Όρια στοιχηματισμού. Πότε και γιατί μπαίνουν

Στα άρθρα που θα βρείτε στο Legalbet.gr και που αφορούν τις στοιχηματικές, τα site και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, συχνά αναφέρουμε την αναγκαιότητα για ανάγνωση και κατανόηση των Όρων και Προϋποθέσεων των στοιχηματικών από τους παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς τους κανόνες του παιχνιδιού πριν να συμμετέχει σε αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων, κάτι που κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει. Εμείς στη Legalbet, έχοντας εμπειρία με την υπηρεσία παραπόνων που διαθέτουμε, ξέρουμε πως απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικηθεί το δίκιο του πελάτη είναι να έχει προηγουμένως τηρήσει τους κανονισμούς.

5c4863e70ec5b_1548248039.jpg

Η επιβολή ορίων στοιχηματισμού, ή ακόμα και το κλείσιμο του λογαριασμού προβλέπεται από τους Όρους και τις Προϋποθέσεις των στοιχηματικών, τους οποίους κάθε παίκτης δηλώνει ότι έχει διαβάσει και συμφωνεί να τους τηρεί από την εγγραφή του και μετά. Έτσι, οι στοιχηματικές είναι νομικά καλυμμένες, και ως εκ τούτου δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση των παικτών με αυτές όταν τους επιβάλλονται τέτοιου είδους κυρώσεις, εκτός και αν η στοιχηματική κάνει κατάχρηση των όρων αυτών. Ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση, ο παίκτης πρέπει να είναι ενήμερος για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν με την εγγραφή του, ώστε να έχει μία δίκαιη σχέση με την στοιχηματική.

Γιατί βάζουν όρια οι στοιχηματικές;

Οι στοιχηματικές δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Έχουν σκοπό το κέρδος σε μία πολύ ανταγωνιστική αγορά, η οποία πολλές φορές τις αναγκάζει να εξαντλούν όλες τις δυνατότητες που τους δίνονται. Έτσι, αναλόγως με το περιθώριο κέρδους που έχουν το οποίο προκύπτει από την πελατεία τους, εκμεταλλεύονται τους όρους τους και βάζουν όρια στοιχηματισμού ή κέρδους στους παίκτες που επιλέγουν.

Οι λόγοι που επιβάλλουν αυτά τα όρια οι μπουκ είναι πολλοί. Το κέρδος ή η προοπτική για κέρδος ενός παίκτη είναι ο βασικός λόγος φυσικά. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται το μακροχρόνιο κέρδος, το arbitrage και συγκεκριμένες παικτικές συνήθειες. Άλλοι λόγοι είναι κάποια γνωρίσματα του λογαριασμού όπως η προέλευσή του, η συμπεριφορά του χρήστη ακόμα και το φύλο του.

Τα κέρδη και η προέλευσή τους

5d10b507ea739_1561376007.jpg

Οι στοιχηματικές, αναλόγως με το μέγεθος του τζίρου τους αλλά και τον προγραμματισμό τους στη διαχείριση ρίσκου, έχουν αυξημένη ή πιο μειωμένη ανοχή στους κερδοφόρους λογαριασμούς. Ένας λογαριασμός αναψυχής (recreational) που έχει κέρδη δεν θα απασχολήσει ιδιαίτερα τους μπουκ, αφού γνωρίζουν ότι εξακολουθούν να έχουν πλεονέκτημα απέναντί του, οπότε και βλέψεις για επιστροφή των κερδών του αυτών στην στοιχηματική. Αντίθετα, κέρδη που οι άνθρωποι της στοιχηματικής πιστεύουν ότι προέρχονται από arbitrage, μπορούν να κοστίσουν στον λογαριασμό μία ραγδαία μείωση στα όρια στοιχηματισμού. Το ίδιο ισχύει και για λογαριασμούς που συνηθίζουν να παίζουν αποδόσεις οι οποίες μέχρι την έναρξη του γεγονότος έχουν σημαντική πτώση. Ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για early bets, δηλαδή πονταρίσματα που τοποθετούνται όταν πρωτοβγαίνουν οι αποδόσεις ή έστω μέρες νωρίτερα από την έναρξη. Το μακροχρόνιο κέρδος ενός χρήστη ίσως απασχολήσει επίσης την στοιχηματική, ανάλογα και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του.

Άλλοι λόγοι που μπορούν να μειώσουν τα όρια ενός λογαριασμού

Οι συχνές αναλήψεις και ειδικά αμέσως μετά από σημαντικά κέρδη μπορούν να θορυβήσουν τους μπουκ. Κάτι τέτοιο τους στερεί τη δυνατότητα να ξανά διεκδικήσουν τα χρήματα αυτά από τον παίκτη και μπορεί να τους οδηγήσει να μειώσουν το ρίσκο τους απέναντί του, ρίχνοντας τα όρια του λογαριασμού του, προκειμένου να μην ξανά συμβεί κάτι τέτοιο.

Η συμπεριφορά του χρήστη κατά τη περιήγησή του στο site της στοιχηματικής είναι ένα ακόμη στοιχείο που συνυπολογίζεται από τους traders. Θεωρητικά οι επαγγελματίες και οι arbers, έχουν ελάχιστο χρόνο παραμονής στο site, καθώς μπαίνουν για να τοποθετήσουν το ποντάρισμά τους και βγαίνουν για να μπουν σε άλλους λογαριασμούς τους και να κάνουν το ίδιο. Οι μπουκ πιστεύουν ότι οι παίκτες αναψυχής, που είναι και οι αγαπημένοι τους, μένουν συνδεδεμένοι για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα ψάχνοντας το επόμενο στοίχημά τους στο pre game ή στο live παρακολουθώντας κάποιον αγώνα στο livestream.

Οι λίγκες και οι διοργανώσεις στις οποίες ποντάρει κάποιος παίζουν επίσης ρόλο στην άποψη που σχηματίζει η στοιχηματική γι’ αυτόν. Η ενασχόληση και ειδικά η επιτυχημένη με μικρές λίγκες είναι ένας ακόμη λόγος που μπορεί να οδηγήσει στο λιμιτάρισμα του λογαριασμού σας.

Η χώρα προέλευσης ενός λογαριασμού παίζει ρόλο για τους μπουκ, αφού έχουν κατηγοριοποιήσει τις χώρες με βάση τα στατιστικά τους. Έτσι, ένας λογαριασμός με μία «κακόφημη» για τους book προέλευση έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να του επιβληθούν περιορισμοί.

Το φύλο του κατόχου ενός λογαριασμού, όσο κι αν φαίνεται περίεργο ή ακόμα και ρατσιστικό, παίζει πράγματι ρόλο στη γνώμη των στοιχηματικών για αυτόν. Οι γυναίκες λοιπόν αδικούνται καθώς οι μπουκ θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο ο πραγματικός κάτοχος ενός «γυναικείου» λογαριασμού να είναι κάποιος τρίτος, ο οποίος προσπαθεί να επανέλθει μετά από κόψιμο του δικού του λογαριασμού.

Πως να αποφύγετε τα όρια των στοιχηματικών

5d10b64ced3ed_1561376332.png

Προφανώς, εκτός από τη διασκέδαση που μας προσφέρει το στοίχημα, το κέρδος είναι ο σκοπός και το εξ αρχής κίνητρο που μας οδηγεί να ασχοληθούμε με το σπορ. Οπότε, αν θέλουμε να δούμε τον λογαριασμό μας να μακροημερεύει, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όχι προφανώς με το αν θα κερδίσουμε ή όχι, αλλά με τον τρόπο που θα το κάνουμε και με τη στοιχηματική μας συμπεριφορά κατά τη διαδικασία αλλά και μετά.

Προσοχή στα early bets.

Όταν οι στοιχηματικές βγάζουν τις αποδόσεις τους, τα όριά τους είναι από μόνα τους μειωμένα και παράλληλα ο εντοπισμός «λαθών» οπότε και αξίας πιο πιθανή. Το ποντάρισμα όμως σε αυτή τη φάση δεν τους αρέσει ιδιαίτερα, καθώς δείχνει πιο έμπειρους και κατά συνέπεια πιο επικίνδυνους για αυτές παίκτες.

Πονταρίσματα arbitrage.

Το arbitrage, αν και τυπικά νόμιμο, δεν λογίζεται σαν τέτοιο από τις στοιχηματικές. Όταν αντιληφθούν έναν λογαριασμό που είναι ή συμπεριφέρεται σαν arber, το πιθανότερο είναι να τον περιορίσουν σημαντικά, ώστε να τον καταστήσουν άχρηστο και να απωθήσουν τον παίκτη. Τέτοια στοιχήματα μπορεί να είναι σχετικά μεγάλα πονταρίσματα με ποσά ακριβείας, δηλαδή όχι στρογγυλά ή ακόμα και δεκαδικά, οπότε καλό είναι να αποφεύγετε τέτοιου είδους πονταρίσματα.

Συχνές αναλήψεις

Ο τρόπος αλλά και ο χρόνος που κάνετε ανάληψη των κερδών σας μπορεί να παίξει ρόλο στην άποψη της στοιχηματικής για τον λογαριασμό σας. Αν για παράδειγμα κερδίσετε ένα μεγάλο ποσό, καλό θα ήταν να δώσετε την εντύπωση ότι θα συνεχίσετε να παίζετε κανονικά και ότι η στοιχηματική θα έχει την ευκαιρία να πάρει τα χρήματά της πίσω, κάνοντας ανάληψη μέρους μόνο των κερδών. Προσοχή όμως να μην παρασυρθείτε σε μεγαλύτερα απ’ ότι θα θέλατε πονταρίσματα έχοντας στη διάθεσή σας περισσότερα χρήματα.

Η περιήγησή στο site της στοιχηματικής

Η συμπεριφορά σας κατά τη παραμονή στο site της στοιχηματικής σας αφού συνδεθείτε θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσική και να ταιριάζει σε παίκτη που αντιμετωπίζει το στοίχημα ως διασκέδαση, ώστε να μην οδηγηθεί η στοιχηματική σε λάθος συμπεράσματα για εσάς και τον λογαριασμό σας.

Επιλέξτε δημοφιλή γεγονότα

5d36b8a19bd70_1563867297.jpgΗ ενασχόλησή σας με μικρές λίγκες και διοργανώσεις, όπου τα όρια που θέτουν οι μπουκ για τις αγορές τους είναι εξ αρχής μειωμένα, μπορεί να σας κοστίσει έναν ενδεχόμενο περιορισμό των ορίων σας. Φροντίστε λοιπόν το παικτικό σας προφίλ να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό του μέσου παίκτη, δηλαδή με πονταρίσματα σε γεγονότα με υψηλό αθλητικό και στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Σεβαστείτε τους κανόνες

Εκτός αυτών, υπάρχουν και φορές που οι στοιχηματικές έχουν κάθε λόγο να περιορίσουν ή και να κλείσουν έναν λογαριασμό, έχοντας το δίκιο με το μέρος τους. Μία ανακριβής διαδικασία ταυτοποίησης, η είσοδος σε πολλούς λογαριασμούς από την ίδια ip, λογαριασμοί με πανομοιότυπη στοιχηματική συμπεριφορά και κατάχρηση των μπόνους και των προσφορών τους είναι μερικοί από αυτούς. Τα παραπάνω αναφέρονται βέβαια στους Όρους και τις Προϋποθέσεις όλων των στοιχηματικών, που είναι απαραίτητο να γνωρίζει κάθε παίκτης. Σημειώστε ότι οι κανόνες μπορεί να διαφέρουν από στοιχηματική σε στοιχηματική, οπότε θα πρέπει να τους διαβάζετε για κάθε νέα στοιχηματική που ανοίγετε λογαριασμό.

Αν θεωρείτε ότι η στοιχηματική σας απέκλεισε ή μείωσε τα όρια του λογαριασμού σας λανθασμένα ή αν ακόμα πιστεύετε ότι καταχράστηκε τους Όρους και τις Προϋποθέσεις της απέναντί σας, εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Μη διστάσετε λοιπόν να μοιραστείτε το πρόβλημά σας μαζί μας. Εμείς από εκεί και πέρα θα εξετάσουμε το συμβάν και εφόσον το δικαιούστε θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να σας βοηθήσουμε. Η εμπειρία μας και η σχέση που έχουμε με τις στοιχηματικές ιστοσελίδες που μπορείτε να βρείτε στο Legalbet.gr, μας επιτρέπει να παρέμβουμε και να διεκδικήσουμε το δίκιο σας.