττα νίκη νίκη νίκη νίκη
1 γκολ νίκη ήττα ήττα ήττα ήττα νίκη νίκη νίκη
2 γκολ νίκη νίκη ήττα ήττα ήττα ήττα νίκη νίκη
3 γκολ νίκη νίκη νίκη ήττα ήττα ήττα ήττα νίκη
4 γκολ νίκη νίκη νίκη νίκη ήττα ήττα ήττα ήττα

Ο επόμενος δείχνει το αποτέλεσμα του στοιχήματός σας για τα ασιατικά χάντικαπ στο over under.

Όριο Αποτέλεσμα
αγώνα
Αποτέλεσμα
Στοιχήματος over
Αποτέλεσμα
Στοιχήματος under
0.75
(ή 0.5 ,1)
2 ή περισσότερα γκολ νίκη ήττα
1 γκολ μισή νίκη μισή ήττα
0 γκολ ήττα νίκη
1 2 ή περισσότερα γκολ νίκη ήττα
1 γκολ επιστροφή πονταρίσματος επιστροφή πονταρίσματος
Ο γκολ ήττα νίκη
1.25
(ή 1, 1.5)
2 ή περισσότερα γκολ νίκη ήττα
1 γκολ μισή ήττα μισή νίκη
0 γκολ ήττα νίκη
1.75
(ή 1.5, 2)
3 ή περισσότερα γκολ νίκη ήττα
2 γκολ μισή νίκη μισή ήττα
1 ή 0 γκολ ήττα νίκη
2 3 ή περισσότερα γκολ νίκη ήττα
2 γκολ επιστροφή πονταρίσματος επιστροφή πονταρίσματος
1 ή 0 γκολ ήττα νίκη
2.25
(ή 2, 2.5)
3 ή περισσότερα γκολ νίκη ήττα
2 γκολ μισή ήττα μισή νίκη
1 ή 0 γκολ ήττα νίκη
2.75
(ή 2.5, 3)
4 ή περισσότερα γκολ νίκη ήττα
3 γκολ μισή νίκη μισή ήττα
2 ή λιγότερα γκολ ήττα νίκη
3 4 ή περισσότερα γκολ νίκη ήττα
3 γκολ επιστροφή πονταρίσματος επιστροφή πονταρίσματος
2 ή λιγότερα γκολ ήττα νίκη
3.25
(ή 3, 3.5)
4 ή περισσότερα γκολ νίκη Ήττα
3 γκολ μισή ήττα μισή νίκη
2 ή λιγότερα γκολ ήττα νίκη
3.75 5 ή περισσότερα γκολ νίκη ήττα
4 γκολ μισή  νίκη μισή ήττα
3 ή λιγότερα γκολ ήττα νίκη

Ειδικά για τα ασιατικά χάντικαπ πολλές φορές υπάρχει σύγχυση στους παίκτες η οποία μπορεί να οδηγήσει σε λάθη. Φροντίστε λοιπόν να γνωρίσετε καλά τα διάφορα όρια και τι σημαίνουν πριν τα χρησιμοποιήσετε στο παιχνίδι σας.

Εφόσον τώρα γνωρίζουμε τα όρια, ήρθε η ώρα για τη στρατηγική στα over under.

Bwin. Online στοίχημα με ακόμα περισσότερες αγορές |21+

Βρείτε τον αναμενόμενο μέσο αριθμό τερμάτων ανά διοργάνωση

Κάθε λίγκα έχει διαφορετικό μέσο αριθμό τερμάτων ανά παιχνίδι και αυτό το στατιστικό στοιχείο είναι ένα από τα κύρια και συγχρόνως το σημείο εκκίνησης για να βγάλουν τις αποδόσεις τους οι στοιχηματικές. Αυτός ο αριθμός μπορεί να διαφέρει πάρα πολύ από διοργάνωση σε διοργάνωση, σε βαθμό μάλιστα υπερβολικό ειδικά όταν μιλάμε για λιγότερο δημοφιλή πρωταθλήματα.

Αυτό είναι ένα στατιστικό που στις μέρες μας μπορεί να βρεθεί εύκολα στο ίντερνετ. Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της διακύμανσης που υπάρχει ακόμα και ανάμεσα στις μεγάλες λίγκες της Ευρώπης. Η Premier της Αγγλίας έχει έναν μέσο όρο 2.4 γκολ ανά αγώνα, η Serie A της Ιταλίας τον πολύ μεγάλο 3.21, ενώ η Ισπανική Primera κάπου στη μέση με 2.85. Οι διαφορές αυτές μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικές όσον αφορά τις αποδόσεις και τα ασιατικά line που προσφέρουν οι στοιχηματικές σε κάθε πρωτάθλημα.

Υπολογίστε τις πιθανότητες

Ακολουθήστε τη σελίδα μας για να έχετε τις καλύτερες και πιο ειλικρινείς αξιολογήσεις στοιχηματικών, πλήρες κέντρο στοιχήματος, blogs και υπηρεσία παραπόνων που έχει βοηθήσει πολλούς παίκτες με προβλήματα που είχαν με τις στοιχηματικές.

Στο βιβλίο του “Taking Chances”, ο John Haigh σχεδίασε έναν πίνακα ο οποίος υπολογίζει την πιθανότητα μιας ομάδας να σκοράρει 0, 1, 2, 3 και 4 ή περισσότερα γκολ, βάσει του μέσου όρου των γκολ της ανά αγώνα. Σημειώστε ότι τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα είναι και τα πιο έγκυρα, αφού δείχνουν και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας την τρέχουσα περίοδο.

Γκολ 0 1 2 3 4 ή περισσότερα
Μέσος όρος = 0.8 45% 36% 14% 4% 1%
Μέσος όρος = 1.2 30% 36% 22% 9% 3%
Μέσος όρος = 1.6 20% 32% 26% 14% 8%
Μέσος όρος = 2 14% 27% 27% 18% 14%

Έχοντας τον μέσο όρο γκολ της κάθε ομάδας ενός αγώνα, παίρνουμε από τον παραπάνω πίνακα και την πιθανότητα του αριθμού των γκολ που αναμένεται να σκοράρει σε μορφή ποσοστού. Μπορούμε λοιπόν αθροίζοντας τα ποσοστά της κάθε αντιπάλου να καταλήξουμε στις πιθανότητες που έχει κάθε αποτέλεσμα του αγώνα. Βρίσκοντας λοιπόν την πιθανότητα κάθε σκορ που περιλαμβάνεται στην επιλογή under 2.5, δηλαδή των 0-0, 1-0, 0-1, 1-1, 2-0 και 0-2 θα έχουμε και τη συνολική πιθανότητα του under 2.5.

Για το παρακάτω παράδειγμα θα χρησιμοποιήσουμε έναν αγώνα όπου η γηπεδούχος έχει μέσο όρο 1.2 και η φιλοξενούμενη 1.6.

Σκορ Πιθανότητα γηπεδούχου (1.2)
 να σκοράρει τα γκολ
 που υποδεικνύονται
Πιθανότητα φιλοξενούμενης (1.6)
 να σκοράρει τα γκολ
 που υποδεικνύονται
Η πιθανότητα για
κάθε ακριβές σκορ
0-0 30% 20% (30%) x (20%) = 6%
1-0 36% 20% (36%) x (20%) = 7.2%
0-1 30% 32% (30%) x (32%) = 9.6%
1-1 36% 32% (36%) x (32%) = 11.52%
2-0 22% 20% (22%) x (20%) = 4.4%
0-2 30% 26% (30%) x (26%) = 7.8%
Under 2.5 Γκολ 46.52%

Γνωρίζοντας την πιθανότητα κάθε επιμέρους σκορ που οδηγεί σε δύο ή λιγότερα γκολ, αρκεί μια απλή άθροισή τους για να καταλήξουμε στη πιθανότητα του αγώνα να καταλήξει στο under 2.5. Στο παραπάνω παράδειγμα έχουμε:

6% + 7.2% + 9.6% + 11.52% + 4.4% + 7.8% = 46.52%

Δείτε ποιες αποδόσεις αξίζουν το ποντάρισμά σας

Τώρα που έχουμε την πιθανότητα του αγώνα να καταλήξει στο under 2.5, το μόνο που μένει είναι να δούμε τις ελάχιστες αποδεκτές αποδόσεις για την επιλογή αυτή. Για να μετατρέψουμε την πιθανότητα σε απόδοση, όπως έχουμε δει και σε αυτό το άρθρο, αρκεί η χρήση του παρακάτω τύπου:

Απόδοση = 100/πιθανότητα

Για το παράδειγμά μας η απόδοση που προκύπτει είναι 100/46.52 = 2.15

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ποντάρετε στο under 2.5 μόνο αν προσφέρεται σε αποδόσεις μεγαλύτερες του 2.15. Όσο μεγαλύτερες του 2.15, τόσο μεγαλύτερη και η αξία του συγκεκριμένου πονταρίσματος. Το ίδιο ισχύει και για το over 2.5, του οποίου οι πιθανότητες επαλήθευσης είναι οι αντίστροφες των αντίστοιχων του under 2.5, δηλαδή στην περίπτωσή μας: 100 – 46.52 = 53.48%.

Η ελάχιστη λοιπόν αποδεκτή απόδοση για το over είναι: 100/53.48 = 1.87

Ωστόσο, θα πρέπει να θυμόμαστε πως στοιχηματίζουμε στην αξία, η οποία έχει προκύψει από αστάθμητους και ευμετάβλητους παράγοντες όπως είναι τα στατιστικά στοιχεία και ότι από μόνη της δεν συνιστά μέθοδο για εγγυημένο κέρδος, αλλά στρατηγική που μας προσφέρει καλύτερες πιθανότητες μακροχρόνια απέναντι στις στοιχηματικές.

Παίξε νόμιμα στη Netbet

Τι άλλο πρέπει να υπολογίζουμε

Εκτός των στατιστικών στοιχείων, θα πρέπει όπως και στις επιλογές για οποιονδήποτε άλλο τύπο αγοράς να συμπεριλάβουμε και άλλα χαρακτηριστικά των ομάδων ή του αγώνα στη μελέτη μας. Τα αγωνιστικά νέα των ομάδων όπως οι απουσίες παικτών που μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο παιχνιδιού τους είναι ένα από αυτά. Η προϊστορία μεταξύ τους μπορεί να αποκαλύψει συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες του αγώνα που πρέπει επίσης να ληφθούν υπ’ όψη. Το κίνητρο είναι πάντα ένα βασικό κριτήριο στο στοίχημα και η αγορά των γκολ δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Ειδικά σε περιπτώσεις νοκ άουτ αγώνων όπου η μία από τις δύο ομάδες χρειάζεται νίκη με διαφορά γκολ, ή σε περιπτώσεις που η μία ή και οι δύο αντίπαλες «καίγονται» για τη νίκη, το κίνητρο μπορεί να αποδειχθεί βασικό στοιχείο που μπορεί να κρίνει και την αγορά των γκολ, καθώς ο τρόπος παιχνιδιού των ομάδων ενδέχεται να αλλάξει σημαντικά.

Καταλήγοντας, το στοίχημα στα γκολ πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα όπως και οι άλλες αγορές και όχι με την πεποίθηση ότι πρόκειται για μια αγορά που βασίζεται στην τύχη περισσότερο απ' ότι άλλες. Βέβαια, η τύχη μπορεί να παίξει πάντα ρόλο σε μεμονωμένα παιχνίδια, όμως όταν μιλάμε για μεγαλύτερο αριθμό αγώνων η επιρροή της μειώνεται και εκεί παίζουν περισσότερο ρόλο η σωστή μελέτη και η στρατηγική. Και όπως πάντα, ας μην ξεχνάμε ότι το νόημα του στοιχήματος είναι η διασκέδαση. Θα πρέπει λοιπόν να αντιμετωπίζουμε το στοίχημα με σύνεση και να έχουμε μέτρο, ώστε να αποφεύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις που μπορεί να το μετατρέψουν από διασκέδαση σε πρόβλημα.