Τα πιο συνηθισμένα λάθη στο στοίχημα

Στις μέρες μας υπάρχουν πάρα πολλές πηγές πληροφόρησης για όλα τα θέματα, το ίδιο ισχύει και για το στοίχημα. Μπορεί κανείς να βρει οτιδήποτε χρειάζεται να μάθει σχετικά με το στοίχημα αρκετά εύκολα, όμως πολλοί παίκτες ακόμα δεν καταφέρνουν να αποφύγουν μερικά κοινά λάθη και παγίδες. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε απλές επεξηγήσεις για τα βασικά του στοιχήματος, λάθη που συχνά γίνονται και κοστίζουν στους παίκτες και τρόπους για να τα αποφύγετε.

5d36d196ce8a1_1563873686.png

Ορισμένα λοιπόν από τα λάθη που κάνουν οι παίκτες είναι:

  • Δεν κατανοούν την έννοια της αξίας

Η αξία είναι πιο σύνθετη από το να βρούμε απλά μία ομάδα σε νικηφόρο σερί που δίνεται σε υψηλές αποδόσεις ενώ παίζει εναντίον μιας άλλης με συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Η αξία είναι η κατανόηση των αποδόσεων, ο υπολογισμός των δικών μας πιθανοτήτων, η μετατροπή τους σε αποδόσεις και η σύγκριση τους με αυτές που δίνονται από την εκάστοτε στοιχηματική.

Οι παίκτες πολύ συχνά κάνουν λάθος στον καθορισμό της αξίας. Πιστεύουν ότι απλά αρκεί η γνώμη τους ενώ χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες όπως στατιστικά, παράδοση, κίνητρο και ειδήσεις, τα οποία είναι απαραίτητα ώστε να προβλέψουμε τις πιθανότητες για ένα αποτέλεσμα καλύτερα από την αγορά.

Από τη στιγμή που γνωρίζουμε τι είναι η αξία, μπορούμε να υπολογίσουμε και την αναμενόμενη αξία (expected value) κάθε πονταρίσματός μας. Πρόκειται για έναν υπολογισμό που μας δείχνει τι κέρδος ή απώλειες θα έχουμε αν τοποθετούσαμε το ίδιο στοίχημα πολλές φορές.

  • Κάνουν λάθος επιλογή στοιχηματικής

Η ποικιλία νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων για να επιλέξει κανείς είναι πολύ μεγάλη. Όπως σε όλες τις βιομηχανίες, έτσι και στο στοίχημα η προσέγγιση διαφέρει από στοιχηματική σε στοιχηματική. Ωστόσο, υπάρχει αρκετή πληροφόρηση για τους παίκτες και η Legalbet έχει ακριβώς αυτό ως αντικείμενο, την προσφορά αντικειμενικών αξιολογήσεων όλων των νόμιμων στοιχηματικών που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Οι ιντερνετικές στοιχηματικές προσπαθούν να προσεγγίσουν τους παίκτες με διαφημιστικές καμπάνιες και προσφορές, όμως καλό θα ήταν να γνωρίζουν περισσότερα για την στοιχηματική στην οποία θα παίξουν τα χρήματά τους. Στοιχεία όπως το στοιχηματικό εύρος, η γκανιότα, η ασφάλεια και οι τρόποι συναλλαγών είναι μερικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συνυπολογίσουμε κατά την επιλογή της στοιχηματικής.

  • Δεν χρησιμοποιούν μέθοδο πονταρίσματος

Αν θέλουμε να έχουμε κέρδος από το στοίχημα θα πρέπει να αποκτήσουμε πλεονέκτημα ενάντια στους μπουκ. Ένα παράδειγμα θα ήταν να έχουμε καλή πληροφόρηση για έναν αγώνα νωρίτερα από αυτές. Όσο μεγάλο κι αν είναι το πλεονέκτημά μας όμως, δεν θα καταφέρουμε να το εξαργυρώσουμε επαρκώς χωρίς τη σωστή διαχείριση των χρημάτων μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις δε, χωρίς σωστή διαχείριση το πιθανότερο είναι να καταλήξουμε χωρίς χρήματα αρκετά σύντομα. Σε αυτό χρησιμεύουν οι μέθοδοι πονταρίσματος, οι οποίες βοηθούν στη διαχείριση του κεφαλαίου αποδοτικά και περιορίζοντας τον κίνδυνο μηδενισμού του. Μία πολύ δημοφιλής είναι το κριτήριο Kelly.

  • Δεν έχουν αντικειμενική κρίση

5d36d1b7148f0_1563873719.jpg

Είναι φυσικό να νομίζουμε ότι πάντα ελέγχουμε τις σκέψεις μας, πολλές φορές όμως τείνουμε να μεροληπτούμε προς μία κατεύθυνση και έτσι οδηγούμαστε σε λάθος αποφάσεις, παρ’ όλο που υπάρχουν στοιχεία για το αντίθετο. Στο στοίχημα αυτό το συναντάμε συχνά, αφού πολλές φορές δυσκολευόμαστε να ανατρέψουμε την αρχική μας πρόβλεψη για έναν αγώνα, ακόμα και αν προκύπτουν πληροφορίες για το αντίθετο. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή την παγίδα πέφτουμε συχνά όταν επιλέγουμε να στοιχηματίσουμε στην αγαπημένη μας ομάδα, σε αυτή την περίπτωση είναι προφανές ότι θα δυσκολευτούμε πολύ να είμαστε αντικειμενικοί.

  • Ανησυχούν υπερβολικά για τις απώλειες

Με τον φόβο της ήττας πολλές φορές οι παίκτες του στοιχήματος αποφεύγουν πονταρίσματα που θα μπορούσαν να αποφέρουν κέρδος. Μία από τις πιο κοινές παρανοήσεις είναι η πεποίθηση ότι οι καλοί παίκτες δεν χάνουν. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει. Οι καλοί παίκτες απλά χάνουν λιγότερο συχνά και όταν χάνουν φροντίζουν χρησιμοποιώντας τις μεθόδους πονταρίσματος να περιορίζουν τις απώλειες αυτές. Γενικά η σκέψη των παικτών ότι θα πρέπει να αποφύγουν την ήττα με κάθε τρόπο είναι λανθασμένη και θα πρέπει να αποφεύγεται.

  • Στοιχηματίζουν σε βολικά γεγονότα

5d36d1c7430c4_1563873735.jpg

Το ιντερνετικό στοίχημα, με όλες τις διευκολύνσεις που παρέχει μέσω του μεγάλου αριθμού γεγονότων και των εφαρμογών για κινητά που καθιστούν το στοιχηματικό λογαριασμό διαθέσιμο από παντού, πολλές φορές οδηγούν σε βολικά στοιχήματα. Είτε γιατί λαμβάνουν κάποια διαφημιστική ειδοποίηση, είτε γιατί απλά είναι εύκολο να τοποθετήσουν στοιχήματα μέσω του κινητού, ποντάρουν σε γεγονότα που δεν γνωρίζουν ιδιαίτερα καλά. Εφόσον κάποιος στοιχηματίζει μόνο για διασκέδαση κάτι τέτοιο δεν είναι πρόβλημα, για κάποιον που αποσκοπεί στο κέρδος όμως, τέτοια πονταρίσματα μπορούν να πλήξουν το κεφάλαιό του και να αναιρέσουν πολλή προηγούμενη δουλειά του. Χρειάζεται πειθαρχία, καθώς είναι εύκολο κανείς να παρασυρθεί και να ποντάρει σε γεγονότα που δεν γνωρίζει και όπου δεν έχει κανένα πλεονέκτημα.