Arbitrage στοίχημα

Το στοίχημα αρμπιτράζ υπόσχεται κέρδη χωρίς ρίσκο. Κάτι που είναι και το απόλυτο ζητούμενο για πολλούς από τότε που υπάρχει στοίχημα. Όπως είναι λογικό λοιπόν, το arbitrage αποτελεί ένα πολύ δημοφιλές θέμα συζήτησης ανάμεσα στους παίκτες του στοιχήματος. Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να εξηγήσουμε πώς δουλεύει το arbitrage και να ανακαλύψουμε πως και αν μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτό.
5c07e165db063_1544020325.jpg

Τι είναι το στοίχημα arbitrage;

Οποιοσδήποτε τύπος δραστηριότητας που εμπεριέχει ρίσκο είναι μία αναζήτηση για διαφορά τιμής. Αν αγοράσουμε εξαρτήματα από το εργοστάσιο Α προς €10 και τα πουλήσουμε στον έμπορο Β για €15, θα έχουμε κέρδος €5 χωρίς ρίσκο. Ένα τεράστιο ποσοστό από τα κέρδη που προκύπτουν από τις επενδύσεις στον τραπεζικό τομέα βασίζονται σε αυτή την απλή αρχή, σε πολύ πιο σύνθετη βέβαια μορφή.

Το αρμπιτράζ είναι πολύ κοντά στο παραπάνω παράδειγμα και χρησιμοποιείται από πολλούς παίκτες για να βγάλουν κέρδος άνευ ρίσκου.

Στοίχημα arbitrage:

Το στοίχημα arbitrage εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για τοποθέτηση στοιχημάτων σε όλα τα αποτελέσματα ενός γεγονότος σε δύο στοιχηματικές με διαφορετικές αποδόσεις ώστε να αποκομίσει κέρδος ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Παράδειγμα στοιχήματος arbitrage

Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσουμε πως λειτουργεί το arbitrage είναι ένα απλό παράδειγμα όπως το παρακάτω, όπου χρησιμοποιούμε έναν αγώνα τένις με αποδόσεις από δύο υποθετικές στοιχηματικές όπως φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα.Παίκτης 1Παίκτης 2ΓκανιόταΠοντάρισμαΚέρδος
Αποδόσεις στοιχηματικής Α (ΕΑ)1.403.10103.7%33.192.89
Αποδόσεις στοιχηματικής Β (ΕΒ)1.542.50104.9%66.912.89
Arbitrage (Συνδυασμός αποδόσεων για Π1 στην ΕΑ και Π2 στην ΕΒ)1.543.1097.2% (2.8% ποσοστό κέρδους)1002.89

Η γκανιότα υπολογίζεται για κάθε στοιχηματική (δείτε εδώ πως υπολογίζεται η γκανιότα). Ταιριάζοντας την απόδοση της στοιχηματικής Α για τον παίκτη 2 (3.10) με αυτή της στοιχηματικής Β για τον παίκτη 1 (1.54), η γκανιότα που προκύπτει είναι πλέον υπέρ του παίκτη και αποδίδει ένα 2.8% εγγυημένου κέρδους. Ένα βασικό κομμάτι είναι ο διαχωρισμός του πονταρίσματος ανάλογα με τις αποδόσεις ώστε να έχουμε ίδιο κέρδος όποιος παίκτης και αν κερδίσει, που σε αυτή την περίπτωση είναι €2.89 από ένα συνολικό ποντάρισμα €100.

Η πρακτική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε και όχι μόνο σε αγορές δύο τελικών αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των χάντικαπ, ενώ είναι ευρέως εφαρμόσιμη και στις live αγορές όπου προκύπτουν διαρκώς ευκαιρίες για αποδοτικό arbitrage, λόγω της συνεχούς αλλαγής των αποδόσεων.

Γιατί υπάρχουν ευκαιρίες για arbitrage;

Πριν να τρέξετε για να αρχίσετε να επωφελείστε από το arbitrage, είναι σημαντικό πρώτα να καταλάβετε πώς προκύπτουν οι ευκαιρίες γι’ αυτό. Οι κύριοι λόγοι είναι οι εξής:

  • Οι απόψεις των στοιχηματικών διαφέρουν
  • Οι στοιχηματικές προσφέρουν συγκεκριμένες προσφορές
  • Οι στοιχηματικές καθυστερούν να αλλάξουν τις αποδόσεις ή απλά κάνουν λάθη.

Ο πρώτος λόγος είναι και ο πιο συνηθισμένος και σχετίζεται με τη διαφορετική προσέγγιση των στοιχηματικών ως προς τη πρόβλεψη αλλά και τη διαφορά στο ύψος της γκανιότας τους. Ο δεύτερος ακολουθεί, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα γεγονότα με 0% γκανιότα που ολοένα και περισσότερες στοιχηματικές προσφέρουν καθημερινά.

Πιθανές παγίδες του arbitrage

5d35cddb0b360_1563807195.jpg

Αν θεωρείτε πως το μόνο που μένει είναι να ανοίξετε μερικούς λογαριασμούς για να αρχίσετε να βγάζετε χρήματα ήρθε η στιγμή για μια ματιά στις παγίδες της συγκεκριμένης μεθόδου στοιχηματισμού. Αν και σε θεωρητικό επίπεδο το arbitrage φαίνεται εύκολο, στην πραγματικότητα υπάρχουν ρίσκα που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη πριν ξεκινήσουμε την ενασχόλησή μας με αυτό. Αυτά είναι τα σημαντικότερα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας:

Λιμιτάρισμα των λογαριασμών μας ή και κλείσιμό τους

Τα όρια διαφέρουν από στοιχηματική σε στοιχηματική, κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε εκ των προτέρων για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως. Επίσης κάποιοι μπουκ δεν βλέπουν με καλό μάτι το arbitrage, με αποτέλεσμα να περιορίζουν ή και να μηδενίζουν τα όρια των παικτών που αντιλαμβάνονται ότι ακολουθούν τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Ακύρωση στοιχημάτων

Οι στοιχηματικές βάσει των κανονισμών τους διατηρούν το δικαίωμα για ακύρωση στοιχημάτων σε περιπτώσεις λαθών, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αφήσει εκτεθειμένο το υπόλοιπο ποντάρισμα σε άλλη στοιχηματική. Μία μόνο τέτοια περίπτωση μπορεί να κοστίσει τα κέρδη πολλών επιτυχημένων πονταρισμάτων arbitrage. Έχετε πάντα καλή γνώση των κανονισμών κάθε στοιχηματικής που χρησιμοποιείτε.

Πολυπλοκότητα

Για να κερδίσετε αρκετά θα πρέπει να έχετε χρήματα διαθέσιμα σε μεγάλο αριθμό στοιχηματικών ώστε να είστε έτοιμοι να εκμεταλλευτείτε όποια ευκαιρία για arbitrage προκύψει. Επίσης χρειάζεται χρόνος, οργάνωση και επίμονη προσπάθεια. Υπάρχουν υπηρεσίες που προσφέρονται να κάνουν όλη τη δουλειά που χρειάζεται, αφήνοντας για εσάς μόνο την τοποθέτηση των πονταρισμάτων. Αυτό πάντως θα σας κοστίσει μέρος των κερδών αφού αυτές οι υπηρεσίες χρεώνουν για την δουλειά που προσφέρουν και επίσης δεν εξαλείφουν όλους τους παραπάνω κινδύνους.

Φευγαλέες ευκαιρίες για arbitrage

5d35ce939d306_1563807379.png

Οι στοιχηματικές ενημερώνουν διαρκώς τις αποδόσεις τους, χρησιμοποιώντας πολλές φορές τον ανταγωνισμό για σύγκριση. Ως αποτέλεσμα, οι ευκαιρίες για τοποθέτηση πονταρισμάτων arbitrage διαρκούν ελάχιστα και χρειάζεται ταχύτητα αλλά και ψυχραιμία ώστε να αποφεύγονται λάθη στα οποία οι άνθρωποι είμαστε επιρρεπείς, ειδικά κάτω από την πίεση του χρόνου. Τα διάφορα συστήματα arbitrage που κυκλοφορούν μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι, όχι όμως και να εγγυηθούν ότι δεν θα βρεθούμε ποτέ εκτεθειμένοι σε ορισμένες περιπτώσεις. Και καθώς δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις επιλογές, πάντα θα προκύπτει ενδεχόμενο ρίσκο.

Ξεκινώντας το arbitrage

Εάν διαβάσατε όλο το άρθρο, κατανοήσατε τα πλεονεκτήματα και κυρίως τα μειονεκτήματα και ενδιαφέρεστε ακόμη να ξεκινήσετε το arbitrage δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε τη μελέτη. Αρχικά, θα πρέπει να εφοδιαστείτε με αρκετούς λογαριασμούς στοιχηματικών, αφού πρώτα μάθετε ποιες είναι οι καταλληλότερες για εσάς. Σε αυτό το κομμάτι, η Legalbet μπορεί να σας βοηθήσει πολύ, αφού σας προσφέρει τις πιο αντικειμενικές και πλήρεις αξιολογήσεις στοιχηματικών αλλά και γνώμες άλλων χρηστών για αυτές, ώστε να φτάσετε στα δικά σας, όσο το δυνατόν ασφαλέστερα συμπεράσματα. Επίσης μπορείτε να δείτε και την σύγκριση των στοιχηματικών στη κατάταξή τους ανά γκανιότα. Έπειτα, θα πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία με εικονικά χρήματα, με πραγματική και σοβαρή δουλειά όμως, ώστε να διαπιστώσετε εάν το arbitrage μπορεί να είναι επικερδές για εσάς με τα μέσα που διαθέτετε. Από εμάς, καλή επιτυχία σε ότι κι αν επιλέξετε να κάνετε, πάντα με μέτρο και υπευθυνότητα.