Στοίχημα στα κόρνερ

Στις μέρες μας είναι αδύνατο να βρει κανείς μία στοιχηματική που δεν έχει πληθώρα δεδομένων στη διάθεσή της ώστε να βγάλει τις αποδόσεις της. Η ακρίβεια η οποία χαρακτηρίζει πλέον τις τιμές των μπουκ είναι μεγάλη, ιδιαίτερα για τις δημοφιλέστερες αγορές όπως το 1Χ2, όβερ – άντερ και φυσικά τα ασιατικά χάντικαπ. Ωστόσο, αν κάποιος κοιτάξει πέρα από τις βασικές αγορές και τα παράγωγά τους, μπορεί να βρει αγορές οι οποίες είναι λιγότερο δημοφιλής, οπότε και με λιγότερη ακρίβεια όσον αφορά τις αποδόσεις τους. Τα κόρνερ είναι μία από αυτές, χωρίς όμως να είναι πολύ μικρή, κάτι που σημαίνει ότι προσφέρεται από όλες τις στοιχηματικές και σε ολοένα και περισσότερες λίγκες και διοργανώσεις, με ικανοποιητικά όρια σε pre game και live.


5c6d2edc5f047_1550659292.jpg


Γιατί να ποντάρω στα κόρνερ

Το ποντάρισμα στα κόρνερ γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα. Η σχετικά μειωμένη προσοχή των μπουκ αλλά και η μεγάλη διακύμανση στις live αποδόσεις είναι οι κύριοι λόγοι της αυξανόμενης δημοφιλίας τους. Αυτοί είναι και οι λόγοι για να σκεφτεί αυτή την αγορά κάποιος ώστε να βρει αξία και κατά συνέπεια κέρδος. Το στοίχημα στα κόρνερ διαφέρει κατά πολύ από τις άλλες, πιο παραδοσιακές αγορές. Βασική διαφορά είναι ότι δεν εξαρτάται τόσο πολύ από την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και αυτό σημαίνει ότι η αγορά αυτή μας προσφέρει την ευκαιρία για επιπλέον στοιχήματα, πέρα αυτών της νίκης ή των γκολ.


Πώς στοιχηματίζω στα κόρνερ

Υπάρχουν τρεις βασικές αγορές που αφορούν τα κόρνερ, το σύνολο, το χάντικαπ και το Money Line, το οποίο είναι και η απλή επικράτηση της κάθε ομάδας στα κερδισμένα κόρνερ. Στο σύνολο, οι στοιχηματικές ορίζουν ένα όριο για τα κόρνερ που θα σημειωθούν στον αγώνα και οι παίκτες επιλέγουν το όβερ ή άντερ με βάση το όριο αυτό. Το χάντικαπ επίσης ορίζεται από τον book, δίνοντας ένα πλεονέκτημα σε μία από τις δύο ομάδες βάσει των στατιστικών και άλλων στοιχείων όπως συμβαίνει και σε άλλα αθλήματα όπως το μπάσκετ, όμως στη παραδοσιακή του μορφή, το χάντικαπ στα κόρνερ έχει και Χ. Για παράδειγμα, σε έναν αγώνα μεταξύ Λίβερπουλ και Άρσεναλ, το χάντικαπ ορίστηκε στο -3 για τη Λίβερπουλ. Ποντάροντας στο -3 λοιπόν, για να κερδίσει ο παίκτης θα πρέπει η Λίβερπουλ να έχει από 4 και πάνω περισσότερα κόρνερ από την Άρσεναλ. Αν η Λίβερπουλ είχε 3 περισσότερα κόρνερ θα κέρδιζε το Χ. Αν είχε 2 και κάτω ή αν η Άρσεναλ είχε περισσότερα, το +3 της Άρσεναλ θα ήταν και το κερδισμένο στοίχημα. Στην απλή νίκη υπάρχει επίσης η ισοπαλία ενώ οι αποδόσεις είναι προφανώς πιο άνισες σε περιπτώσεις που υπάρχει διαφορά των αναμενόμενων κόρνερ για κάθε αντίπαλο.

Οι ασιατικές αγορές είναι παρούσες και στα κόρνερ και λειτουργούν όπως και σε άλλες αγορές, για χάντικαπ και σύνολα, μόνο με δύο πιθανά αποτελέσματα ενώ στην περίπτωση που τα όρια επιβεβαιώνονται ακριβώς το ποντάρισμα επιστρέφεται. Άλλες αγορές σχετικές με τα κόρνερ είναι τα περιθώρια συνόλου κόρνερ (6 έως 8, 9 έως 11 κλπ), εναλλακτικά σύνολα και χάντικαπ, κόρνερ ημιχρόνου, σύνολα ομάδων, πρώτο και τελευταίο κόρνερ κ.α.


Στρατηγική στοιχήματος στα κόρνερ

5d109fb3ec71b_1561370547.gif?5d109fb4dd1b1

Ένας γενικός κανόνας θέλει τα φαβορί για τη νίκη να είναι και τα φαβορί για τα περισσότερα κόρνερ. Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την πορεία του αγώνα. Ένα γρήγορο γκολ του φαβορί για παράδειγμα, μπορεί να περιορίσει τις επιθέσεις του οπότε και τον αριθμό των κόρνερ που θα κερδίσει. Αυτό παίζει ρόλο και στο σύνολο των κόρνερ εκτός του χάντικαπ. Το αντίστροφο μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για στοίχημα στα κόρνερ στο live, αφού ένα φαβορί που δεν κερδίζει θα εντείνει τις προσπάθειές του για γκολ, κάτι που θα αυξήσει τις επιθέσεις και ακολούθως τις ευκαιρίες για κόρνερ.

Ο τρόπος παιχνιδιού των ομάδων παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την αγορά. Μία ομάδα που επιτίθεται από το κέντρο θα έχει πολύ λιγότερα κόρνερ από μία που παίζει από τα άκρα, ειδικά όταν χρησιμοποιεί ακραίους που χρησιμοποιούν το ίδιο πόδι με την μεριά που παίζουν. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα βαθιές σέντρες που δυσκολεύουν τους αμυντικούς, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις θα προτιμήσουν να διώξουν τη μπάλα σε κόρνερ παρά να διακινδυνεύσουν ένα γκολ.


Τα στατιστικά κυριαρχούν

Όπως και σε όλες τις άλλες κατηγορίες, έτσι και στα κόρνερ τα στατιστικά παίζουν κυρίαρχο ρόλο, τουλάχιστον στον τρόπο που βγαίνουν οι αποδόσεις. Ευτυχώς υπάρχει πολλή πληροφορία για τους παίκτες στο ίντερνετ, οπότε το μόνο που μένει είναι όπως πάντα η σωστή μελέτη και αν πρόκειται για live στοίχημα η παρακολούθηση του αγώνα μέσω κάποιου live streaming. Η τελευταία είναι απαραίτητη, καθώς στα κόρνερ παίζουν ρόλο στοιχεία που δεν δίνονται στα στατιστικά του αγώνα. Ο τρόπος παιχνιδιού για παράδειγμα ή η προσέγγιση του αγώνα από τους προπονητές και η διάταξη που εφαρμόζουν μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικά στοιχεία για αυτή την αγορά.

Με μελέτη, σύνεση και όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις λοιπόν, η αγορά των κόρνερ μπορεί να αποδειχθεί κερδοφόρα για τους παίκτες. Αρκεί να τηρούνται οι βασικοί κανόνες του στοιχήματος όπως η αυτοσυγκράτηση και ο ρεαλισμός, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις και το παιχνίδι να παραμείνει πάνω απ’ όλα διασκέδαση.