Στοιχηματικές αποδόσεις και πιθανότητες

  • Μάθετε πώς μπορείτε να μετατρέψετε τις αποδόσεις σε πιθανότητες

  • Χρησιμοποιήστε αυτήν τη βασική μετατροπή για να βρείτε αξία στις στοιχηματικές αγορές

Οι αποδόσεις είναι μόνο μια αναπαράσταση κάτι πιο σημαντικού, της πιθανότητας ενός αποτελέσματος. Μαθαίνοντας τον τρόπο υπολογισμού αυτής της πιθανότητας και η μετατροπή της σε δεκαδικές αποδόσεις είναι το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη των δικών σας εκτιμήσεων στοιχηματικής αξίας.

Όλοι οι παίκτες του στοιχήματος έχουν τύχει σε μία συνομιλία με φίλους ή συγγενείς σχετική με το στοίχημα και τις αποδόσεις. Τι πιθανότητα έχει το Χ στοίχημα, τι απόδοση έχει και τι θα κερδίσω αν ποντάρω ένα Χ ποσό?

Πιθανότητα

Η αναπαράσταση της αντιλαμβανόμενης συχνότητας ενός γεγονότος, προερχόμενο από την υποκείμενη πιθανότητα που επιτρέπει το στοιχηματισμό.

Η κατανόηση των αποδόσεων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε νέος παίκτης του στοιχήματος. Αλλά τι πραγματικά αντιπροσωπεύουν οι αποδόσεις και πώς μπορείτε να καταλάβετε την αξία σε ένα συγκεκριμένο στοίχημα; Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, χρειάζεται μία εξίσωση για το στοίχημα.

Μόλις ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο, μπορείτε να συγκρίνετε τις πιθανότητες μεταξύ των στοιχηματικών. Ωστόσο, εάν θεωρήσετε ότι το στοίχημα είναι μόνο οι αποδόσεις, χάνετε τη μεγαλύτερη εικόνα. Για να επεκτείνετε πραγματικά την κατανόηση των αποδόσεων και του στοιχήματος, θα πρέπει να κατανοήσετε και τον τρόπο υπολογισμού των πιθανοτήτων.

Το στοίχημα αφορά στην εκτίμηση της πιθανότητας ενός συμβάντος και οι στοιχηματικές χρησιμοποιούν τις αποδόσεις για να μεταφράσουν αυτή την πιθανότητα σε μια πιο χρήσιμη μορφή ώστε να την προσφέρουν προς στοιχηματισμό.

Τι πραγματικά αντιπροσωπεύουν οι αποδόσεις και πώς μπορείτε να καταλάβετε την αξία σε ένα συγκεκριμένο στοίχημα;

Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αποδόσεων, Αμερικάνικος, Δεκαδικός και Κλασματικός, καταδεικνύει το επιχείρημα ότι οι αποδόσεις είναι απλώς ένα μέσο για την προσφορά στοιχημάτων. Οι στοιχηματικές ουσιαστικά μεταχειρίζονται το ρίσκο που μετράται με πιθανότητες.

Λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ρίσκο κάθε μέρα στη ζωή μας όπως ποιες είναι οι πιθανότητες να προλάβω το τρένο; πόσο πιθανό είναι να βρέξει; Βλέπουμε πόσο ασυνήθιστος είναι ο μέσος άνθρωπος στο να υπολογίζει την πιθανότητα ενός γεγονότος.

Είναι μια κλίμακα που ξεκινάει από το 0, όπου δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί ένα γεγονός, έως το 1 που αντιπροσωπεύει ένα δεδομένο μελλοντικό συμβάν, με τις πιθανότητες όλων των άλλων ενδεχομένων να βρίσκονται κάπου ανάμεσα σε αυτές τις δύο τιμές στο φάσμα των πιθανοτήτων.

Το στρίψιμο ενός νομίσματος είναι ένας καλός τρόπος για να εξηγηθεί ο υπολογισμός της πιθανότητας. Το κέρμα είναι δεδομένο ότι θα καταλήξει είτε σε κορώνα είτε σε γράμματα. Αυτά τα δύο ενδεχόμενα μαζί, μας παρέχουν ένα δεδομένο γεγονός, το οποίο αντιστοιχεί με 1 στην κλίμακα των πιθανοτήτων.

Φυσικά, αυτό που ένας παίκτης του στοιχήματος θέλει να γνωρίζει είναι η πιθανότητα που έχει η πλευρά του νομίσματος που επέλεξε, η οποία ας πούμε ότι είναι η κορώνα. Για να γίνει αυτός ο υπολογισμός υπάρχει η εξής εξίσωση:

Επιλεγμένο αποτέλεσμα / Όλα τα πιθανά αποτελέσματα

Το επιλεγμένο αποτέλεσμα σε αυτό το παράδειγμα είναι η κορώνα οπότε για να υπολογίσουμε την πιθανότητα της κορώνας που είναι το 1 αποτέλεσμα, την διαιρούμε με το 2 που είναι το σύνολο των πιθανών αποτελεσμάτων και καταλήγουμε με μια πιθανότητα 0,5.

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι είναι πιο άνετοι με τα ποσοστά, οπότε πολλαπλασιάζοντας την πιθανότητα του γεγονότος (0,5 για κορώνα) κατά 100, βρίσκουμε ότι υπάρχει πιθανότητα 50% να έρθει κορώνα και να κερδηθεί το στοίχημα.

Τώρα που ξέρουμε πώς υπολογίζεται η πιθανότητα, μπορούμε να την μετατρέψουμε σε αποδόσεις. Για αυτή την μετατροπή χρησιμοποιούμε την παρακάτω εξίσωση:

1 / πιθανότητα του επιλεγμένου αποτελέσματος

Οπότε, η απόδοση για την κορώνα είναι 1 (βεβαιότητα) διαιρούμενο με την πιθανότητα της που γνωρίζουμε ότι είναι 0,5, δηλαδή απόδοση 2.00. Σε αυτό το σημείο, έχοντας την απόδοση μπορείτε επίσης να υπολογίσετε την πιθανότητα, απλά αντικαθιστώντας την πιθανότητα στην εξίσωση με την απόδοση:

1 / απόδοση = πιθανότητα

Ωστόσο αν κάνουμε αυτούς τους υπολογισμούς με τις πραγματικές αποδόσεις της στοιχηματικής μας θα δούμε ότι η πιθανότητα που θα πάρουμε είναι μεγαλύτερη του 100%, για όμως συμβαίνει αυτό;

Με απλά λόγια, οι αποδόσεις δεν αντικατοπτρίζουν τις ακριβείς πιθανότητες των αποτελεσμάτων. Το ποσοστό με το οποίο η πιθανότητα που προκύπτει αποκλίνει από το 100% είναι η γκανιότα που έχει η στοιχηματική για αυτήν την αγορά και ουσιαστικά μετρά και την αξία που προσφέρουν οι αποδόσεις της.

Αυτή είναι μία ουσιαστική πληροφορία για έναν παίκτη που αναζητά αξία για τα στοιχήματά του, είναι εύκολο να υπολογιστεί, αλλά λίγοι τη μοιράζονται δημόσια όπως κάνει η Legalbet, αξίζει να αναρωτηθείτε, γιατί συμβαίνει αυτό;

Ο υπολογισμός των αποδόσεων και της πιθανότητας ανοίγει έναν νέο κόσμο για τον υπολογισμό της αξίας των αποδόσεων μιας στοιχηματικής, γι’ αυτό στην Legalbetπεριλαμβάνουμε αυτές τις πληροφορίες στις αξιολογήσεις μας με αριθμούς. Ωστόσο, ένας παίκτης του στοιχήματος θέλει να ξέρει και τι κέρδος θα έχει. Στο παράδειγμά μας με το κέρμα, αρκεί ένας απλός υπολογισμός για να βρεθεί αυτό:

Το ποντάρισμα Χ την απόδοση

Έτσι, εάν στοιχηματίσετε € 10 στην κορώνα με απόδοση 2.00, η επιστροφή σας, συμπεριλαμβανομένου του πονταρίσματος, θα είναι 2.00 x € 10 που ισούται με € 20 (10 € ποντάρισμα + € 10 κέρδος).

Η ικανότητά σας να υπολογίζετε την πιθανότητα και να κατανοείτε πώς προκύπτουν οι αποδόσεις είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι για την εξέλιξή σας ως παίκτης του στοιχήματος, επειδή σας επιτρέπει να υπολογίσετε τη δική σας αναμενόμενη πιθανότητα για ένα γεγονός, οπότε και να διαμορφώνετε τις δικές σας αποδόσεις, τις οποίες στη συνέχεια μπορείτε να συγκρίνετε με αυτές που προσφέρει η στοιχηματική.

Όπου προκύπτει διαφορά, μπορείτε να την χρησιμοποιείτε προς όφελός σας και να δημιουργήσετε κέρδος. Αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να εστιάζει κάθε παίκτης του στοιχήματος.