Μελέτες δείχνουν ότι ο τζίρος των eSports πρόκειται να φτάσει τα 14 δις το 2020

Με την σχεδόν παντελή απουσία αθλημάτων λόγω της υγειονομικής κρίσης που περνάει ολόκληρος ο πλανήτης, τα eSports έχουν δει τη δημοτικότητά τους να εκτοξεύεται τον τελευταίο καιρό, ειδικά στον κόσμο του στοιχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες των εταιριών ερευνών 2CV και ProdegeMR, το 2020 θα δούμε τα eSports να διπλασιάζουν τα νούμερά τους στις στοιχηματικές.

Ο τζίρος του στοιχήματος στα eSports το 2019 ήταν 7 δις παγκοσμίως, ενώ το 2020 υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 14 δις.

Οι 2CV και ProdegeMR διεξήγαγαν μία έρευνα σε ένα δείγμα 1028 παικτών του στοιχήματος από 18 έως 64 ετών, επαληθεύοντας πως έχει η παρούσα κατάσταση, με ποιους τρόπους ο Covid19 επηρεάζει τον online στοιχηματισμό και τους λόγους που τα eSports έχουν πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον κόσμο του στοιχήματος.

Η έρευνα αυτή αποκάλυψε πως το 36% των παικτών έχουν ποντάρει τουλάχιστον ένα στοίχημα στα eSports μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες, 30% πόνταραν για πρώτη φορά σε αυτά τον τελευταίο μήνα, ενώ το 22% σχεδιάζει να συνεχίσει να παίζει στοίχημα στα eSports ακόμα και μετά την επανέναρξη κάποιων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, του τένις και του μηχανοκίνητου αθλητισμού τους επόμενους μήνες. Το 12% αυτών που απομένει, είπαν πως χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο στοιχηματισμού προκειμένου να ποντάρει στα εικονικά αθλήματα και παιχνίδια και πως δεν είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν νέα είδη στοιχήματος, πέρα από αυτά που ήδη εδώ και πολλά χρόνια γνωρίζουν.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως όταν τα αθλήματα επιστρέψουν στην κανονικότητα, δεν θα είναι εύκολο για τους παίκτες να σταματήσουν το ποντάρισμα στα eSports αφού θα έχουν εξοικειωθεί σε μεγάλο βαθμό με αυτά. Πολλοί από αυτούς έχουν βρει στα ηλεκτρονικά παιχνίδια μία νέα πηγή εσόδων και διασκέδασης, ειδικά σε αυτό τον καιρό που τους λείπουν τόσο πολύ τα σπορ από όλο τον κόσμο, τόσο στοιχηματικά όσο και τηλεοπτικά. Έτσι, είναι λογικό τα eSports να θεωρούνται τώρα πια αλλά και στο μέλλον κομμάτι του στοιχήματος όχι μόνο για ένα μικρό ποσοστό των παικτών, αλλά για τη πλειοψηφία τους πλέον.